![]() |
Arm
Jakie znaczenie ma wspolczynnik arm w przelozeniu na tibijskie realia. BO np scale armor (9arm) chodzi po 100gp a plate armor (10arm) juz niecale 1k.
1arm to az tyle roznicy?? Jak mozna to przelozyc na cos "latwiejszego do zrozumienia" |
Siemka
Nie tyle chodzi tu o różnice def a poprostu o zdobywanie danego eq. Poprostu to co łatwiej zdobyć ma niższa wartość. |
@up
Zależy kto na co poluje. Czasami łatwiej trafić na kogoś sprzedającego p-arm niż scale. Cipsoft nigdy nie podał wzorów na obliczanie dmg. Chodzą słuchy, że jeden ptk pancerze zmniejsza o 2 otrzymywane obrażenia. To nic pewnego. Dopóki CipSoft nie opublikuje wcześniej wspomnianych wzorów, to trzeba zostać przy myśli: Im lepszy pancerz tym mniej obrażeń sumarycznie dostanę w danym przedziale czasowym. |
Cytuj:
|
ok dzieki wielkie, jesli macie jeszcze troche cierpliwosci do grzesia-noobka :baby: mozecie powiedziec czy CipSoft planuje takie cos wydac??
Jesli nie temat do zamkniecia/usuniecia |
Cytuj:
|
Cytuj:
Myslisz ze ktos cos zrobi ale w to watpisz..... no no fajnie:) ok temat mozna usunac |
@up bo taka prawda Cipowie mogą ujawnić takie żeczy ale niemuszą :) dlatego pisze że :
Cytuj:
|
Kiedyś testowałem na potęgę i wychodziło mi że 1 arm zmniejsza otrzymywany dmg o jakieś 1%,więc raczej biednie. Ale nie zapominajmy,że dochodzi jeszcze do tego jeszcze zwiększona szansa na armour block ;)
|
niewiem jak to wytlumaczycie ale gdy zakladam g arma to taki dwarf guard uderza mnie po 20 a gdzy mpa to juz rzadko zadaje mi hita za 1. B)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:00. |