Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Wasze pomysły co mogło by się znaleźć w Tibii po udpate (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=64104)

Misio Man 05-02-2006 11:22

Wasze pomysły co mogło by się znaleźć w Tibii po udpate

Temat mówi(pisze) sam za siebie :P chciałbym zebrać wasze pomysły co mogłoby się znaleźć po udpacie ;) więc piszcie piszcie i dzielcie się waszymi informacjami z innymi.Nie chodzi tylko o samą grę mogą być tesh pomysły jak uchronić konta przed hackiem :P

Noob: Buj darck amor
Ja: You are in rookgard buehehehe
Noob: Du ju seel ?/
Ja: Yes :P
Noob: oferty
Ja: 1 k
Noob: ok
<na trade daje kolo 1 gp ja leather jacket>
Noob: Ackept
Ja: OK

Oni nigdy nie śpią!!!!!

Hybryda 05-02-2006 13:00

moje pomysły

pojawili się piraci.
gdzies na wyspie tez jest do znalezienia mapa do wyspy skarbów.nikt nie wie o tej wyspie....dopiero posiadanie tej mapy umozliwia popłynięcie tam ,trzeba dać ją npc na statku i wielką łapówkę aby nas tam zawiózł.

pojawia sie nowa broń :piracki kordelas,to bardzo śmiercionośny miecz.
mozna tez wylootowac zbroję kapitana piratów (pod warunkiem ze sie go zabije)

zalfik 05-02-2006 13:33

Dobrze byloby jakby CIPy ustawily dawanie automatycznego, dozywotniego bana, kiedy ktos napisze np: "muwic", "ktury", "mojom" etc ;)

A tak na serio to chcialbym zobaczyc tibie w lepszej grafice. Nadal z takiego samego widoku, z systemem "kratek", ale mniej cukierkowa :)

Zenuś 05-02-2006 14:04

Fajnie jak by można było sie kłaść i siadać! :D ale tak że np. na trawce nie że z pacc'em w domku
I fajnie byłoby gdyby były kościoły i zakonice :evul:
I fajnie jakby można było do połowy weść do wody albo w całości i się utopić
Fajnie byłoby gdyby powiekszyli mape o 68 razy i wszystkie servy ze sobą połączyli :D (bym zobaczył Bubble xD )
--
Fajnie jakby zrobili tak że po każdym nowym update zmiana wyglądów grafiki nie miała by wpływu na stare itemy tylko na te zlootowane czy kupione po update
Mając np. sabre z tibi 1.5 wyglad byłby taki sam w tibi 1.7 ale już jak ktoś wyciągnie sabre z np. amazonki w 1.7 już wygląd bedzie nowy! :D
Dzieki czemu sabre z tibi 1.5 mogła być rarytasem w tibi 2.0
Fajnie też jakby zrobili taką funkcje wktórej moglibyśmy wpisywać w bronie co byśmy chcieli i to już nie mozna byłoby zmienić. I klikajac np. na fs widzialbys 20:16 You see a fire sword (Atk:35 Def:20).Zenus to mial. :p

Hubert ^^ 05-02-2006 14:27

Daliby jakieś nowe fajne outfity :P...
Cytuj:

Fajnie jak by można było sie kłaść i siadać!
Już można się kłaść do łóżeczka jak się ma pacca i domek ;)
Cytuj:

I fajnie jakby można było do połowy weść do wody albo w całości i się utopić
Może od razu żeby można było pływać i żeby wprowadzili skille pływania i od pływania by rósł ten skill :P. Im większy skill tym dalej można by było pływać i do Ankh można by było popłynąć bez pacca i statku ;)
Cytuj:

I fajnie byłoby gdyby były kościoły i zakonice
Kościoły już są... Np. w Thais co w nim NPC Lynda siedzi :P

Maximus89 05-02-2006 14:45

Wprowadzienie do gry koni( wsiadasz na konia i jedziesz;) ) i mozliwosc kupna do domku zwierzat domowych( pies/kot) lub zwierzat hodowlanych w ogrodkach domow( swinia/owca)

Misio Man 05-02-2006 16:30

Dziex za wszystko teraz moje pomysły

Ja sądze że dobre byłyby profesje na rooku ale nie takie jak na main ale coś innego (rycerz-giermek) itp :P

Kolidos 05-02-2006 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenuś
Fajnie byłoby gdyby powiekszyli mape o 68 razy i wszystkie servy ze sobą połączyli :D (bym zobaczył Bubble xD )

Ale masz mażenia :D :D :D

@topic:
Mogli by dać czar palkowi na robienie kamieni, sperów lub throwning starów :)

zalfik 05-02-2006 16:45

Ogolnie mysle ze mogliby pomyslec nad jakims ulatwienien zycia palkowi :)

Xoligor 05-02-2006 16:54

Mogli by tez zrobic rzeby karzdy swiat roznil sie od siebie i nowe monstery dla FACC

Misio Man 05-02-2006 16:55

Jestem z Pałami!!(Palami)

Ta racja bo knight zawsze ma najlepiej a najgorzej pała(no nie potrzeba mu eq dobrego ale po udpate to ...) mogliby pomyśleć nad czymś nowym i podobał mi sie pomysł z pływaniem oraz piratami niezłe ale mam pomysły na itemy:
Armory:
Piraten Armor (weight: 57 oz,arm: 12)
Necromante cape(weight 33 oz,arm: 10)
Buty:
Elven Boots of haste(weight: 12 oz,arm: 2)<przyśpiesza 5 lvli wyżej>
Tarcze:
Knight Shield (weight: 66 oz,def:33)
Silver Shield (weight: 45 oz,def: 29)
Legsy:
Magic Plate Legs(weight: 55oz,def:10)
Helmy:
Magic Steel Helmet(weight : 31oz,def:14)

m_simple 05-02-2006 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misio Man
Noob: Buj darck amor
Ja: You are in rookgard buehehehe
Noob: Du ju seel ?/
Ja: Yes :P
Noob: oferty
Ja: 1 k
Noob: ok
<na trade daje kolo 1 gp ja leather jacket>
Noob: Ackept
Ja: OK
Oni nigdy nie śpią!!!!!

lol

fajnie jakby zrobili server cos w stylu test serva na ktory mozna by lognac z kazdego innego serva np. Eternal Oblivion vs. Seromontis

Misio Man 05-02-2006 17:02

Tak Dalej :)

Nigdy w moim temacie nie było tyle postów więc chciałbym abyście oceniali mój temat i jeszcze różdżki na rooku:
Newbie rod
Wand for Newbie

Pozdro 4 all
Misio Man :D

Duke Dran 05-02-2006 17:06

1.Więcej wandów i rodów ( i zdjeliby te lvle z tych wandow ... a co jak knight zakłada gsa na 8 lvl to nie ma ograniczenia zadnego[to był przykład] : p ).
2.Daliby jakaś nowa wyspa dla faccow a nie ciągle to samo.
3.Nowe potworki :p
4.Lepsza grafa.
5.Odblokować questa na warlordsworda xDDD to by była jazda.
6.Przydałyby się jakieś nowe profesje a nie tylko 4 są :d bleee.
7.I te outfity .. jak na znudzenie mogliby jakieś nowe zrobić.

Avager 05-02-2006 17:22

*Zmiana nazwy "Palladin" na "Ranger"
*Dodanie nowych profesji (Między innymi Paladina... co ma bonus do walki mieczami i wiecej czarow (2x szybciej rosnacy mlvl niz u knighta)
*Skille typu Cooking, Crafting, Woodcutting, Carpentery i wiele wiele innych
*usuniecie ze sklepow run !!! (znowu uzaleznienie sie od sorcow i drutow)
*Kontrola IP, jesli na danym serwerze sa 2 postacie z jednym IP dostaja warna (GM im gada, lub jakis nie wiem...) i jesli nie wytlumaczy(ą) się z tego... dostają kasacje konta i bana na IP przez 30 dni
*Wierzchowce (moga byc tez i wyverny ktore mozna dosiasc)
*Psucie się broni
*RASY !!!!!!!!!
*Wojny miast/ras (Coś al'a WoW, KO itp )
*WIĘCEJ EVENTÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

zalfik 05-02-2006 17:22

Cytuj:

7.I te outfity .. jak na znudzenie mogliby jakieś nowe zrobić.
No, to zyczenie to chyba akurat spelnia :) Tak mi sie zdaje, ze gdzies czytalem, ze maja byc wprowadzone nowe outfity (poprawcie mni jesli sie myle:P)

Maximus89 05-02-2006 17:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zalfik
No, to zyczenie to chyba akurat spelnia :) Tak mi sie zdaje, ze gdzies czytalem, ze maja byc wprowadzone nowe outfity (poprawcie mni jesli sie myle:P)

Mi sie obiło o uszy ze tylko dojdzie kobiecy outfit( nie jestem pewien czy to prawda)

zalfik 05-02-2006 17:39

No wlasnie o kobiecym outficie tez slyszalem... tylko ni w zab nie wiem skad :/

Misio Man 05-02-2006 18:51

Ciekawie jest ciekawie

Widze że macie fajne pomysły a o nowym outfifcie nie wiedziałem będzie co ma być mam nadzieje że CIPy czytają forum to może by coś wykorzystali ale obiło mi sie o uszy że mają być konie( dla PACC oczywiście i że PACC będą mogli zobaczyć broń jaką noszą i w której ręce :P )

zalfik 05-02-2006 18:55

Napewno CIPy czytaja nasze forum :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:53.