Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   dziura bez wyjscia mino mag (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61976)

Ruppert 20-01-2006 22:21

dziura bez wyjscia mino mag

Pomocy nie wiem czy taki temat juz byl czy nie szukalem chwile i nie znalazlem a jestem strasznie zalalmany bo mam 34 lv i kolega mnie postraszyl ze mam na drodze gsy ale do rzeczy wpadlem w dziure na outlaw camp na takiej wierzyczce ktorej pilnuja minosy wchodzi sie na gore i spadlem
co moge tu spotkac i jak stond wyjsc
plx pomuzcie

emilok 20-01-2006 22:25

musisz isc glebiej i prawda, spotkasz 2 gsy, kilka berzerkerow i kilka kiklopow, jednak jesli nie wiesz gdzie isc mozesz trafic na cos gratis ;]

DRoN 20-01-2006 22:27

Masz pecha. Kiedyś sam chciałem tam wleźć(jeśli mamy na myśli to samo). Taka dziurka ładna , z której nie można się ropnąć , a dalej zapewne czeka tłuściutki GS na swoją kolejną ofiare. Sory za czarny scenariusz , ale niech wpadnie kumpel i Ci pomoże , jeśli może. Jeśli mag , to niech straci dla Ciebie pare SD. Jak masz dużo UH to może uda Ci się jakoś wyjść cało.
edit : możesz też czekać cały dzień , a może akurat wpadnie tam jakiś h-lvl i oczyści droge.

@ autor : widać , że przeżywasz , bo piszesz chaotycznie. Ominąć GSa to się nie da za bardzo , bo idziesz centralnie na niego i on z pewnej odległości będzie już biegł do Ciebie i może Cie przytrzymać w korytarzu nawet.

Helixaw 20-01-2006 22:27

troche masz kape :/ jeśli masz pacca to możesz przebiec na szybko koło orków i w odpowiednim miejscu exani hur up. Niestety nie pamiętam dokładnie drogi :/ Drugim wyjściem jest teleport, ja właśnie tak się z tamtą wydostałem, bo akurat high lvle tam sobie trenili

Ruppert 20-01-2006 22:30

mam 34 lv skile po 66 2 bp uh na gs raczej nikle szanse
nie mam za duzo kumpli ktorzy by sie w to wpakowali. (O jakim teleporcie muwisz) Czy ktorys z was gra na isarze i by mi pomugl? i moze ktos zna droge wyjscia jakbym ominol gs i jaka jest szansa na ominiecie np jesli gdzies blisko mozna sie ropnac to moze sie douham

/ fakt przezywam i to bardzo :p
CZY ktos mi pomoze? plx

malyjanek 20-01-2006 23:19

stary jezeli wpadles do tej dziury z ktorej nie ma ropeplace(bs quest) to.....kilka kratek dalej masz 2 giant spidery!!!!!!!!!! 8o 8o

p.s spadles i sie wylogowales? :P

Ruppert 20-01-2006 23:20

spadlem i nie mialem innego wyjscia jak logout

malyjanek 20-01-2006 23:24

wiec idac dalej niestety masz najpierw scorpa i waspy,kilka kratek dalej sa 2 giant spidery.Masz 3 wyjscia:

-poczekac na jakas ekipe ktora akurat bedzie robila questa
- samobojstwo :(
- sciagnac kolege sorca/druta i blokniesz mu te gsy (oczywiscie pojedynczo) sa tam przejscia 1 kratkowe ze bedzie Cie bil tylko 1 gs :)

p.s jesli zdecydujesz sie na 3 wyjscie to niech sorc/drut nie zapomni parceli bo beda potrzebne ;)

Cahir Mawr Dryffryn 20-01-2006 23:27

Tak się wkopać to naprawde trzeba umieć. Mimo iż nie znam tego terenu ( z reguły uważam gdzie włażę :P ) to się nie załamuj. Albo zwołaj kumpli, albo ucieknij przed GS. Ja na 27lv już je blokowałem i straciłem jakieś 6 uhów. Może ci się uda. W każdym bądź razie trzymam kciuki :D

Ruppert 20-01-2006 23:32

jeszcze tylko 2 pytania pierwsze czy jest mozliwos teleporta z tamtond drugie jakie sa szanse ze ktos bedzie robil qesta

malyjanek 20-01-2006 23:42

teleport- pewnie jest szansa ale potrzebowalbys 2-3 ludzi nie znam sie na tym dokladnie

quest-to zalezy,musisz sledzic (moze inna postacia) gamechat albo trade chat czasami sa ogloszenia ze szuka ktos blokera do tego questa.

Ruppert 20-01-2006 23:45

2 -3 ludzi to nie proble tylko chodzi o to czy pozwala na to teren
w miejscu gdzie nie ma jeszcze gs

DRoN 20-01-2006 23:46

@ up: Dobre. Weź swoje wszystkie noob-chary i na MC przyjdź do tej dziury i zrób se TP. Jeśli nie masz wystarczającej liczby noob-charów , to poproś kumpli o wypożyczenie kilku.

Ruppert 20-01-2006 23:50

w normalnym miejscu nawet rogu potrzebowal bym 9 osob raczej malo realne gdyby bylo jakie kolwiek zalamanie to potrzebowal bym4 osob bardziej realne

Zala Milis 20-01-2006 23:54

ja kiedys mialem podobna sytauacje
szwendalem sie moim drutem( rok temu jak bylem newbie) po ab i szukalem npc od czarow i widze teleport, wchodze i co? hell gate...
na szczescie byl tam 49 rp pol (Apollo Arcanista hi dude xD) i mnie wyciagnal

Ruppert 20-01-2006 23:58

to juz wiem zeby nie wchodzic na teleporty w ab :p tymczasem ja poprostu szukalem dziury z hunterami i minimalnie zle treafilem
jak ktos ma jeszcze jakies sugestie to pisac
dzisiaj juz nie odpowiem 1 w nocy ale jutro bede od 7 :p

Kaito Yamaro 21-01-2006 08:36

Po 1: Nie panikuj. Wpadłem tak kiedyś na desercie, musieliśmy dwa zerki zabic (bez knighta). Magowie bloczyli na Magic Shieldzie ;p

Po 2: Jeśli masz PACC, pamiętasz gdzie wpadłeś, użyj Exani Tera (jeśli masz)

Po 3: Jeśli nie masz PACC, poproś kolegów, by ropnęli cie! Nic prostszego, tak właśnie nas knight wyciągnął na desercie.

Po 4: Jeśli nie masz kolegów (podejrzewam, że jest to niemożliwe), włóż plecak w kołczan, powiedz GSom miłe "dzień dobry" i czekaj aż cie ugoszczą.

Padme Light 21-01-2006 09:13

@up
Jeśli włoży plecak w kołczan to i tak mu zniknie plecak zawsze spada nawt jak będzie w ręce.

@topic
najlepiej niech kumpel cie od góry ropnie jak nie wież w którym miejscu masz stanonc to niech wrzuci do dziury jakiegoś śmiecia i po sprawie.

Bykunio 21-01-2006 09:31

Ej z tego co widze na mojej mapie nie ma tam żadnych załamań .... ;( Jeśli uda Ci się ściągnąć ten noob chary to luz ale jeśli nie to proponuje zwabić gski w miejsce gdzie jest więcej niz jedna kratka przejścia (przez chwile Cię będą biły dwa) potem uciec w drugi korytarz do dołu i tam masz rope place i taka wysepka .... Na niej na chwile jesteś bezpieczny i możesz prosić o pomoc .. ;p A może ktoś tam będzie akurat trenił .. Mam nadzieje że Ci się uda

Ruppert 21-01-2006 09:40

po 1 dwa zerki na 20 lv to ja ubijalem na luziku

po 2 to sa dwia dziu ry przez jedna przelatujesz i nie wydostaniesz sie exani tera

po 3 nic prostrzego na desercie ale to jest dziura przez ktora sie nie da ropac

po 4 nie mam ochoty deadac

po 5 hyba najleprz teleport

po 6 re bykunio nie dam rady ich ominonc wala po 300 dwa to 600 a ja mam tylko 570 zycia i nie przez chwile tylko z ich szybkoscia przez dluzsza chwile pozatym z tego co wiem to tam biega od groma przweszkadzajek i podobno nie ma dalej rope palac tylkop trzeba parcele poustawiac

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:12.