![]() |
Skrócony rok szkolny
Co sądzicie na temat skórconego z 30 czerwca na 23 czerwca roku szkolnego?
Wasze opinie oraz sugestie na ten temat piszczie tutaj. |
I podobno w następnych latach jest szansa na skrócenie roku szkolnego do 18 czerwca, ale szanse są naprawde nikłe. Nawet na 23 czerwca w tym roku :/
Ale gdyby wyszło, to chcialbym Kazia na prezydenta :D |
Dobrze, że "nasz Kaziu" skrócił.
Chyba bym się załamał gdyby wakacje zaczęły się 1 lipca. Btw. Ciekawe jak będzie to wyglądało w przyszłym roku szkolnym |
Tak btw. skrocil "tylko" o 7 dni bo zapowiadal o 14. Ale to tak na marginesie.
Nastepnie autor tematu mogl przyblizyc troche to zagadnienie, wklejajac linki z informacjami bo moze nie kazdy o tym wie -.- Wiec tak, ja osobiscie sie ciesze - kto by sie nie cieszyl ? :) Ale matka (dyrektorka) powiedziala mi ze moga to decyzje zaskarzyc nauczyciele bo zarabiaja o te 7 dni mniej. (co moze dac jakies 400 zl) Wiec wszystko sie moze jeszcze zmienic. @down oni dostaja wynagrodzenie od wypracowanych godzin. im nauczyciel bardziej doswiadczony (i bardzo oblegany przedmiot - np. polski) to wiecej godzin pracuje i wiecej kasy dostaje. |
Skrórcili bo w ostatnim tygodniu szkoły trudno zebrac uczniów do szkoły. Czy mi sie wydaje czynawet jakby skrócili o miesiac to ostatni tydzien szkoly dalej by istnial? Za duzo to nie skrocili, ale i tak jest dobrze.
@up Nauczyciele nie zarabiaja od dni. Oni chyba mają jakis limit godzin ktory nadrabiaja na arcyważnych radach pedagogicznych w wakacje. |
A mi to rybka ! (sorki za jezyk)
Gdyż ja w tym roku szkołę kończe w kwietniu a potem tylko w maju kilka egzaminów i mozna powiedzieć że wakacje będę miec od połowy maja !!! |
Rok szkolny od tego roku kończyć się będzie w pierwszy piątek po 18 czerwca.
|
Powiem tak: macie za dobrze :p
Za moich szkolnych czasow bylo to niedopomyslenia :D |
Cytuj:
yyy przeciez za wakacje nauczyciel tez dostaje... tak jakby przez wakacje tez miesiecznie "wyrabial" te 18 godzin. wiec dla nich to rybka - dostana kase za caly czerwiec, bez znaczenia czy nauka skonczy sie 30, 23 czy 1... a co do tematu to mnie to nie dotyczy z powodu matury :P |
z jednej strony dobrze - komu chcialoby sie uczyc na koncu czerwca...
z drugiej strony jednak sa tez minusy- mniej czasu na poprawienie ocen, mniej czasu na zrobienie materialu, czyli jeszcze wiekszy zapieprz zarowno na koncu tego roku jak i przez caly przyszly rok... a na rok przed matura kazda strata materialu moze sie okazac wazna... no ale coz, zobaczymy jak to bedzie ;) |
MI byloby naprade na reke.
Po 1 Nie umiem zniesc tego ostatniego tygodnia. Po 2 Nie ktorzy rodzice jeszcze karza isc! lame plx? Po 3 Szybciej mozna jechac na wakacje :D plx Po 4 Fri itnens pxlxplxpxlxpxlxpxlxplxxpxlpxlxpxxxxx A w ogole gicik. Nie widze zadnych minusow a jak ktos chce sie wiecej kuc to niech krocej spi! |
A jak dla mnie to kaziu szuka głosow u uczniow zeby popierali jego polityke
jestem za Tuskiem! |
do połowy czerwca jeszcze idzie wytrzymać na lekcjach
potem już każdy na lekcjach myśli o butelce zimnej wody w szkolnym sklepiku albo w plecaku kumpla |
jak dlamnie to pomysł ma wady i zalety :( :)
Zalety : Szybciej wakacje czyli więcej odpoczynku :) Wady: Mniej edukacji a nauka jest ważna :] |
Mi to tam rybka, i tak ten tydzień nie chodziłbym do szkoły i tak. Więc żadna różnica.
|
Ta, tylko że teraz znowui ciężko będzie znieść ten tydzień do 23 czerwca. :D
|
Jak utniesz koniec patyka, to patyk ciągle będzie miał dwa... A w tym roku rok szkolny miał się skończyć później niż zwykle, więc narazie dużo to nie daje. A w przyszłym roku ja będę pisać maturę, więc już nie skorzystam.
|
Cytuj:
tia teraz sie to zimna woda nazywa :) za "moich" czasow mowilo sie na to piwo :P |
Leje na to sikiem prostym - mam sesje.
Ale jak się cieszycie, to dobrze, przynajmniej macie z czego :) Tylko żeby wam nie odbiło zbytnio :D |
Ja ze zmiany zadowolona nie jestem.
Gdy chodzi sie do podstawowki/gimnazjum, to rzeczywiscie - albo nie ma roznicy, albo jest super. W liceum sprawa się komplikuje. Dotychczasowy program dla czterech lat liceum skrócono do 3. Do tego poprzesuwano matury tak, ze praktycznie zostaja 2-2,5 roku. A teraz znowu chca uciąć. A czym to tłumaczą? Tym że ostatni tydzien i tak sie nikt nie uczy. Jak przesuną tydzień do tyłu to i tak nikt sie nie bedzie uczył. Przecież tak czy siak trzeba bedzie z wyprzedzeniem wystawić oceny i zamknąć wszystkie sprawy. Takie ucinanie roku szkolnego to dla mnie idiotyzm. Pomysłodawcę należałoby powiesić na moście za... ratuszem. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:05. |