Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   PomysŁy Na Update (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=63588)

Vard Acal 31-01-2006 21:05

PomysŁy Na Update

Tak się zastanawiałem nad pomysłami na następny update i zauważyłem że czegoć brakuje a mianowicie RELIGI !

Wyobraźcie sobie że np. na początek są 2 (bliżej nie określone) religie i dajmy na to że religie wybieramy przy przejściu na main (tak jak profesje) każda z religi daje nam jakies właściwości. Na przykład jedna z religi dodaje za każdy lvl +5 życia do bonusu od klasy (Np. jesteś sorcererem dostajesz 5 ptk. życia z każdym lvl-em + 5 punktów za religie czyli razem 10). Każda religia była by opłacalna dla innej profesjii a w miastach mogły by powstać świątynie w których wyznawcy swojej religi mogli by kupić ospowiednie dla swojego wyznania nowe czary. Co o tym myślicie ?? podajcie swoje pomysły na update i nie chce postów w stylu "sami nic nie zrobimy, to zależy od wyższych sfer, ble ble ble" Czekam na komentarze

Frapper 31-01-2006 21:16

ja nic nie chce zmieniać...ewentualnie zrobić tak ,że:
wszystkie tereny,nowe grafiki , itemy do 7.6
a reszta z 7.41
no może soule jeszcze...ale spiry plix

Vanhelsen 31-01-2006 21:23

To by było już jako II profesja przecierz... bez sensu...
I na serio sami nic nie zrobimy, gdybać możemy do usranej śmierci a od takich pomysłów to jest odpowiedni temat na tibia.com

Vard Acal 31-01-2006 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
To by było już jako II profesja przecierz... bez sensu...
I na serio sami nic nie zrobimy, gdybać możemy do usranej śmierci a od takich pomysłów to jest odpowiedni temat na tibia.com

Po pierwsze nie marudź że sami nic nie zrobimy, przecież prosiłem ! Po drugie ja uważam że to dodało by tibia realizmu Po trzecie ktoś napisał że on by w tibi nic nie zmninieał ZASTANÓW SIĘ CZŁOWIEKU ja z utęsknieniem wyczekuje na update :D Po czwarte na tibia.com trzeba posługiwać się angielskim a ja znam kilka słów potrzebnych do gry :P A pozatym nie spodziewałem się że przyjmiecie ten pomysł entuzjastycznie, Souli też nikt sobie nie wyobrażał....

Quezacoatl 31-01-2006 22:29

@UP
Tibia jest dobra bo jest prosta a takie dodatki skomplikowałyby grę. Choć mogłyby być rodzaje premii np szypsze ładowanie souli itp.
Pamiętaj tylko że takie dodatki jeszcze bardziej podzieliłyby tibijczyków, zaczęłyby się nowe wojny z tych powodów.
PS
Poucz się Angielskiego, naprawde warto (a w tibii bez ang. ani rusz)

Ra the Risin' Sun 31-01-2006 22:44

Mi tam się podoba Tibia ponieważ jest prosta i wciągająca na swój sposób. Ja bym nic nie zmieniał.

Mestre 01-02-2006 10:07

Moim skromnym marzeniem są questy tylko dla danej profesji i po minimum 2 rodzaje łuków i kusz.

Więcej mi do szczęścia nietrzeba :)

ripper 01-02-2006 10:14

1. Bursty, Ice Rapiery (jeśli nie ma xD) i P-Bolty w sklepach (drogie i po wykonaniu questa, ale niech będą).
2. Zniesienie systemu łamania się zapałek.
3. Przyspieszenie souli dla FACC.
4. Możliwość sprzedawania WSZYSTKICH itemów po DOBRYCH cenach (np FS za 8k, K Arm za 10k, C Arm za 15k) - uratowałoby to gospodarkę na większości światów.
5. Zmienienie cen niektórych run w sklepach (BP HMM za 2.5k to porażka).

Wiem, że większość z tych rzeczy byłaby "zbyt piękna żeby prawdziwa", ale to tylko moje marzenie.

zimne_piwo 01-02-2006 10:42

Główny problem aktualnie nękający większość świataów to ceny :( Chciałbym by coś zrobili dla poratowania ekonomii na serwerach xD

Dark Alphadron 01-02-2006 15:05

Najlepiej to niech zrobią po dwóch/trzech GMów na każdy serwer, żeby nie było takiego olewania graczy. Ja np. około 50 razy zgłaszałem Macra, AFking, Multiclienty itp. i za każdym razem GM olał mnie rwącym strumieniem moczu. GMowie, counsellorzy itp. mają w dupie graczy. Ma taki funkcję i od czasu do czasu wskoczy do gry i zbanuje kogoś kto się teleportuje albo AFKuje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:21.