![]() |
Problem- co kupić ?
Cześć. Mam eq: crown armor, k legi buciki bs vampire shield i warrior helmet i platinum amulet. Planowalem kupic sobie demon shielda, ale wtedy musze mieć aola. A jak bede miał aola (który ma 0 obrony) wychodze na minus. Demon shield mi doda 1 do obrony, a jak zdejme amulet (platinum-def.2) to wychodze na minus :(. Opłaca mi się kupować demon shielda ?
|
Demon shield, nie wnosi Ci +1 do obrony tylko do defa. Tarcza to nie taka sam część eq, jak armor czy spodnie.Punkty Defensywy Tarczy sa tutaj inaczej liczone, i do tego dochodzi twój shielding. Im większy masz shielding, tym mniej potrzebujesz lepszej tarczy aby pozostał ten sam poziom defa.
czyli np. D-shield 35 def. i 76 shielding ~ Vamp shield 34 def i 80 shielding . Nie mogę Ci podać dokładnych proporcji bo nie znam, to były tylko przykładowe. A tak w ogóle to do takiego eq, nie opłaca się jeszcze mieć AOL'a, nawet z Demon Shieldem. No chyba że padasz co 3 dni :) |
dobra rozumiem, dzieki. A jeszce 1 pytanko. Co kupić g armor czy demon shield czy royal helmet ?
|
wezcie ktos pomóżcie . Mam poroblem wa wy milczycie :( :(
|
Bohy
Bohy se kup
I bedziesz mial na dłuugo kupowanie z glowy |
Cytuj:
|
kup za ta kase co masz uhy i idz expic
|
hmm polecam golden armor :D
|
Bohy se kup jak kolega wyżej napisał ;s
|
1. Naucz się edytować posty.
2. Poszukaj/pomyśl zanim coś napiszesz. 3. AOL nie byłby Ci potrzebny po kupieniu Demon Shielda. 4. Kup Demonke, później G Arma a na końcu Royal Helmet. |
Cytuj:
Kup Golden Armor, bo to ma chyba największy arm. z podanych przez ciebie itemów, więc będzie mniejsza szansa, że potwór cię zrani. Chociaż ja osobiście zainwestowałbym w sword, na przykład Giant Sword. |
Zabiją go i sie nacieszył g armorem.
Armor wypada częściej niż buty. lepiej kupić g armor |
Cytuj:
|
Niedługo czeka mnie Mainland. Kończe już powoli roka :) I oto mój ekwipunek:
http://img40.imageshack.us/img40/7519/tibia8sr.jpg Co kupić aby trochę łatwiej mi było zacząć na Mainlandzie? |
Witam!
Z pewnością hełm, który posiadasz jest dobrym wyborem na mainie możesz go sprzedać za 66 gp a włożyć na głowę np soldier helmet, który leży na ziemi. Co do miecza - jeśli możesz to nakup tam jak najwięcej Carlin Swordów tyle ile jesteś w stanie udzwignąć w sklepie w Carlin mają bardzo dobrą cene. (Wyrzuć zbroje bo tu jest tylko śmieciem, podobnie tarcza. Najlepiej przyjdz tylko z CS'ami). Pozdrawiam |
O kurka... zaatakowało mnie grono orków :( 2 Orki Spermany, i 4 zwykłe :/ Zabili mnie i backpack też straciłem. Znalazłem potem siebie i niestety pieniążków już nie było (247 gp) ;( ;( ;(
|
lol
Jeżeli tylko masz kase na demon shielda , to kupuj arm z amuletu i zbroi nie wnosi tyle co z shielda ,poniewaz 2 pierwsze ciosy padaja na tarczę. :)
|
Co do AOLa, nie powiedziales nam na jakim grasz swiecie, a ma to dość duże znaczenie, jeżeli uwas Demon Shield 'chodzi' po ponad 100K to nie radze kupywac go narazie, gdyż byla by to duża strata, lepiej kup sobie UHy, jezeli masz okolo 40 lvl, idz na dle, i moze wyjdziesz natym lepiej. Jeżeli masz dobre skille i lvl (nie mowie bardzo dobre;]) to mozesz isc na dragi, ale gs by sie przydal.
Wiec najlepiej inwestuj w uhy xD. |
Kup sobie DSM lub Golden Armor :) , golden legsy itp.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:46. |