Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Monk, jak trenować na nich knightem? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=60321)

Kooowal 04-01-2006 05:10

Monk, jak trenować na nich knightem?

Witam was. Mam sprawe dotyczącą treningu knightem, mam skille 56(axe)/55 i nie wiem z jakiej broni na nim trenić, z hatcheta nie moge go trafić nawet na ful ataku, a ghoula przy treningu zabijam. Prosze o porade, z góry dziękuje

pawepek 04-01-2006 07:25

lepiej wes axe czy hand axe i na ghoul popróbuj, która bron i na jakim trybie (atk/blncd/def) ci odpowiada! na monku to musialbyc miec co w stylu K axe mi sie zdaje...

emilok 04-01-2006 08:43

prosto logicznie i efektywnie,

bierzesz 2 moby typy snake, poison spider, wulf;
krecisz sie tak, zeby te 2 moby zaatakowaly monka;
ustawiasz parcele tak, aby unierychomic te moby;
idziesz po nastepne dwa dla knighcika na jego shielding;
unieruchamiasz je takze;
bierzesz najslabsza bron, najwyzej 10 ataku i jedziesz w monka na trezciego, czyli po zlamanym shieldingu; czyli kazdy hit gwiazdka lub krew;

:P

Bjoern Shu 04-01-2006 12:46

lo na twoich skillach nie ma sensu z monkiem...
pamietam gdy mialem identyczne skille jak ty
poprosilem o postawienie ghoula i walilem z niego z hand axe'a potem juz tylko sickle..
mam nadzieje ze pomoglem

Kooowal 04-01-2006 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok
prosto logicznie i efektywnie,

bierzesz 2 moby typy snake, poison spider, wulf;
krecisz sie tak, zeby te 2 moby zaatakowaly monka;
ustawiasz parcele tak, aby unierychomic te moby;
idziesz po nastepne dwa dla knighcika na jego shielding;
unieruchamiasz je takze;
bierzesz najslabsza bron, najwyzej 10 ataku i jedziesz w monka na trezciego, czyli po zlamanym shieldingu; czyli kazdy hit gwiazdka lub krew;

:P

dzięki za pomoc, może uda mi sie to zrobić :)

lukaszby 04-01-2006 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kooowal
dzięki za pomoc, może uda mi sie to zrobić :)

Nie słuchaj tych bredni. Skad będziesz wiedział czy te blood hity są od Ciebie czy od tego przykładowego snejka? Lepiej zrób tak jak juz ktoś wcześniej napisał, słabsza broń i na ghoulu i próbuj Att/Bal/Def.

M4r3X 04-01-2006 13:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lukaszby
Nie słuchaj tych bredni. Skad będziesz wiedział czy te blood hity są od Ciebie czy od tego przykładowego snejka? Lepiej zrób tak jak juz ktoś wcześniej napisał, słabsza broń i na ghoulu i próbuj Att/Bal/Def.

Monk ma tak dobrego def (tarcze) ze byle snejk/rat mu ch.. zrobi.

Rybzor 04-01-2006 14:02

Cytuj:

Bedzie wiedzial bo ja mu powiem, slabsze potwory bijace monka sa poto aby przebic jego shield, nie sa w stanie walic hitow jesli uderzasz i ty, zwykle najsilniejszy jest tym ktory omija tarcze przeciwnika gdy bija go conajmniej 2 inne potowry, wiec moze miec pewnosc ze to jego blood hity

lukaszby 04-01-2006 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba
Bedzie wiedzial bo ja mu powiem, slabsze potwory bijace monka sa poto aby przebic jego shield, nie sa w stanie walic hitow jesli uderzasz i ty, zwykle najsilniejszy jest tym ktory omija tarcze przeciwnika gdy bija go conajmniej 2 inne potowry, wiec moze miec pewnosc ze to jego blood hity

Nadal się z tym niezgodzę. Robiłem kiedyś testy na moim rycerzu. Ubralem sie w full eq, full deff. Biły mnie 2 jakieś cienkie potwory i kolega. Spora część ciosów była od tych dwóch potworów (zapewniam Cię, że miałem lepszego defa niż jakiś tam monk).

Będe się dalej upierać, że lepiej trenić na ghoulu.

Pozdrawiam:)

Vermyn 04-01-2006 16:26

Jakos nie moge uwierzyć, że ghoul jest za słaby przy twoich skillach :|

Cadonis 04-01-2006 17:02

Cytuj:

Nadal się z tym niezgodzę. Robiłem kiedyś testy na moim rycerzu. Ubralem sie w full eq, full deff. Biły mnie 2 jakieś cienkie potwory i kolega. Spora część ciosów była od tych dwóch potworów

Pff. Nie chodzi o to kto wali mocniej czy słabiej, chodzi o to kto omija tarczę... Dlatego trzeba brać takie potworki które nie mają opóźnienia, niektóre po prostu poczekają chwilę i nagle zamiast knighta przez tarczę przechodzi spider...

Tak wogóle polecam stronkę domową Pskonejotta - DUŻO informacji o treningu :)

@topic:
Ja zamiast męczyć się ze znalezieniem kogoś do monka po prostu idę na slimy - padają w miarę powoli więc klon się zdąży zrobić, nie zużywają się, a hity wchodzą często więc trening jest efektywny...

Malyszek 04-01-2006 17:15

@up
Slimy sa bardzo dobre tylko czasem moga niezle przywalic przy takich skilach i eq (k-set?)
Monk jest najlepszy, tylko trzeba jakies 2 potworki typu rat, bug itp. no i trzeba zaatakowac jako trzeci i wszystko jest w jak najlepszym pozadku.. tedy bierzesz Axe i offensife fighting mode i skile rosna 30% szybciej niz na ghoulu

Los Kamilos 04-01-2006 19:37

to czym ty chlopie trenujesz?? F Axe'm?? naslabszy axe i jazda na ghulu kumpel spokojnie trenowal na ghulu ze skilami blisko 70

ripper 04-01-2006 19:52

Sposób z crashowaniem shielda jest dobry, ale skomplikowany i nie wszędzie możliwy do zastosowania. Lepiej trenuj na ghoulu z sickle/hand axe. Można nawet na skillu 70~.

emilok 04-01-2006 22:36

Cytuj:

Nadal się z tym niezgodzę. Robiłem kiedyś testy na moim rycerzu. Ubralem sie w full eq, full deff. Biły mnie 2 jakieś cienkie potwory i kolega. Spora część ciosów była od tych dwóch potworów (zapewniam Cię, że miałem lepszego defa niż jakiś tam monk).

Będe się dalej upierać, że lepiej trenić na ghoulu.

Pozdrawiam:)

omg, poto dalem jako przyklad snaka i poinos spidera bo one zatruwaja, zkapowales??? czy moze ci to bardziej wytluscic, i ty sie kretynie schowaj z tymi oskazeniami o brednie dzieciaku jeden ......

i omija shield kazdy atak ktory poprzedzaja 2 wczesniejsze, wiec nie ma znaczenia ktory jest silniejszy, pierwsze dwa ida w shielding, np bija cie 2 gs'y, podchodzi zsummonowany ps i bije cie na trzeciego, tak na trzeciego, wiec ci kij robi, a przy jego skilach, to widac naocznie jak ida % w skilbarze, wiec te twoje porady lepiej zachowaj dla potomnych

Blacko 05-01-2006 00:48

Potwierdzam,trening z monkiem bitym "na trzeciego" to najefektywniejszy trening jaki można sobie wyobrazić,koniec kropka. Monk obrywa co drugi,trzeci hit. Najlepiej bić na full def/balanced bronią o atk ~10-15, Przy broni typu hand axe i full def dwóch knightów o skillu ~80 może z powodzeniem bić jednego monka,który leczy się wystarczająco szybko.
Ghula musisz cały czas doglądać no i trafiasz go zazwyczaj bardzo nieregularnie(czasem co chwila,czasem raz na 15 uderzeń).

Vil 05-01-2006 15:12

Przewaga slimow nad monkiem:

-idziesz kiedy chcesz
-trenisz tak samo szybko
-po kicku mozesz trenic dalej bez przyzywania nowego monka
-nie trzeba sie bawic w lurowanie potworkow do lamania shielda

przewaga monka nad slimem:
-nie trzeba zmieniac celu
-jednym monkiem naje sie 2-3 knightow

Manrox 05-01-2006 19:24

To jest bezsensowny temat!! Przecież wiadomo, że knight na tym levelu i z tymi skillami nie potrafi uszkodzić monka z broni słabszej niż knight axe!! W dodatku jeżeli chcesz na nim ćwiczyć shielding, to raczej z tego zrezygnuj, bo nawet na skillach 65/65 napier(tu wpisz co chcesz)li nawet gościa z eq typu crown set.! Poza tym:
"Szukaj Szukaj Szukaj
Szukaj Szukaj Szukaj
Szukaj Szukaj Szukaj
Szukaj Szukaj Szukaj
Szukaj Szukaj Szukaj
Szukaj Szukaj Szukaj"

Blacko 05-01-2006 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Manrox
To jest bezsensowny temat!! Przecież wiadomo, że knight na tym levelu i z tymi skillami nie potrafi uszkodzić monka z broni słabszej niż knight axe!!

No i zaczynamy od początku... -_-'

Ph0b0s 07-01-2006 10:13

@lukaszby

musisz miec za***iste eq jesli 2 cienkie potwory sa w stanie przebic twoja zbroje ; p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:24.