![]() |
Przeprowadzka CipSoftu
Jak dowiadujemy się z oficjalnej strony, a o czym mówiło się już wcześniej, CipSoft właśnie zakończył przeprowadzkę do nowego większego biura (adres dla spragnionych krwi można znaleźć na tibia.com:P).
Nie jest to być może wiadomość mająca znaczenie dla samego przebiegu gry, jednak z samego newsa możemy się dowiedzieć ciekawej rzeczy - ilu ludzi potrzeba aby tworzyć grę nad którą tysiące gracy spędza długie godziny. Jest to zespół 22 ludzi, podzielonych na wydziały - ośmiu w Customer Support, zajmujących się ogólnie społecznością graczy, 3 programistów odpowiadających za sam kod gry, 3 administratorów systemu strzegących (jak zapewne każdy się nieraz przekonał, ze zmiennym szczęściem) stabilnej pracy serwerów, oraz 3 ludzi zajmujących się projektowaniem samej zawartości gry - nowych grafik, nowych miejsc. Wreszcie czterech, jak to ładnie określono, executive officers, oryginalnych założycieli Tibii którzy zarządzają wszystkim (znaczy, zapewne poganiają całą resztę do pracy) - pomaga im w tym ostatnia osoba na liście, organizująca pracę w biurze. W najbliższych miesiącach do ekipy ma dołączyć nowy programista oraz manager. Jak widzicie, to wcale nie tak dużo - co zdolniejsi zechcą być może zebrać grupkę kolegów i spróbować pójść śladem twórców Tibii:) Oprócz tego w w newsie znajdujemy już zapowiedź zbliżającego się letniego updatu, którego pierwsze zwiastuny mamy ujrzeć za kilka tygodni. |
hah 22 osub to nie dużo jak na taką grę...
Ciekae czy w updacie pojawią sie nowe expowiska? ;) |
hehe fajnie 22 ludzi a tyle robia dla nas ;)
jak ja ich koffam :P cikawe jak oni pracuja hehe moze sie tam przejdziemy z wycieczka i zwiedzimy ich posteruek pracy? heh nieno zarT:P Your Mate~ |
A ciekawe gdzie sie przprowadzili?? Fotke by zamieścili, a nie tak na sucho :D
|
hehe. 22 osoby na taka gre... myslalem ze wiecej tworzy;]
no nic, czekamy na zwiastuny letniego update mam nadzieje ze bedzie duuuzo nowych expowisk. :) |
Wieksze miejsce, wieksze mozliwosci, wiecej pracownikow
... Lepsza grafika, gra, wiecej expowisk? |
Cytuj:
Powiem tylko tak: Więcej pracowników = droższy pacc |
No to biore kumpli i robimy druga Tibie ;). Ciekawe czy te problemy ze strona maja jakis zwiazek z przeprowadzka...chociaz byla juz jakis czas temu. Mala dygresja, myslalem, ze Cip w ramach Official Fansite jakos was powiadomi wczesniej, da pare zdjec etc., no coz oni sie nigdy nie zmienia :p.
http://www.tibianews.net/short_archive.asp?Idc=2159 Excessus nie proznuje ;P. |
Już zapowiedź kolejnego update'u?! Już niedługo zacznie się pokazywanie ss'ów na tibia.pl, tibianews.net, etc. o najbliższym update? Suupeer! Uwielbiam to napięcie i oczekiwanie na nowości w grze xD
|
Jakos sobie chlopaki radza:), ciekawe na czym skupi sie letni update 2006 :)
|
ciekawe jak wyglada ta nowa siedziba bo wczesniejsza widzialem na zdjeciu to wygladala jak jakas bibloteka albo muzeum :D no ale Audi stało koło tego budynku wiec pewnie któregos z Cipsofu :D :D :D :D . Moze teraz nie bede mial takich lagów jak wczesniej X(
|
No no...bogaca sie widac a updajety rypia :/ Ale Nic pozdro for all team
|
Przyznam ze jestem w szoku po odczytaniu tego newsa. 22 osoby na taki projekt jak Tibia. Naprawde Panowie tworzacy te gre mieli wielkiego farta. Teraz trzepia gruba kase.
|
No coz kazda firma musi sie rozwijac inaczej nie ma szans przetrwac na rynku :)
|
Cytuj:
Ciekawe jak tam po "parapetówce"? :D |
/me wyciąga swój karabin snajperski 552 oraz pięć paczek z nabojami po pięć w każdej.
Niech no tylko mi teraz jakieś lagi się pojawią :) Swoją drogą ciekawe, że kilkadziesiąt tysięcy osób z całego świata zasila kieszenie 22 osób+obsługę serwerów. |
ProszĘ
Cytuj:
|
xxxxxxxxxxxxxxxx
|
Teraz to pewnie będzie jakiś mały hotelik... Tylko o ile pamiętam, gdzieś czytałem że grafik był tylko jeden... Mogliby zatrudnić jeszcze z jedenego i jednego do poprawek...
A tak poza tym... Ciekawe czy taki sam będzie Rook... Pewnie tak. Ja myślę że dadzą więcej dla PACCowców... Dodatkowy teren na tiquandzie... Upiększanie pustyni... A tak dla FACC... Chyba tylko jakieś kilka nowych potworków... I itemków... ;( |
ladna kase trzepia i to nie jest tak, ze oni wyciskaja z siebie maxa... tyle rzeczy moznaby dodac, a ktore byliby w stanie zrobic - np animacje (mruganie oczami, mozliwosc siadania, moze machanie bronia podczas walk, taniec itp). Ja i tak bede twierdzic, ze to sa niezle cwaniaczki - heh ale ja pacca nie mam... B)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:19. |