Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Update forum. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61977)

Dr. Omader 20-01-2006 22:45

Update forum.

W sobotę 21 stycznia w godzinach wieczornych będziemy przeprowadzali aktualizacje forum, z tego powodu przez jakis czas strona i forum nie będą dostępne lub mogą działać niepoprawnie.

Postaramy się zakończyć pracę jak najszybciej.

[edit]
Prace jak na razie idą całkiem nieźle. Już większość strony powinna działać poprawnie. Forum nadal wymaga jednak nieco pracy.
[/edit]

Na pocieszenie, możemy was poinformać, iż w następnym tygodniu rozpocznie sie konkurs Tibia.pl, który będzie trwał jeden dzień. Więcej na ten temat dowiecie się w środku tygodnia, dlatego sprawdzajcie strone codziennie :)

Hegemmon 20-01-2006 22:54

Dron, ty podły kanciarzu!
Jak mogłeś mnie tak wykołować? :P
HUNTED!!!111

Hoopek 20-01-2006 22:54

Noo Forum Poprawcie xD

A co do konkursu mam nadzieje ze nie bedzie on zwiazany z rysunkami bo niemam nawet minimalnych szans wtedy :(

DRoN 20-01-2006 22:54

Wiesz co , ja sie staram pomóc jak moge , a tu taki ZONK. Nie spodziewałem się tego po Tobie :P. Ale trudno napisze jeszcze raz.
W sobote będzie easy konkurs , a zwycięzcy zobaczą swoje imiona w topicu "JOKE". Kolejny wkręt :P

upomnienie : składałem strasznie rozbudowane podanie o przyłączenie mnie do grupy 'kinomaniac' , ale chyba jeszcze nie przeszło Ci przez ręce.

edit : no ba , jakby było wiadomo co będzie za konkurs , to już by się plagiaty szykowały. Mam takie przeczucie , że jeśli będzie konkurs , w którym będzie 'można' zerżnąć coś , to znowu poleci sporo bananików ;p

Ps. co byście powiedzieli na konkurs , w którym po prostu trzeba by było zająć postem np. 300 pozycje w Topicu "wyścig po Pacca". Niezłe nerwy i zwlekanie by pod koniec były , ale ktoś miałby tego farta.

MatKus 20-01-2006 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hoopek
Noo Forum Poprawcie xD

A co do konkursu mam nadzieje ze nie bedzie on zwiazany z rysunkami bo niemam nawet minimalnych szans wtedy :(

to by było za nudne, tylko rysunki i rysunki... ale specjalnie dla ciebie będzie wyjątek ;)
A tak poważniej to... nah, dowiecie się w odpowiednim czasie, z różnych przyczyn nie chcemy jeszcze za wiele mówić :)

Zaś co do samego update, to już zbyt długo z nim zwlekaliśmy i naprawdę jest on niezbędny choćby ze względów bezpieczeństwa, ale także po to, żeby sobie i wam ułatwić używanie forum.

Flash_Radzio 20-01-2006 23:11

Spoko, nawet nie zauważe akurat mam imprezke u "koleżanki" ;)

Testerz 20-01-2006 23:14

a jakies dokladniejsze info co do akutalizacji?;p

MatKus 20-01-2006 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Testerz
a jakies dokladniejsze info co do akutalizacji?;p

Po prostu będziemy instalować najnowszą wersję forum i kilka nowych modów do forum a kilka odinstalowywać(zmieniać na inne), a w związku ze zmianą wersji forum trzeba będzie sporo w skryptach samej strony pozmieniać. Mam nadzieję, że wyrobię się szybko, chociaż nie zdziwie sie, jesli to zajmie nawet kilka godzin.

DRoN 20-01-2006 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
instalować (..) kilka nowych modów do forum

Zawsze mi się zdawało , że Scorcerer i cała ekipa , to ludzie. Kolejna nowość. To ja mam teraz następne pytanie , których modów zamierzasz zmienić ? Proponowałbym dać Raulowi lepszą ochrone przed 'robakami' , żeby nie dodała mu się do kodu jakaś nieprawidłowość , jak kiedyś.

edit : A tak RLY , to mogłoby forum troszke szybciej chodzić , zmniejszyć czas tej blokady przy odświeżaniu forum i może jeszcze jakieś ciekawe , nowe opcje(nowy dział?). Liczę na jakąś miłą niespodziankę z waszej strony(np. "daliście się nabić w manaske i wyprowadzić w Plains of Havoc").

Master Mind 20-01-2006 23:42

Fajno xD Hmmm, ciekawe jaki konkurs to będzie ;)

mwlodi 21-01-2006 01:33

plz jakiś spoko konkurs a nie ciągle te rysunki -.-
to już nudne jest :P

a co do forum, to mam nadzieję, że będzie lepiej :)

Dymak 21-01-2006 07:16

Czyli bedziecie instalowac nowsza wersje forum?? :confused: Ja nie bardzo sie znam ;p kiedys bawilem sie w tworzenie for... Tam Gothic (RPG) i takie tam, czasem Diablo II, I i dodatek... :p Wiec instalujecie nowsza wersje?? :> :confused:

Gallar 21-01-2006 07:46

Hmm... vbulletin 3.5 tak ?
W związku z tym mam pytanie.. czy forum będzie dzięki temu.. stabilniejsze >?
Tzn. będzie potrafiło 'obsłuzyc' naraz więcej userów przed padnięciem servera ("wystąpił problem z bazą...") ?
Bo gdzieś w jakimś temacie na jakims forum wyczytałem ze nowa wersja vBulletina jest stabilniejsza, to prawda?.

Ps. nie znam sie na tym, dlatego pytam.. zazwyczaj uzywałem phpBB bo jakos szkoda mi hajsu na vB tracić.

Kolidos 21-01-2006 07:53

A tematy, które dotychczas zanalazły się ne forum po updacie będą dalej czy wszystko będzie kasowane?? :(

Str4t0s 21-01-2006 08:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN
Zawsze mi się zdawało , że Scorcerer i cała ekipa , to ludzie. Kolejna nowość. To ja mam teraz następne pytanie , których modów zamierzasz zmienić ? Proponowałbym dać Raulowi lepszą ochrone przed 'robakami' , żeby nie dodała mu się do kodu jakaś nieprawidłowość , jak kiedyś.

edit : A tak RLY , to mogłoby forum troszke szybciej chodzić , zmniejszyć czas tej blokady przy odświeżaniu forum i może jeszcze jakieś ciekawe , nowe opcje(nowy dział?). Liczę na jakąś miłą niespodziankę z waszej strony(np. "daliście się nabić w manaske i wyprowadzić w Plains of Havoc").

Mu chodzilo o modyfikacje.
@topic : Musze do tego konkursu sprobowac wejsc :)

Rybzor 21-01-2006 08:44

No, wkoncu jakies zmiany na tym monotonnym forum... ;d
Mam nadzieje ze nic sie wam nie pokiełbasi i wszystko wyjdzie gites :)

DRoN 21-01-2006 09:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Str4t0s(do mnie)
Mu chodzilo o modyfikacje.

Zwróć uwagę na te 7 niepozornych literek

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN
A tak RLY

Tłumaczyć?

Zummer 21-01-2006 09:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kolidos
A tematy, które dotychczas zanalazły się ne forum po updacie będą dalej czy wszystko będzie kasowane?? :(

Raczej głupio by było usunąć wszystkie tematy na forum ? Odp. Napewno zostaną.
@topic
I tak odwiedzam tibia.pl codziennie ;p

Dwimenor 21-01-2006 09:50

Nie oszukujcie się. Nowe forum to przede wszystkim ułatwienia dla modków(Inline moderation system itp). Na http://www.vbulletin.com/ można poczytać
Ale patrząc z innej strony....skoro my będziemy mieli lżej, to jakoś tam pośrednio i userom będzie lepiej.

Fatevux 21-01-2006 10:40

tylko nie zamieńcie się w Cip'ów bo zamiast mega update forum bedzie mega kicha, którą bedziecie poprawiać do marca ;/ A co do konkursu to zrubcie konkurs na najlepszy film (tibcam) z n00b'ami w rolach głównych ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:26.