![]() |
klient Tibii
Witam,
podejrzewam że męczy to nie tylko mnie... więc może ktoś znalazł rozwiązanie poniższego problemu. Otóż jak wiecie klient Tibii niewiarygodnie więc żre CPU (podnosi jego usage)... w efekcie nie da się w trakcei grania w Tibię uruchomić nid innego... I co dziwne żre tak samo Athlona 3000+ 64 jak celerona 366... Zauważyłem że zaczyna się to już w menu. Wtedy usage wynosi już 98%. Jak to jest że program który nie robi nic tak niewiarygodnie zużywa zasoby komputera? jeżeli ktoś z was programuje a na pewno ktoś to robi to wiecie ze niełatwo jest tak zamulić kompa... więc czy macie jakiś sposób? czy zmniejszenie priorytetu coś daje? a może tibia w tajemnicy przed nami wyszukuje np największą liczbę pierwszą ;) ? pozdrawiam |
Cytuj:
A mnie mecza takie dywagacje - u ile kumpli nie bylem wszyscy nie dosc, ze skilluja na tibii to jeszcze maja wlaczana przegladarke z otwartymi kilkoma panelami, OO i pare innych gierek. Sam jak skilluje to gram jeszcze w FM2006 i co - wszystko smiga. A kompa nie mam zbytnio mocnego Athlon 2.6 |
odpal sobie Microsoft Flight Simulatora. Mi on chodził z Guild Wars i Fifa06. A z Tibia nie ma opcji. ja mam właśnie athlona 3000 64 i mnie troszkę irytuje że nie można przepisać klienta tak żeby wywalić z niego te wszystkie bezsensowne operacje... zresztą może nie wiesz ale procek eksploatowany w 100% grzeje się wiele mocniej i działa sporo krócej niż mniej obciążony. to też Ci nie przeszkadza?
|
Cytuj:
|
Mi tam wszystko śmiga (a właściwie śmiagło kiedy grałem :P). Miałem włączoną Tibię, skillowałem, do tego Winampa i jeszcze w Mozilli Firefox kilka różnych stron przeglądałem. I ani jednego przycięcia w żadnej z powyższych rzeczy. A mój procek to celeron 1,7, raczej złom xP. Nigdzie nic nie ustawiałem, poprostu tak u mnie jest xD.
|
Ja gdy skilowałem, miałem włączoną Tibię, TibiaMC na której oglądałem filmiki, Lime, Winampa no i czasem jakąś gierkę. Wszystko śmigało bez problemu :P
|
A ja co mam powiedzieć?
Ja mam Athlon 1000 '-.- i rzeczywiście klient tibii zabiera dojśc dobrze mój proc.. mój komp udżwignie FireFoxa tibia i tibia MC winapma i GG wtedy się lekko przycinna ... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:15. |