![]() |
Test dla prawdziwych "haxoorów"
Witam!
Chodząc sobie po necie natrafiłem na bardzo ciekawą grę internetową opartą o przeglądarkę www. Zadaniem gracza jest zdobycie hasła (czasem również loginu) do następnego poziomu. Oczywiście pomocne są wszelkiej maści triki hakerskie. Jeżeli kogoś to zainteresowało lub po prostu chce zobaczyć jak wypadłby w roli "hakera" zapraszam na adres: http://www.uw-team.org/hm3next Grę ukończyłem w ciągu paru godzin... początkowe poziomy są dziecinnie proste, lecz od bodajże 5 poziomu zaczyna się php i tutaj dla wielu rozpoczną się schody (jednak google może przyjść z pomocą :P) Jeżeli ktoś będzie miał naaaaprawdę wielki kłopot z ukończeniem któregoś tam poziomu mogę dać malutkie wskazówki, jednak największą satysfakcje sprawiłoby raczej uczciwe ukończenie gry, więc polecam to rozwiązanie jedynie w ostateczności. Życzę miłego "hakowania" ;). Pozdrawiam Rothes |
Jak zwykle leze na #3. =p
|
Bawiłem się w to dość dawno temu (może 1.5 - 2 lata). Wtedy nie znałem php i na którymśtam utknąłem... ;)
Było już na forum nieco inna wersja podobnego samego problemu :confused: |
No trudna sprawa:P ale za***ista zabawa^^
nie moge rozwalic 3 zagadki:( |
I'm not real haxor, buuuu :P
|
Jak wcześniej wspominałem google może być bardzo przydatne :). Dla przeciętnego, nie znającego się na programowaniu użytkownika zagadkową funkcją w poziomie 3 jest substring. Jednak po wpisaniu w jakiejkolwiek wyszukiwarce "substring +js" znajdziemy masę stron, na których wyjaśnione jest działanie tej funkcji. Podpowiem tylko, że zwraca ona określoną część zmiennej (np. od 5 do 7 znaku).
@Down: rzeczywiście... mój błąd. |
ja jestem już na 4 (zaczałem 10 minut temu moze wczesniej)
i nie od 4 do 5 znaku tylko od 4 do 5 odstepu (wersja uproszczona) czyli np substring(3,6) ze słowa forum to nie rum tylko um :) |
fajne to :) bo trudne ;) napoczątku miałem problem z tym 1 :D
|
A ja jak zwykle utknąłem na pierwszym :<
Daj ktoś hasło do 1 lvl'a ;) @Edit: O madafaka udało mi się przejśc 1-wszy poziom ! @Edit2: O kurde,trudny ten drugi poziom :> @Edit3: Wow,lvl 3 :) |
Cytuj:
|
@Gohan:
Nie jesteś sam... :P @Topic: Za głupi na to ejstem.... ;P |
Cytuj:
|
Lvl 5 :)
dobra, zaczyna sie kombinowanie |
Lol, skąd ja mam widzieć, jakie ktoś sobie hasło ustalił w poziome pierwszym? :|
|
zobacz źródło strony, wysytarczy umiec czytac
btw. lvl 6 :> |
Cytuj:
|
Cytuj:
Jak ta "gra" się nazywa ? @Down: Gdyby nie ja,to byś nawet 1-wszego nie przeszedł.Ani drugiego.No ale 3 Ty mi powiedziałeś ;) |
Już 4lvl :> Dobra jest... ;p
|
Cholera, prosze o podpoweidź do 7-ego lvlu
jak zwykle nazywają się pliki dostępowe/ew sql'e i jak do nich przejsc... tu mnie zagieli "nais haxoorzy aktualnie sa zbyt zajęci używaniem netbusa" LOL :D |
@4up (Sylvien)
Jeśli użawasz Mozilla Firefox masz 3 sposoby:
@ontopic Zawiecha na 3 poziomie :P Pozdrawiam, LK |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:41. |