Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Porozmawiaj z innymi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=60726)

MatKus 08-01-2006 13:17

Porozmawiaj z innymi

Od dziś dzięki uprzejmości jednego z naszych użytkowników wszyscy użytkownicy Tibia.pl mogą korzystać z serwera TeamSpeak.
Dla tych, którzy nie wiedzą co to jest TeamSpeak - jest to bardzo popularny program umożliwiający rozmawianie za pomocą mikrofonu i słuchawek w trakcie grania. Program był pisany z myślą o graczach, więc priorytetem dla autorów było jak najmniejsze obciążenie łącza, żeby nie robić lagów.
Na pewno każdy z was przyzna, że o wiele łatwiej rozmawia się mówiąc, niż pisząc. Nie musisz odrywać rąk od myszki i bać się w trakcie hunta, że coś cię zabije nim zdążysz zareagować, po prostu mówisz nie przerywając gry.
Aby się połączyć z serwerem należy pobrać program TeamSpeak (najlepiej z oficjalnej strony - http://www.goteamspeak.com ) a następnie połączyć się z serwerem tethys.piasta.pl:8002
[edit]
poradnik już się pojawił w dziale poradniki. Mamy nadzieję, że dzięki niemu poradzicie sobie z pierwszym uruchomieniem programu. Dla leniwych tutaj.

Olorion. 08-01-2006 13:30

~400 osob na ts i nie da sie niczego zrozumiec :d

Zummer 08-01-2006 13:31

Super ;) A to będzie można rozmawiać też z nieznajomymi czy tylko z tymi co znam ??

lukhash1991 08-01-2006 13:32

lol

Mi sie wydaje, że będzie można połączyć się bezp. do osoby :P
Bo jak będą gadali wszystcy na raz to będzie kicha :P

PUPISEM 08-01-2006 13:36

JA to sciagnaqlem i biegne po mikrofon to shop... ej a jak sie polacze to gadaja tylko po polsku? I czy moge przez to gadac jak na skype, to znaczy ze zadzwonie do kogos. pls

Testerz 08-01-2006 13:41

shit
jak sie do tego podlaczyc?;p

PUPISEM 08-01-2006 13:43

Jak gdzie co napisac Lols Powiedzcie bo nie czaje wyskakuje ze errro xD

paior 08-01-2006 13:47

Nie lepijej uzywac skypa ??

kaarpiik 08-01-2006 13:48

bardzo przydatny programik :D czy to dziala jak skype?? tzn na tej zasadzie? jesli sie np gra w fife to mozna z kumplem gadac? :D

Rybzor 08-01-2006 13:48

Dobra reklama, juz bannery nie wystarcza:P

Rafx 08-01-2006 13:49

Team speak to bardzo fajny program. Dobrze ze go rozpowszechniacie:)
Ja uzywalem go juz z pol roku temu i musze powiedziec ze rzeczywiscie program ten nigdy nie lagowal, a obsluga jest dosc prosta.

misiek725 08-01-2006 13:50

Tylko polski ts
Mozna rozmawiac z nieznajomymi
I Beda oddzielne swiaty
:cup:

PUPISEM 08-01-2006 13:52

a jak to odpalic i co zrobic dalej gdzie co wpisac bo mi sie ***ie xD

Dr. Omader 08-01-2006 13:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paior
Nie lepijej uzywac skypa ??

Skype bardzo zjada lacze, powoduje czesto spore lagi, szczegolnie na slabych laczach.
Teamspeak poza tym umozliwia rozmawianie z wieksza iloscia osob na raz niz skype.

Co do tych co sie pytaja czy to jak skype, otoz nie. W skype dzwonisz do osoby i mowisz ciagle, nawet jak nie mowisz ona cie slyszy, w teamspeak zeby cos powiedziec naciskamy i trzymamy wczesniej ustalony przycisk, albo ustawiamy zeby automatycznie sie wlaczal gdy zaczniemy cos mowic.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PUPISEM
a jak to odpalic i co zrobic dalej gdzie co wpisac bo mi sie ***ie xD

A moze bys tak kurde przeczytal readme? Albo pomyslal chwile? Jak nie potrafisz to czekaj na poradnik.

Zummer 08-01-2006 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Skype bardzo zjada lacze, powoduje czesto spore lagi, szczegolnie na slabych laczach.

Niom, ja gadałem z qmpelm na Skype to nawet w gry online nie moglem grać ;p

Grzehoo 08-01-2006 14:14

Skypa usunąłem chwile po jego zainstalowaniu, bo gdy był włączony, nic innego nie mogłem robić (antyczny PC). Z tym programem wymienionym w newsie może być podobnie, więc podziękuję.

szak_ 08-01-2006 14:21

Ts jes dobry. Za czasów kiedy grałem w Moh:aa czy csa to było coś ;)

Co do samego ts : Trzeba opcjach grzebać (ustawienia częstotliwości) Gdy już wejdziemy na serwer nalepiej zrobić sobie pokój (najlepiej na hasło), zapraszamy kolege, on wpisuje hasełko i testujemy ;) Az do skutku :p

A co do lagowania... Mam nie za dobre łącze, grając w csa czy mohhaa lagów nie było wiecej po włączeniu TS'a. Nie wiem jak to będzie z Tibią ;)

Maximp 08-01-2006 14:38

Ee a to ts czy ts2? :P

Tibijczyk Maciek 08-01-2006 14:39

Super !
Ale mam głupie pytanko bo moge ściągać tylo legalne rzeczy (czyli praiwe nic) czy ten program jest legalny? :)

sphinx123 08-01-2006 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk Maciek
Super !
Ale mam głupie pytanko bo moge ściągać tylo legalne rzeczy (czyli praiwe nic) czy ten program jest legalny? :)

Lol , a czemu możesz ściągać tylko legalne programy ? :D
Jeśli chodzi o ten program , nie potrzebny mi. Pisze na tyle szybko że nie muszę używać czegoś takiego. :evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:49.