Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Program zapisujacy hasla and more (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=64190)

Ppa 05-02-2006 19:36

Program zapisujacy hasla and more

No więc pewien czas temu powstał temat „Moje popisy w pascalu” który zawierał mój program, jednak został on skasowany ponieważ zawierał od zaj....dużo błędów ortograficznych. No więc założyłem nowy temat. Ale zawiera on poprawioną wersje starego +(może) przydatny program zapisujący w pliku nasze hasła. A oto linki do nich:

Przeliczak v0.5(ostateczna)

http://members.lycos.co.uk/stolecuor...liczakv0.5*****

program oblicza po podaniu ilości pieniążków np. funtów i kursu ich wymiany oblicza nam ile powinniśmy dostać za np. 1000$ naszych polskich złociszy.

Haślak v0.1

http://members.lycos.co.uk/stolecuorkiestra/haslak*****

Program zapisuje w pliku hasło.txt nasz nr i hasło do np. tibi .

W wersji 0.5

-możliwość zapisu większej ilości haseł.

Your PPAsoft team (zawsze chciałem to powiedzieć :D )

p.s wiem nie jest to forum programistów ale zawsze się można pochwalić nie prawdaż??
p.s2 nie niema w tym żadnych keyloggerów czy innego gówna.

Rethfing on Aldora 05-02-2006 20:26

Nie ściągałem, ale wydaje mi się, że Przeliczak to po prostu kalkulator. Podajesz ilość i kurs waluty i mnożysz/dzielisz, więc większej filozofii nie ma :P
To samo z Haślakiem, zapisanie hasła w pliku .doc to nie problem, trwa 2 sekundy ;)

PiXik 05-02-2006 21:38

hmm cos jaka stara dobra tibia pw?czy co innego ;p ja jednak wole to 2

Ppa 06-02-2006 08:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora
Nie ściągałem, ale wydaje mi się, że Przeliczak to po prostu kalkulator. Podajesz ilość i kurs waluty i mnożysz/dzielisz, więc większej filozofii nie ma :P
To samo z Haślakiem, zapisanie hasła w pliku .doc to nie problem, trwa 2 sekundy ;)

ale w haślaku trwa krócej bo załóżmy że chcesz zapisać sobie tradycyjnym sposobem hasło to tak:

otwierasz notatnik>>wpisujesz hasła>>pliki(czy cus)>>zapisz jako

otwierasz haślak>>wpisujesz hasła.

a pozatym jakiś entuzjazmu że jest za******te i tak dalej żeby podnieść młodego programistę na duhu :D

Rethfing on Aldora 06-02-2006 10:31

No dobra dobra. Uhm.. Eee bardzo fajny programik!! Noo i ten tego... tak trzymaj!!

Glacial Hero 06-02-2006 18:33

Ej chłopoki, nie ściągajcie tego ! Ja jak to włączylem to pisało, żebym podał swoje passy do tibii (0.o). To na pewno jakiś der haker ^^

A czy ten program haślak to robi coś więcej oprucz zapisywania hasła ? Np. automatycznie wpisuje za nas hasło.

DRoN 06-02-2006 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glacial Hero
A czy ten program haślak to robi coś więcej oprucz zapisywania hasła ?

Nom. Wysyła passy do PPAsoftu. Pamiętaj , jeśli ktoś mówi , że należy do PPAsoft teamu , to nie może pytać Cie o hasło! Wszyscy członkowie PPAsoftu mają do niego dostęp.

@ Ppa: Dobry i czysty program. Historia jest fajna. Tylko chyba w 'autorzy' jest błąd.
Ja mam:

Cytuj:

Autorzy:
(/tu nie ma nic/)
Koderzy:

PPA

Testerzy:

PPA

Pomyslodawca:

PPA(zdziwieni ;) )
Podkreślone , to moja uwaga.

Ppa 07-02-2006 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glacial Hero
Ej chłopoki, nie ściągajcie tego ! Ja jak to włączylem to pisało, żebym podał swoje passy do tibii (0.o). To na pewno jakiś der haker ^^

A czy ten program haślak to robi coś więcej oprucz zapisywania hasła ? Np. automatycznie wpisuje za nas hasło.

lol pomyśl to jak ma ci to zapisać passy w pliku bez ich podania w programie???

Cytuj:

@ Ppa: Dobry i czysty program. Historia jest fajna. Tylko chyba w 'autorzy' jest błąd.
Ja mam:

Cytuj:
Autorzy:
(/tu nie ma nic/)
Koderzy:

PPA

Testerzy:

PPA

Pomyslodawca:

PPA(zdziwieni )

Podkreślone , to moja uwaga.
ciiii tak miało być

Cytuj:

czyta sie te posty nie...

może ktoś podać linka do jakiegoś schematu z obliczeniem obrażeń zadawanych przez wszystkie runy i broń.To zrobie jakiś program

Bambuko 07-02-2006 20:43

Nie ma takiego schematu.

moo 08-02-2006 08:30

Bardzo fajne :P Kiedys bawilem sie pascalem, ale szybko sie znudzil. Jesli mozesz to podaj kody zrodlowe to sobie obczaje :D

Ppa 08-02-2006 13:11

taaa...kody źrudłowe dobra mata:

Przeliczak 1.0

Kod:

program przeliczak;
  USES CRT;
  var
    kasa,suma,kurs,mnoze,suma2:integer;

begin
  repeat

writeln('Zanim zaczniesz obliczanie podziel swoje pieniadze na kupki po max 1 tysiac');
    writeln;
GotoXY(25,5);
    writeln('Podaj ilosc swojej gotowki:');
GotoXY(35,7);
    readln(kasa);
GotoXY(25,9);
    writeln('Teraz podaj kurs kupna:');
GotoXY(35,11);
    readln(kurs);

suma:=kasa*kurs;

GotoXY(25,13);
    writeln('za:');
    writeln;
GotoXY(25,14);
    write(kasa);
    writeln;
GotoXY(25,15);
    writeln('przy kursie:');
GotoXY(25,16);
    write(kurs);
    writeln;
GotoXY(25,17);
    writeln('powinienes otrzymac:');
GotoXY(25,18);
    write(suma);
GotoXY(25,19);
    writeln('zlotych');
    writeln;
GotoXY(25,20);
    writeln('liczba kupek:');
GotoXY(35,21);
read(mnoze);

suma2:=suma*mnoze;
GotoXY(25,31);
    writeln('posiadasz w zlotowkach:');
    writeln;
GotoXY(35,33);
    writeln(suma2);
 until(false);
 readln;
end.

haslak:

Kod:

program haslak;
  USES CRT;

var
  nr:integer;
  pass:string;
  t:text;
 begin

gotoXY(25,2);
  writeln('podaj swoj acc nr do tibi');
  GotoXY(35,4);
  readln(nr);
  GotoXY(25,5);
  writeln('teraz podaj swoje haslo');
  GotoXY(35,7);
  readln(pass);
  GotoXY(15,8);
  writeln('Passy zostaly zapisane w pliku C:\haslo.txt');

assign(t, 'C:\haslo.txt');
  rewrite(t);
  writeln(t,nr);
  writeln(t,pass);
  Close(t);

readln;
  end.

ta ja teraz stoje na tablicach bo za nic tego nie kumam:P
a jak się naucze pascala to spruje się w C

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Nie ma takiego schematu.

http://www.tibia.org.pl/?body=prof-calc

you are sure??

Matek 08-02-2006 13:26

ta ja teraz stoje na tablicach bo za nic tego nie kumam:P
a jak się naucze pascala to spruje się w C
[/quote]

ja wogole nie rozumiem czemu marnujesz czas na pascala.

Blanca 08-02-2006 14:00

Bardzo prosty programik- nie będe ci zachwalał, bo nie ma czego. Przejdź przez tablice i zajmij się lepiej nie pascalem a delphim. Aha sprawdziłem- bardziej efektywne jest zapisywanie w notatniku niź w haślaku :) Bo word przegrywa zdecydowanie- uznajemy że używasz skrótów typu ctrl + s żeby szybko zapisać.

Zrób też obsługę kilku plików, bo może ktoś nie chce, żeby było zapisane w haslo.txt - np dodatkowa zmienna typu string, albo i 2 bo może ktoś ma kilka dysków

I może, żeby jak ktoś wpisze litere w numerze, żeby program się nie sypał

Cytuj:

a pozatym jakiś entuzjazmu że jest za******te i tak dalej żeby podnieść młodego programistę na duhu
Potrzebne są uwagi- żebyś miał motywacje do tego, że jak w dasz w końcu dasz jakiś program porządny, żeby ludzie nie mieli uwag :] Tak to spoczniesz na laurach bo uznasz, że jesteś już wystarczająco dobry :)

Ppa 08-02-2006 19:15

Cytuj:

I może, żeby jak ktoś wpisze litere w numerze, żeby program się nie sypał
zdaje mi się że nikt niema w acc nr litery więc...

Cytuj:

ja w ogole nie rozumiem czemu marnujesz czas na pascala.
może ty jesteś taki genialny że w wieku 2lat pisałeś gry w C++.ale ja do takich nie należe...

Cytuj:

Potrzebne są uwagi- żebyś miał motywacje do tego, że jak w dasz w końcu dasz jakiś program porządny, żeby ludzie nie mieli uwag Tak to spoczniesz na laurach bo uznasz, że jesteś już wystarczająco dobry
właściwie masz racje...

Cytuj:

Przejdź przez tablice i zajmij się lepiej nie pascalem a delphim
a jeden pies...delphi to przecież ulepszony pascal więc przynajmniej ja nie widze różnicy(oprucz dodatkowych własciwosci)

Matek 08-02-2006 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ppa
może ty jesteś taki genialny że w wieku 2lat pisałeś gry w C++.ale ja do takich nie należe...

ROTFL, gdzie ja to napisalem? Poprostu ten drugi jest lepszy i bardziej przyswajalny. Ale jak chcesz sie dalej mordowac w pascalu to twoj wybor;]

Blanca 08-02-2006 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ppa
zdaje mi się że nikt niema w acc nr litery więc...

Owszem, ale ktoś mogł się pomylić i niechcący dać literkę, a takie błędy nie robią dobrego wrażenia :P( Chodzi o wysypanie się programu. nie to że ktoś nacisnął złą literkę :] )

Ppa 09-02-2006 08:47

teoretycznie...lepiej się nie mylić :D popracuje troszke nad tym haslakiem...

Rejdi 09-02-2006 09:31

No cóż, strasznie prosty ten Haślak... Zgadzam się z przedmówcą, że zamiast babrać się w Pascalu powinieneś odrazu do Delphi przejść. A tak w ogóle to mogłeś się bardziej postarać z tym programem. Np dodać opcję sprawdzania ile cyfr użytkownik wpisał jako swój numer... Ja napisałem kiedyś podobny program - Szyfrator, robił mniej więcej to samo tylko, że zapisywał dane w pliku o nowym formacie, i były one zaszyfrowane przez bodajże sześciokrotne XORowanie w tym kilka razy przez liczbę losową. Ale Bóg wie czemu temat został usunięty...

W każdym razie mógłbyś ten program nieco ulepszyć i dodać szyfrowanie danych zanim zostaną zapisane do pliku i najlepiej możliwość wyboru miejsca w którym ma zostać to zapisane. Jeśli chcesz to mogę udostępnić ci Source mojego Szyfratora co byś mógł obaczyć jak to wygląda. :)

Hegemmon 10-02-2006 03:45

Pffff pascal sux ;)
btw. ten program zapisuje chasła jak tekst czy binarnie?
zrób zabezpieczenia ;)
wprowadź hasło używania programu :P
zrób z niego menagera haseł.

ja pamietam jak keidys robilem program do inteligentnego NPC na OTS-a (huh dawno to było)
ale jeszcze bardziej pamietma moja zlosc, kiedy komp sie sypnal i program poszedl sie je..no..ten..teges wiecie

Ppa 10-02-2006 11:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rejdi
W każdym razie mógłbyś ten program nieco ulepszyć i dodać szyfrowanie danych zanim zostaną zapisane do pliku i najlepiej możliwość wyboru miejsca w którym ma zostać to zapisane. Jeśli chcesz to mogę udostępnić ci Source mojego Szyfratora co byś mógł obaczyć jak to wygląda. :)

zapodaj zapodaj...

a tak właściwie mam już następną wersje z możliwością wyboru miejsca i nazwy pliku :)

Cytuj:

Pffff pascal sux
YEAAAAH

Cytuj:

btw. ten program zapisuje chasła jak tekst czy binarnie?
.txt

Cytuj:

ja pamietam jak keidys robilem program do inteligentnego NPC na OTS-a (huh dawno to było)
ja też planuje zrobienie programu robiącego NPC do OTS-a ale o tym cicho!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:46.