![]() |
exp a skille
Podczas expienia skille nieznacznie rosną. Czy jeśli np z 15lvla będe expił do 30
(załóżmy że skille na 15 to 50/49) to o ile skille urosną? czy lepiej mieć wyższy lvl czy wyższe skille? |
Skille będą rosły ale bardzo wolno. Jak się najpierw poskilluje do 70/70 to potem będzie się szybciej expić. Na 20 lvlu proponuje mieć skille 60/60, 30 lvl 65/65 , 40 lvl 70/70
|
A ja polecam wyskilować do 70/70 a potem robić potworom jeśień średniowoecza ;)
|
Ja mam skile 51/40 to co, mam skilowac nadal zalozmy do 70? Przeciez to kupe czasu zajmie! No chyba ze poradzicie gdzie skilowac na jakich potworkach zeby szybko czas mijal :P
|
A myślisz że jak EO nabił takie skille?? trenował dużo. Ja np. żeby się nie nudzić podczas trenowania to gram w NFS
|
1. Jeżeli expisz na dużych respach, gdzie mało chodzisz a dużo walczysz to troche skille urosnął.
2. Level jest tak samo ważny jak skille, bo na każdy lv dostajesz 15 pkt życia, więc trudniej cię zabić, a na niskim lv skille nie zawsze uratują ci tyłek i kilkadziesiąt godzin trenowania pójdzie na marne. 3. Co do skillowania, to trenuj wtedy gdy znudzą ci sie potworki na których expisz :P edit. thx i sorki za błąd :D |
Cytuj:
|
na tibiabr.com ktos, kiedys przeprowadzil wywiad z Eternalem ktory powiedzial cos takiego: "zrob skille 80/80, a potem rob co chcesz" :)
@topic podczas expienia skille leca wolniej, a to dlatego ze wtedy zazwyczaj rzadziej udezasz potwory, lub sam przyjmujesz hity [musisz przeciez podejsc od jednego monstera do drugiego, zebrac loot itd. a to zajmuje troche czasu]. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
10-40 - Trole 40-60 - Minotaury 60-65 - Slime 65-69 - minotaury |
Cytuj:
Postaraj się na 30lvlu zrobic 70/70 i od tego momentu mozesz walic skille i tylko expić... reszta wpadnie sama :) |
-.-
Moim zdaniem pierwsza zadna sprawa to miec dobre skile. Potem lvl lepiej pojdzie.
|
skille ci nie wejda bez trenowania - tzn na samym expieniu. Niby wejda ale potwornie wolno.
Moj cykl rozwoju jest taki *-hardcorowy trening do 75 skilli i malo expienia - zrobilem majac lvl ~30 *-expimy bez treningu do lvlu 40 *-trenujemy robiac po jednym skillu na lvl - tzn podskoczy 76 skill skaczemy na 41 lvl, 77 skill 42 lvl. I tak do 80 skilla/45lvl *-expimy do ~55lvlu i trenujemy do 85 - na tych skillach ja planuje skonczyc trening MOZE do 90 dobic ewentualnie. Moj osobisty schemacik ktory polecam ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:15. |