Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Światełko do nieba czyli wypalona kasa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=60778)

Dark Sven 08-01-2006 21:23

Światełko do nieba czyli wypalona kasa

Nie dziwi was że w wielkiej akcji WOŚP co roku używane są fajerwerki.Przecierz idą w to grube tysiące.Nie lepiej to przekazac na cel?
Wiem wiem są sponsorzy ale jednak to jest w pewnym sensie bez sensu :p.
Lepiej by ludzie przychodzili na festyn z własnymi rakietkami kupionymi w określonym sklepie a dochód pojdzie na cel :p

Ok to tyle PoZdro

Aha ja w tym roku dałem na WOŚP 15 zł :D 8o

Crazy Mage 08-01-2006 21:36

ja to juz zauwazylem dawno ze ta kasa w niebo, leci bo z kad by mieli tyle a pozatym sam owaiak na najgorzej wyglada ja w tym roku wydale 1 zl :D

Avager 08-01-2006 21:42

heh, ta ... Wydają kase na to... Ale cóż, jakoś przyciągnąć tłumy muszą, nie ?
Mnie dziś wyłudzili na 10 zeta ;P , przyssały się takie dziewczyny i ciągneły kaske z mej kieszeni ;) . (mam pamiątke w postaci 5 serduch ........heh - 5 razy dawałem po 2 zeta.... ).

No ale racja, powinni to przekazać na rzecz tych potrzebujących, a nie ;/ .

Tana 08-01-2006 21:49

Wszystkie fajerwerki są sponsorowane. Nie idą z kieszeni WOŚP. A one same w sobie są potrzebne - przyciągaja ludzi, a ludzie mają pieniądze, które mogą przekazać.

Jestem całym sercem z Wielką Orkiestrą. Niech trwa do konca świata i jeden dzień dłużej.

Radek 666 08-01-2006 22:08

No właśnie, Więcej Fajerwerków - Więcej Ludzi, Więcej Ludzi - Więcej Pieniędzy, Więcej Pieniędzy - Więcej Sprzętu Medycznego itp., Więcej Sprzętu Medycznego itp. - Więcej Zdrowych Dzieci :D. Sam dałem 8 zł. Koleżanka zbierała pieniądze... A za to, że 8 zł dałem, buziaka mi dała xP. I nie żałuje teraz tych 8 zł xD.

Khazar 08-01-2006 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tana
Wszystkie fajerwerki są sponsorowane. Nie idą z kieszeni WOŚP. A one same w sobie są potrzebne - przyciągaja ludzi, a ludzie mają pieniądze, które mogą przekazać.

Jestem całym sercem z Wielką Orkiestrą. Niech trwa do konca świata i jeden dzień dłużej.

zalozycielowi tematu chodzi o to (przynajmniej tak zrozumialem), ze sponsor sponsorem, ale jezeli oddalby ta kase ktora wydawana jest na fajerwerki prosto "do rak" owsiaka to byloby lepiej. bo nie wiem czy ci przyciagnieci ludzie dadza wiecej niz warte sa te fajerwerki - osobiscie ich nie widzialem ale wiem ze taki pokaz juz nie najmniejszy kosztuje 10 tysiecy - ciekawe czy ludzie przyciagnieci fajerwerkami tyle daja.

Tana 09-01-2006 00:02

Tak, ale wtedy nie ma reklamy. Sponsor daje fajerwerki (+ewentualna kasa) za to, ze wiadomo ze fajerwerki sa jego.

Poza tym fajerwerki musza byc zorganizowane. To powana i dosc niebezpieczna sprawa dla niewtajemniczonych, zwlazcza przy takiej jej ilosci. Gdyby kazdy mial przyniesc swoje, to cala zebrana kasa szla by na szpital dla darczyńców :p

Khazar 09-01-2006 00:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tana
Tak, ale wtedy nie ma reklamy. Sponsor daje fajerwerki (+ewentualna kasa) za to, ze wiadomo ze fajerwerki sa jego.

Poza tym fajerwerki musza byc zorganizowane. To powana i dosc niebezpieczna sprawa dla niewtajemniczonych, zwlazcza przy takiej jej ilosci. Gdyby kazdy mial przyniesc swoje, to cala zebrana kasa szla by na szpital dla darczyńców :p

No wlasnie ta reklama jednak przemawia za tym ze te fajerwerki sa "wypalane". bo potem dobrze to dla firmy wyglada, kiedy owsiak gdzies tamnadaje ze dziekuje tym i tym za fajerwerki, i jeszcze w tv jak pokaza pokaz to jakies zlecenia na bank sie znajda.

a wiecie co u nas w miescie jest? Mala Kapale Goracych Serc :D ogolnie to bylo tak ze na samym poczatku WOŚP w moim wielkim miescie Jaroslaw zebrano bardzo duzo kasy (gdzies w czolowce bylismy) i nasz ówczesny burmistrz wpadl na pomysl ze jak tak duzo kasy zebralismy to zrobimy taka sbiorke dla siebie, dla naszego szpitala. nigdzie w Polsce chyba tak nie ma. No i dzisiaj zbierala mala kapela, a za tydzien Mala Kapela bedzie zbierac. ludziom sie to nie podoba. raz bylem takim zbierajacym to jeden staruszek nawet od komunistow mnie zwyzywal mowiac przy tym ze prawdziwa zbiorka byla tydzien temu. u nas tez po zbiorce jest jakis tam koncert i takie duperele. nie jest to tak dokonca poroniony pomysl, bo przy dzisiejszym burmistrzu to u nas juz ciezko "dorobic" sie jakiegokolwiek koncertu, a tak przynajmniej jest okazja :D

aha i my tez mamy serduszka, tylko ze z takim badziewnym napisem "Mala Kapela Goracych Serc"

ciemne dropsy 09-01-2006 13:04

Jestem szczerze za WOŚP. Co do fajerwerkow to MUSZA jakos ludzi przyciagnac. A najbardziej denerwuja mnie takie gbury, co to mowia ze to Owsiak sam sobie z tego bierze, ze ta cala orkiestra zbiera 14 milionow ale zalozymy tylko 10 idzie na fundacje. a ja sie was spytam: A ktory z was przyczynil sie do pomocy chociaz 1% z tego miliona? i takie haslo pana Owsiaka: KTO ZROBIL WIECEJ?!

Grzybms 09-01-2006 13:19

Jak juz ktos powiedzial... To jest tylko po to aby przy pomocy charytatywnej, rowniez sie dobrze bawic. Szczerze mowiac to gdyby tych fajerwerek nie bylo to wiele osob by nie przyszlo...a jak wiadomo, jak ktos przyjdzie to sie dorzuci te pare groszy :P

OnlyM(PL) 10-01-2006 17:10

Dla mnie temat troche bezsensu, najlepiej wynic ich za to ze uzywaja pracy komputerow(prad, komputery tez kosztuja) to ze kupili np jakies tam napoje czy cos innego dla personelu (TO TEZ QWA KOSZTUJE!) -.- Na niektore rzeczy trza troche wybulic. Jak sa konieczne albo daja zyski. Jak to Tess powiedziala : "Przyciagaja ludzi- Ewentualna kasa".

Dark Sven 10-01-2006 17:41

No no rozumiem ale to jest na tak ogromną skale że to aż przeraża .
A i nie czepiajcie sie Owiska( :D )NAwet gdyby cos zajumał i tak zrobił dużo

Youri 10-01-2006 21:11

Nawet sobie nie wyobrażacie ile ludzie z tych puszek wyciągają. Wyjmują to co dostaną, a potem wsypują dużo dźwięków żeby puszka nie była pusta. Rekordziści nawet po 7-8 stów przycinali. Gdyby nie to, to kasy zawsze byłoby ze dwa razy więcej.

do Onlympl: widziałem, słyszałem, a nawet w gazetach czytałem. Popytaj się swoich znajomych ;)

OnlyM(PL) 10-01-2006 21:15

@up O.O a skad to wiesz?

@down Nie to ja do tego nie mam watpliwosci ale myslalem ze gdzies przeczytal w kolorowej gazecie.

Arrivald 10-01-2006 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL)
@up O.O a skad to wiesz?

Czy na prawde potrzebujesz dowodow? Przeciez to oczywiste ze ludzie zrobia wszystko zeby zarobic a okazja czyni zlodzieja.

Matek 11-01-2006 06:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arrivald
Czy na prawde potrzebujesz dowodow?

Tak, potrzebuje dowodow. Widzialem jak jest zbudowana owa puszka. Wywalenie z niej czegos wiekszego niz 5gr nie jest takie latwe;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:06.