Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Czemu nie Knight... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6348)

kabala 13-06-2004 15:36

Czemu nie Knight...

Czemu Knight nie może używać rónuw ?? druid i palladyn nic niemają związane z runami a ich używają to dalaczego knight nie może ich używać odpowiedzie
!!!...Czekam...!!!

Toony Knight 13-06-2004 15:48

Knight może używać wielu runów więc o co sie tu rzucasz ?

Tiligus 13-06-2004 15:50

Explosion -6 magic level
Heavy Magic missile - 1 magic level
Ultimate healing- 4 magic level
Great Fire ball - 4 magic level
Fire bomb- 5 magic level

To sa runki które uzywają knightci

Cytuj:

druid i palladyn nic niemają związane z runami a ich używają
Mają dużo, mogą je robić i używają ich, a dla druida runki są podstawą walki , nie mógbym Sobie żadnej postaci na wysokim levelu wyobrazić Co by nie używała Runków UH (3 czar na mojej liście) Ogólnie temat do zamknięcia XP co co tu dużo mówić:/

kabala 13-06-2004 16:48

To czemu na głownej stronie: Klik I whodzisz w czry runiczne to nie ma nigdzie Rycerza co ?? Jeśli nie wierzysz to Kliknij tu I zobacz

elite 13-06-2004 17:35

szczerze to nie wiem o co ci chodzi?? Knight nie moze runow robic bo jest uposledzony na punkce magii a druid nie. Tak jest tibia zrobiona i jest ta dobrze jak jest, nie rozumiem twojego problemu, jak chcesz robic runy to zrob sobie inna postac sorca lub druta i rob.

Rothes 13-06-2004 18:25

A więc po kolei:

1.
Cytuj:

druid i palladyn nic niemają związane z runami a ich używają to dalaczego knight nie może ich używać
Druid - czy ty wogóle wiesz kim są druidzi w świecie fantasy*? Są to ludzie żyjący najczęściej w lasach, żyjący zgodnie z naturą i którzy starają się być nautralni (czyli ani dobrzy ani źli). A gdy przyjdzie konieczność walki korzystają z pomocy zwierząt i roślin. W tibii może nie do końca tak jest on przedstawiony, ale w każdym razie cząstka tego jest w grze.
Paladyni - również w świecie fantasy* używają magii, ponieważ są to rycerze, którzy walczą w imię dobra i pokoju. Jeżeli chodzi o magię to korzystają z zaklęć swoich bogów. W tibii bardziej przypominają łowców z świata fantasy*. W każdym razie oni też używają magii.
A więc teraz powiedz mi jak to oni nic nie mają związanego z magią????

2.
Cytuj:

Czemu Knight nie może używać rónuw ??
No i tu odpowiedź jest prosta: ponieważ są to wojownicy, a nie magowie. I tak dobrze, że mogą korzystać z jakichkolwiek czarów. Paladyn może używać runów, ale za to ma o wiele ciężej z shieldingiem. Knight nie ma tylu czarów za wygodę skillu shielding. No wiesz wyobraź sobie knighta, który ma dużo cap, dużo hp i może walić z sd no i potrafi blokować potwory i walić je z bliska. To wtedy nie byłby knight a BÓG!!!. Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co chodzi.

A teraz trochę offtopic:

Szczerze mówiąc to denerwuje mnie to, iż twórcy Tibii zamiast tą klasę nazwać łowcą nazwali ją paladynem, ponieważ w innych grach gdzie jest całkiem inny świat ludzie uważają paladynów za łuczników, łowców itp. Wiem, że mieli prawo stworzyć własny świat, ale moim zdaniem negatywnie to wpływa na ludzi grający potem w inne gry RPG, ponieważ robią takie błędy, a potem są wyśmiewani (byłem świadkiem takiego czegoś w grze Helbreath).

*Co do tego świata fantasy to patrzyłem na standardowo używany, czyli ta mieszanka Tolkien'owska i kilka innych rzeczy (które nie wiem z skąd się wzięły). Jedną z gier opartych na tym standardzie jest Baldur's Gate (prawdziwa RPG, nie to co jakieś Diablo :P).

P.S. Przepraszam za to, że się rozpisałem tak :).

By$iu 13-06-2004 19:23

HhH

O co tu chodzi nie rozumie przezciez kngiht jak kazda postac moze uzywac runow(nie zawsze ma na to m lvl albo raczej nigdy niema)Moze ci chodzi o to ze nie ma czaru na prdukcje runow??Wytlumacz albo napisz janiej.

Bobciu 13-06-2004 19:41

Gosciu chodzi o to ze na stronie nie ejst podane jakie runy mozna uzywac tylko jakie mozna robic przy knighdzie nie ma zadnych bo n nei mzoe robic ale moze uzywac to zalezy od mlvla jak juz Ci tutaj wytlumaczono druid, sorc i pall moga robic runy i moga ich uzywac taki np palladyn nei zemo robic SD ale na 15mlvl moze ich uzywac

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:16.