Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Problem z rec keyem, personalizacją i całą resztą... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=63424)

Gallar 30-01-2006 15:25

Problem z rec keyem, personalizacją i całą resztą...

Więc.. mam taki problem.
W zasadzie to nie ja a mój RL friend który siedzi teraz obok mnie i dyktuje co mam pisac, ale nie o tym miałem.
Więc. Kumpel zamówił sobie PACC. PACC był do aktywacji, on go nie aktywował - wyjeżdżał na dwa tygodnie.
Gdy juz wrócił doznał szoku.
Jego postać, z troszke wyższym lvlem, promocją, skillami z aktywowanym pacciem...Kumpel sie nie przejął, załozył nową postac.
Dziś okazało się ze shakował go mój znajomy.
I tutaj dochodze do sedna sprawy.
Wymusilismy <exploity rządzą ]:->> od niego oddanie passów i reca.
Wszystko dobrze, no ale konto spersonalizowane jest.
Problem jest taki - kolo ma na imie Krzysztof a przy personalizacji wpisał Cristoph.
Czy gdy wysle prosbe o nowego reca do CIPów uwzględnią ją ?
I czy istnieje jaka kolwiek możliwośc zmiany reca ? Kiedy konto zostało 'spersonalizowane' na fikcyjną osobe ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Vanhelsen 30-01-2006 19:22

Personalizacji nie da cię zmienić w ciągu 7 dni od jej wpisania. Można sprubować wysłać maila do CipSoftu (CS) ale nie wiem czy to cos da. Czy CS uzna podanie imienia w innym języku? nie wiem, i trudno chyba to ustalić, pozostaje tylko sprawdzić to w praktyce, oczywiście jeżeli nazwisko i inne dane są zgodne z paszportem / innym dokumentem.

p.s. gratz kolegów ;)

Khazar 30-01-2006 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Personalizacji nie da cię zmienić w ciągu 7 dni od jej wpisania. Można sprubować wysłać maila do CipSoftu (CS) ale nie wiem czy to cos da. Czy CS uzna podanie imienia w innym języku? nie wiem, i trudno chyba to ustalić, pozostaje tylko sprawdzić to w praktyce, oczywiście jeżeli nazwisko i inne dane są zgodne z paszportem / innym dokumentem.

p.s. gratz kolegów ;)

oni nie chca zmieniac danych w personalizacji a uzyskac nowego rec keya.

@Gallar
w zasadzie na waszym miejscu wysylalbym normalnie skan paszportu "Kszysztofa", bo macie ten watpliwy komfort ze to imie w polskim i angielskim wyglada i wymawia sie podobnie. jezeli nazwisko nie jest zangielszczone (fajne slowo nie?:)) to wg mnie powinniscie sie niedlugo juz cieszyc nowym rec keyem.

Gallar 30-01-2006 20:55

Yhy.. to teraz tylko wymusic od niego paszport..

@down: Własnie ze to nie podziała.. exploit - program umozliwiający najpierw totalną zwiske komputera celu <tak na godzinke> oraz wbicie do kompa i zdziałanie w nim co sie tylko chce...
A paszportu raczej na kompie nie ma :P
A jak myslisz, wysłanie maila do CIPów z całą tą sprawą moze cos pomóc ?

Khazar 30-01-2006 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gallar
Yhy.. to teraz tylko wymusic od niego paszport..

polecam ta sama metode jaka wymusiliscie passy, skoro jest sprawdzona :)

Sensej Klocek 12-08-2006 15:21

Problem :/

Ja mam troche gorzej zamiast nazwiska wpisalem swoje 2 imie :)
Jak to zmienic ?
Potrzebuje jakiegos Confirmation Key
Pomocy zle wpisalem :/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:31.