![]() |
Program zapisujacy hasla and more
No więc pewien czas temu powstał temat „Moje popisy w pascalu” który zawierał mój program, jednak został on skasowany ponieważ zawierał od zaj....dużo błędów ortograficznych. No więc założyłem nowy temat. Ale zawiera on poprawioną wersje starego +(może) przydatny program zapisujący w pliku nasze hasła. A oto linki do nich:
Przeliczak v0.5(ostateczna) http://members.lycos.co.uk/stolecuor...liczakv0.5***** program oblicza po podaniu ilości pieniążków np. funtów i kursu ich wymiany oblicza nam ile powinniśmy dostać za np. 1000$ naszych polskich złociszy. Haślak v0.1 http://members.lycos.co.uk/stolecuorkiestra/haslak***** Program zapisuje w pliku hasło.txt nasz nr i hasło do np. tibi . W wersji 0.5 -możliwość zapisu większej ilości haseł. Your PPAsoft team (zawsze chciałem to powiedzieć :D ) p.s wiem nie jest to forum programistów ale zawsze się można pochwalić nie prawdaż?? p.s2 nie niema w tym żadnych keyloggerów czy innego gówna. |
Nie ściągałem, ale wydaje mi się, że Przeliczak to po prostu kalkulator. Podajesz ilość i kurs waluty i mnożysz/dzielisz, więc większej filozofii nie ma :P
To samo z Haślakiem, zapisanie hasła w pliku .doc to nie problem, trwa 2 sekundy ;) |
hmm cos jaka stara dobra tibia pw?czy co innego ;p ja jednak wole to 2
|
Cytuj:
otwierasz notatnik>>wpisujesz hasła>>pliki(czy cus)>>zapisz jako otwierasz haślak>>wpisujesz hasła. a pozatym jakiś entuzjazmu że jest za******te i tak dalej żeby podnieść młodego programistę na duhu :D |
No dobra dobra. Uhm.. Eee bardzo fajny programik!! Noo i ten tego... tak trzymaj!!
|
Ej chłopoki, nie ściągajcie tego ! Ja jak to włączylem to pisało, żebym podał swoje passy do tibii (0.o). To na pewno jakiś der haker ^^
A czy ten program haślak to robi coś więcej oprucz zapisywania hasła ? Np. automatycznie wpisuje za nas hasło. |
Cytuj:
@ Ppa: Dobry i czysty program. Historia jest fajna. Tylko chyba w 'autorzy' jest błąd. Ja mam: Cytuj:
|
Cytuj:
lol pomyśl to jak ma ci to zapisać passy w pliku bez ich podania w programie??? Cytuj:
Cytuj:
może ktoś podać linka do jakiegoś schematu z obliczeniem obrażeń zadawanych przez wszystkie runy i broń.To zrobie jakiś program |
Nie ma takiego schematu.
|
Bardzo fajne :P Kiedys bawilem sie pascalem, ale szybko sie znudzil. Jesli mozesz to podaj kody zrodlowe to sobie obczaje :D
|
taaa...kody źrudłowe dobra mata:
Przeliczak 1.0 Kod:
program przeliczak; Kod:
program haslak; a jak się naucze pascala to spruje się w C Cytuj:
you are sure?? |
ta ja teraz stoje na tablicach bo za nic tego nie kumam:P
a jak się naucze pascala to spruje się w C [/quote] ja wogole nie rozumiem czemu marnujesz czas na pascala. |
Bardzo prosty programik- nie będe ci zachwalał, bo nie ma czego. Przejdź przez tablice i zajmij się lepiej nie pascalem a delphim. Aha sprawdziłem- bardziej efektywne jest zapisywanie w notatniku niź w haślaku :) Bo word przegrywa zdecydowanie- uznajemy że używasz skrótów typu ctrl + s żeby szybko zapisać.
Zrób też obsługę kilku plików, bo może ktoś nie chce, żeby było zapisane w haslo.txt - np dodatkowa zmienna typu string, albo i 2 bo może ktoś ma kilka dysków I może, żeby jak ktoś wpisze litere w numerze, żeby program się nie sypał Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
teoretycznie...lepiej się nie mylić :D popracuje troszke nad tym haslakiem...
|
No cóż, strasznie prosty ten Haślak... Zgadzam się z przedmówcą, że zamiast babrać się w Pascalu powinieneś odrazu do Delphi przejść. A tak w ogóle to mogłeś się bardziej postarać z tym programem. Np dodać opcję sprawdzania ile cyfr użytkownik wpisał jako swój numer... Ja napisałem kiedyś podobny program - Szyfrator, robił mniej więcej to samo tylko, że zapisywał dane w pliku o nowym formacie, i były one zaszyfrowane przez bodajże sześciokrotne XORowanie w tym kilka razy przez liczbę losową. Ale Bóg wie czemu temat został usunięty...
W każdym razie mógłbyś ten program nieco ulepszyć i dodać szyfrowanie danych zanim zostaną zapisane do pliku i najlepiej możliwość wyboru miejsca w którym ma zostać to zapisane. Jeśli chcesz to mogę udostępnić ci Source mojego Szyfratora co byś mógł obaczyć jak to wygląda. :) |
Pffff pascal sux ;)
btw. ten program zapisuje chasła jak tekst czy binarnie? zrób zabezpieczenia ;) wprowadź hasło używania programu :P zrób z niego menagera haseł. ja pamietam jak keidys robilem program do inteligentnego NPC na OTS-a (huh dawno to było) ale jeszcze bardziej pamietma moja zlosc, kiedy komp sie sypnal i program poszedl sie je..no..ten..teges wiecie |
Cytuj:
a tak właściwie mam już następną wersje z możliwością wyboru miejsca i nazwy pliku :) Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:46. |