Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Gdy goni cie pk... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=62060)

Galeon 21-01-2006 17:17

Gdy goni cie pk...

Proste i łatwe pytanie: co robicie najczęsciej gdy goni was jakis pk?

Master Shaolin 21-01-2006 17:20

Jeśli masz pacca to najepiej uciec na jakiś domek albo góre. Ja jestem facc więc jak goni mnie pk i jestem blisko miasta to naturalnie biegne do mista. Gdy zostane strapowany wyrzucam żeczy pod drzewa, a runki zużywam. A jeśli po prostu gdzieś tam za mną biegnie to albo staje do walki w miare możliwości albo ide pod jakąś drabinke i chodze góra-dół i msg do kumpli. Huh to tyle.

Rookslayer of Dolera 21-01-2006 17:29

PK ish Heeerree

Zagłosowałem że uciekam ale zależy. Jak nawala mnie knight do 25 lvl z nie najlepszymi skillami to daje mu z wanda w łeb nawet jak nie mam run. Jak palek to uciekam już jak ma równy lvl bo palkowie ostro potrafią walic. Jeśli to sorc to go nie leje jak ma juz poziom wyższy niż 15 lub nawet niżej. Spytasz pewnie czemu. Bo jak taki sorc cie atakuje a co gorsza jest PK to może miec SDeki a wtedy bez bp UHow i bp SDkow jest bardzo źle. To samo z drutem. Dlatego jak masz na karku sorca uważaj bo może cie za***ac w 3 sekundy.

Duke Dran 21-01-2006 17:45

Jak jego lvl nie jest znacząco wyższy od mojego to sam go nap....... a jak nie daje już rady to krzyczę PK ( ale bez help ;] heuheuhe ) i uham się po drodze waląc z ronów ( wole je wykożystać jak stracić ).

Laleczka voodo 21-01-2006 17:48

Siema
Po 1 zalezy jaki lvl ma pk i jak ty masz lvl zaglosowalem ""uciekasz w panice""
ale gdy mialem 33 knighta to latwo bylo uciec pk na wyzzszym lvlu nikt cie nie pkuje najwyzej hunta od kogos (jakiegos wyzzszego lvla) jesli masz low lvl to zwiewaj :)

Galeon 21-01-2006 18:05

ja sam osobiscie wole atakowac i zwiewac :P ale to juz zalezy od sytuacji i lvla ;)

Exolius 21-01-2006 18:14

Jak mnie zaczyna bić mniejszy lvl, albo równy lvl knight to wale! (sorc na defie ciągle bo wandy i knight ci gówno zrobi :P) a jak jakis duży albo kilka mniejszych/takich samych jak moj to zwiewam gdzie pieprz rośnie :D

Royal Koniu 22-01-2006 09:48

:)

zalezy jeszcze jaki PK cie goni :) bo jak jesteś Knightem i cie Palek PK goni to masz nielada problem :( ale jak jesteś palkiem i cie jakis n00b PK palek goni to mozesz sie znim pobawić :evul:

Wybraniec Ludzi 22-01-2006 09:57

JA gdy mnie goni Pk to go bije, jesli ma dozo wyzszy lvl niz ja to uciekam uh'ajac sie i pisze do mojego pro ;]

Pingwin 22-01-2006 10:16

Witam!
A ja mam duzo lepszy sposob na PK... To chyba wszystko wyjasni:
10:15 You see yourself. You are a master sorcerer. You are Master Generation of the Naction (Protected by non-pvp).

Pozdrawiam
Pingwin:)

Boryna 22-01-2006 11:18

utani gran hur i nara :) zalezy jaki lev...jezeli nizszy to go leje, jezeli mniejwieej taki jak ja to zeby sie niebawic godzine wolam kumpli a jezeli naprawde wyzszy to uciekam nie atakujac zeby niemiec pzblock

zalezy wszystko oczywiscie ile mam runek ;]

najlepiej na dystans i przetrzymywac az sie pojawia koledzy :P tak np chcial mnie ubic knajt prawie 70 to sobie z nim biegalem na okolo thais z 3 minutki az wpadla ekipa :P ( thx 4 Aldruhn :P )

Sent 22-01-2006 13:17

gdy blisko jest miasto albo pz to tam uciekam .. gdy nie tyo najczesciej schody/drabinka i up/down i wolam qmpli ;] a gdy jestem strapowany albo jest wiecej pk i wiem ze padne zostawiam tylko runki a reszte rzeczy wrzucam pod drzewa i inne ukryte miejsca ;]

ReJw 22-01-2006 14:08

;]

Gdy goni mnie PK... i friend's not online uciekam do pz i sie uham , a jak mniejszy level od mojego to sami wiecie :evul:

Patryczeqq 22-01-2006 14:34

ehh... to wszystko zalezy od lvl jaki masz ty i pk. jesli chodzi o mnie to ja zawsze gralem knightem i jak do mnie sie ktos dowali to sie uham i spier*****
a jesli chodzi o lvl to nawet gdyby mial 8 to go nie bije dlaczego? bo raz mi sie tak zdarzylo ze qmpla gonil druid na 9lvl. no to wiecie..fire sword w lape i jazda...no i wszystko fajnie uwalilem go, ide se do miasta a tu przylatuje RP na 60lvl i mnie bije...gosc wiedzial ze mam pzlocka na 15 minut to mnie bil. a ja spryciula uciekam na Poh a tam akurat byla grupka wiem ze jeden knight mial cos 50lvl. a razem ich bylo 4. i wszyscy sie na niego rzucili bo mial white skulla i on uciekl xDDD.

Exolius 22-01-2006 15:08

Ale jest 1 sposób pkowania z którym sobie trudno poradzić, dam przykład:
Jakaś babka na 8lvl daje mi party, no dobra ok co mi 8lvl zrobi? Dałem z nią party, a jak wyszlem z dp i ją zaatakowałem to... Ivan Tary has joined to party x(

Misza 22-01-2006 15:21

@up: Trudno poradzić? Tjaaaaa... W końcu jak tu nie dać party tak pięknemu 8 lvlkowi? Po prostu olej 8lvlka i nara. Mnie tak wiele razy chciali ubić, to ja daję temu 7lvlowi party i siedzę w depo szukając innych członków party - w 50% przypadków są nimi osoby chcące mnie ubić...
@topic: Hmmm, PK? Uciekam, wołam kumpli, jak już nie mam szans to rzucam bp z eq i listem potwierdzającym właściciela do domku jakiegoś frienda. A jak i tego zrobić nie mogę to najcenniejszy przedmiot w bp chowam w slot od strzał i lecę do depo na exurze gran... (po updacie vitka wymaga wyższego lvl...).

Peace'da frosthammer 22-01-2006 22:49

Prać po mordzie

:D Gdy goni mnie PK to wzywa sie ziomali i wali sie go równo az nie padnie.
Jak ktoś tu juz napisał: Dobry PK to martwy PK :) pozdrufka

Badek1910 22-01-2006 23:17

Pk

Zależy jaki level ma ten PK i jakie stanowisko zajmuje na serverze :) tj. czy my wysokolevelowych qmpli xD. Jezeli Pk ma level podobny do mojego wtedy podejmuję walke jezeli ,zas ma level wyzszy wolam qmpli :)

Skrzat 23-01-2006 04:32

hmm

ja gram na no=pvp ale jak bym gral na pvp to takich bym oleval co z 10 lvl moze wypasc chyba ze jakis debil dobre eq nosi na pk a jak goni h lvl to sie robi 4 rzeczy:

1.Utani Hur ""I zium
2.Zmieniamy sb na bohy (jak mamy)
3.Time Ring on finger :)
4.Zbieramy manatki i cYa i po drodze wolamy kumpli

Ronin Devastation 23-01-2006 04:42

Jak mnie goni jakis sorc, drut, pall to d lance w lape i jazda z gosciem. Chyba ze ma ze 30 lv wiecej od mnie plz help :p. Jesli to jest knight to szkoda sie meczyc, mowie kolegom i bijemy razem az do smierci agresora :cup:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:27.