Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   BOHy czy Steel Boots dla knighta?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61078)

Lord Pivvosz 12-01-2006 18:48

BOHy czy Steel Boots dla knighta??

Co jest leprze dla knighta BOHy czy Steel bootsy?? I dla jakiego lvlu?

Crazy Mage 12-01-2006 18:52

stell bots bo sa stworzone dla knighta :P i maja dodatkowy arm co dla knight jest dobre ,bohy polecam dla palladynów sądze ze mozemy zamknąc juz ten temat :P :cup:

Lord KareX 12-01-2006 18:54

Hmmm...

Myśle,że BOh'y i że te 3 defa nie zrobi duzej różnicy dobremu knightowi. ;)

jastr 12-01-2006 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crazy Mage
stell bots bo sa stworzone dla knighta :P i maja dodatkowy arm co dla knight jest dobre ,bohy polecam dla palladynów sądze ze mozemy zamknąc juz ten temat :P :cup:

No nie wiem to nie takie proste :P Zależy do czego knight ma służyć no przy bloczeniu ewentualniu expieniu może i steel boots leprze ale przy pk chyba nie za bardzo. Bohy przyśpieszają więc w nich szybciej dojdziesz do potwora, pkaja, ofiary :) a 3 pkty arma to nie znowu taka wielka obrona. Poza tym cena:) steel boots są droższe od bohów. Co do lvlów to tu chyba nie ma znaczenia

Stefan12341 12-01-2006 19:12

Robi ci roznice 3 defa? Ja nawet gdybym mial golden bootsy to bym je trzymal w depo, a latal w boh-ach.

morwi 13-01-2006 05:21

i bohy i steele... bohy do codziennego uzytku, a steele do bloczenia(no chyba ze chcialbyc bloczyc same dragi itp...)

Mister 13-01-2006 07:13

Boh Czy Sb

Boots of haste to tak okolo 30 lvl najlpepiej nawet jeśli masz duzo kasy to najpierw kup eq runki stell boots to nawet morzesz mieć od 8 lvl to bedzie dobrze tylko sie licz jak padniesz ze morzesz to stracic boh to one cie przyspieszom dobrze ale nie oplaca sie na słabym levelu kupywać knightem jeynie jeśli chodzisz na takie ezpowiska ze nie ras czeba szybko uciekac

sry za błedy

ripper 13-01-2006 18:09

Po pierwsze to Steel Boots nie Stell Boots. Po drugie to SBsy przydają się do blokowania potworów takich jak hero, dle, demony, bk bo lepiej mieć 3 arma więcej niż 0. Bohy na takie potwory, które z łapy robią mało bądź nic (necro, beholder czy witch) i na expowiska na których dużo UHów nie schodzi, żeby szybciej pomiędzy spawnami biegać.

Anterax 13-01-2006 18:14

dla knighta zdecydowanie lepsze steel bootsy bo mają większy arm, są wręcz stworzone dla knighta :) tylko że ich koszt niejest mały (no chyba że gra się na starszych servach takich jak Antica czy Nova) ;)

Phoelerius 13-01-2006 19:20

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 76
Poziom mag.: 66
Eee klamniesz, Anterax, nie ma takiego sorka z Polski na Antice>.<
Moze jestem w bledzie ale watpie.
;-)

Anterax 13-01-2006 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phoelerius
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 76
Poziom mag.: 66
Eee klamniesz, Anterax, nie ma takiego sorka z Polski na Antice>.<
Moze jestem w bledzie ale watpie.
;-)

Zkąd takie przypuszczenie ??? ;) gram na antice od początku i bede grał do końca :]

Phoelerius 13-01-2006 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anterax
Zkąd takie przypuszczenie ??? ;) gram na antice od początku i bede grał do końca :]

No moze i grasz, ale nie masz raczej 76lvl i 66 mlvl>.<

ripper 13-01-2006 23:02

@up
A dlaczego nie? Nie można tego wykluczyć. Poza tym to z deka offtop~ jest, więc udowadniajcie sobie racje na PW.

Vil 14-01-2006 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
@up
A dlaczego nie? Nie można tego wykluczyć. Poza tym to z deka offtop~ jest, więc udowadniajcie sobie racje na PW.

Wystarczy popatrzec na highscores. Skoro nie ma to nie ma.

chesek 14-01-2006 01:43

Rozśmieszają mnie niektóre posty w tym temacie, jeśli ktoś nie ma pojęcia o owym wątku niech w ogóle się nie wypowiada.

"3 arm to nic, bierz bohy", "bohy dla knighta najlepiej od 30 lvl".
Lol?! WTF?!

Knightowi na tak niskim lvlu są bohy nie potrzebne. A 3 arm dla knighta bloczącego np. demony to coś!

Cragmorton 14-01-2006 02:03

Prawdziwy knight ma na sobie BoHy, a w pleckau SB i jak ma bloczy coś ostrego to zmienia

Elernor 14-01-2006 07:45

Ludzie... co za farmazony...
Wedlug Was 3 armora to nic?! No chyba ze Plate Armor jest gorszy od Crown tylko dlatego, ze wiecej wazy...
Ja tam zdecydowanie wybralbym steel bootsy ze wzgledu wlasnie na ich armor, poza tym sa zdecydowanie ladniejsze :p

Anterax 14-01-2006 07:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elernor
Ludzie... co za farmazony...
Wedlug Was 3 armora to nic?! No chyba ze Plate Armor jest gorszy od Crown tylko dlatego, ze wiecej wazy...
Ja tam zdecydowanie wybralbym steel bootsy ze wzgledu wlasnie na ich armor, poza tym sa zdecydowanie ladniejsze :p

Z armem się zgodze ale z wyglądem nie bo bohy mają więcej elementów :)

kiniolx 16-01-2006 09:27

@offtopic
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Pivvosz
Co jest leprze dla knighta BOHy czy Steel bootsy?? I dla jakiego lvlu?

Nie no, widze duży postęp w poziomie ortografii na forum... teraz "dyslektycy" wyryli się na pamięć zasad i sa fajni. Słyszałeś o wyjątkach?

Slayer 31 16-01-2006 12:12

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Igomas
Robi ci roznice 3 defa? Ja nawet gdybym mial golden bootsy to bym je trzymal w depo, a latal w boh-ach.

hehe to bloknij sobie hero w bohah a w steel butach(zobaczysz rożnice).

Dla knighta o wile lepsze są steele ,ponieważ maja obrone a dla rycka kazdy punkt obrony jest wazny , gdyż tłucze on w zwarciu ;) . Bohy są dobre do 30 lvla zeby szybko wbijać exp ale nie pozniej bo knight od 30lvla wzwyz chodzi juz na potężniejsze potwory. :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:32.