Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Ulubiona gra RPG (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61349)

Avalanche 15-01-2006 15:50

Ulubiona gra RPG

Piszcie tu o swoich ulubionych grach RPG na dowolny sprzęt (pc i konsole)

Mnie najbardziej podoba się seria Gothic, głównie ze względu na świetną fabułę i niesamowitą grywalność i klimat.

Na gba moimi ulubionymi rpg są Golden Sun i Golden Sun: The Lost Age. Według mnie są to najlepsze 2 gry na tą kieszonkową konsolę, posiadają świetna fabułę, grafikę, dźwięk i grywalność. :)

Sashion 15-01-2006 16:11

Moją ulubionym cRPG to: World Of WarCraft. :D A RPG to D&D :)
Czy juz kiedys nie było podobnego tematu?

Radek 666 15-01-2006 16:29

No, na PC to mi się najbardziej podobało Diablo II :P. Przy samej dwójce spędziłem dziesiątki godzin, później jeszcze drugie tyle przy modzie Valhalla :). Na GBA - ale nie wiem czy to do końca RPG ;) - Castelvania.
@down
Według mnie to jest i hack&slash i RPG :P.

EDIT
Ożesz kurdę, jaki ja głupi jestem! Zapomniałem o mojej ulubionej serii :P. Czyli Final Fantasy... Głównie VIII mi się podoba ;).

Caer 15-01-2006 16:42

@Up:
Dla Ciebie Diablo to RPG?O.o

@Topic:
Ulubiona gra RPG? D&D, Warhammer. Ulubiona cRPG? Hmm... IWD 1 i 2, BG 1 i 2.

Duke Dran 15-01-2006 16:44

Final Fantasy VI, Final Fantasy VII, Final Fantasy VIII, Final Fantasy X, Final Fantasy XI

Arbalest 16-01-2006 15:39

Też lubię Golden Sun. Grałem na emu :D To jeden z najlepszych rpg w jakie grałem (2-3 godzin dzienne) :p

Advocate 16-01-2006 19:49

golden sun.. hmm... godziny spedzone przy "jedynce" na pozyczonym od kumpla GBA ;) ehh piekne czasy (ale 2 mnie jakos nie wcignela)
dotego oczywiscie kultowy FFVII i ostatnio zaczelem meczyc WoW'a (do tego stopnia ze sie az na orginala szarpnelem)

no i to by bylo chyba tyle :P

Therus Mroczny 16-01-2006 20:03

Zdecydowanie BG2... I subiektywnie i obiektywnie patrzac, hehe ;)

polonia671 16-01-2006 20:51

1. Final Fantasy IX
2. Lunar 2: Eternal Blue (pogral bym se jeszcze raz :/)
3. Legends of Mana

All na ps1 ;)

Harven 18-01-2006 16:54

cRPG: Baldurs gate i 2(polecam każdemu kto nie grał, szczególnie 2!!) Icewind Dale 1 i 2(też fajne), Fallout 1 i 2(a w to to już trzeba zagrać!!!!!) . jRPG: Final fantasy VII(dla wielu najlepsza część, w tym dla mnie) Chrono Trigger i Chrono Cross.

jastr 18-01-2006 18:28

Oczywiście BgII +tron of Bhaala wymiata poza tym strategia+Rpg czyli Original war normalnie jedna z moich ulubionych gier, Warlords Battlecry II taż całkiem całkiem, Evil Islands też kilka razy przeszedłem:) No i niezapomiany Planescape Tornament hmm. Divine Divinity średnia i Gorasul -odradzam ostatnią normalnie kompletne dziadostwo (bynajmniej dla mnie) grałem tylko w gry na pc Było ich tyle że wszystkich nie pamiętam ale w te które wymieniłem napewno warto zagrać

Van slavo 19-01-2006 12:36

Na PC obydwie części Baldur's Gate i Icewind Dale, Planescape Torment, Fallout, a z tych konsolowych to Pokemony :P i Legend of Zelda (mówię głównie o starszych częściach- w sumie nowe są DUŻO lepsze, ale już nie mają takiego RPGowego klimatu jak te z NESa i SNESa :|).

Lord Dreathan 19-01-2006 13:51

GOLDEN SUN i GOLDEN SUN THE LOST AGE RULEZ \,,/
Zelda też całkiem spoko a jeżeli dla kogoś Castlevania to również swego rodzaju RPG to też za***!st@

HAIL AND KILL

Oposing 22-01-2006 11:44

cRPG to Newerwinter Nights, ale do czasu aż ukaże sie sławny Wiedźmin!
RPG oczywiście prawie najstarszy i najlepszy WARHAMMER nr 2 D&D teraz nr 3 EARTH DAWN dalej inne

Thoren 22-01-2006 11:52

Icewind Dale raczej... W BG nie grałem :D, musze sobie załatwić...

Okrutny 26-01-2006 15:42

Diablo & Diablo 2, Might and Magic VIII, Wizardry VII & Wizardry VIII, i najważniejsze... Fallout. Tej gry żadna nie przebije, nawet teraz czasem pogrywam w to :-)

kani_mani 26-01-2006 16:10

Moje ulubione gry rpg to: D&D, Warhammer, Wiedźmin - Gra wyobraźni, Neuroshima

A gry cRPG: Gothic, Neverwinter Nights i Morrowind :D

KonioMaster 26-01-2006 16:30

To tak. RPG lubie motka <WH>:), DND mniej, zaś szczególnie lubię wiedzmina jednak uważam że mechanika jest zła. Fajne seria to tez wampir of kors.
cRPG to newer baldur i seria gothica <szczególnie 1>
:cup:

Jedi The Wolf 27-01-2006 05:09

Cóż... Jeśli o mnie chodzi to w:
a) cRPG - Neverwinter Nights, Planescape: Torment, Fallout, Elder Scrolls, Diablo... Oj, sporo tego ;)
b) RPG - Dzikie Pola, Wiedźmin, Warhamiec i cóż, moje "dzieła" autorskie. Jedno na podstawie serii książek o Jakubie Wędrowyczu, drugie to całkowicie mój świat (zresztą całkiem z całkiem nieźle zorganizowaną historią, kulturą itd) no i jeszcze gra na podstawie serii Elder Scrolls :)

Xantis 29-01-2006 15:04

Mnie sie najbardziej tez podoba seria Gothic ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:08.