Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   thais - server Lunara - szukam pomocy :/ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=64500)

easyquestions 08-02-2006 10:12

thais - server Lunara - szukam pomocy :/

jestem wlasnie w thais, mam koncowke 8 lvl, profesja to sorc. , przedmioty: dark helmet,plate armor, plate legs, dark shield, battle hammer no i rozdzka ktora mam od NPC. ale jak wiadomo i to nei pomoze przed killami staram sie omijac osoby z czerownymi lub bialymi czaszkami, ale to i tak zawsze nie pomoze. czasem zaatakuje cie ktos po kim sie wogole nie spodziewasz i nie mam szans . nie mam co chwile tyle kasy nawet zeby kupowac life fluid, bo zawsze biore ich kilka i co chwile sie odnawiam i zwiewam czasem sie udaje ( zalezy jaki lvl ma osoba atakujaca ).macie moze na to jakies swoje rady albo sposoby? jesli tak prosze podzielcie sie nimi. wiem ze to pytanie moze jest dla was smieszne ale mnie juz nie bawi co chwile odradzac sie bez jakis przedmiotow i nabijac od nowa levele przez PK :( a mze znacie jakies inne bezpieczniejsze miejsce w ktorym mozna nabic skille i lvl nie martwiac sie tak o killa ? pozdrawiam

Xavery 08-02-2006 10:20

Z twojej wypowiedzi wywnioskowalem ze jest to twoja 1 postac. Skoro masz taki problem z PK to bym radzil przeniesc sie na serwer non-pvp, gdzie sie naudzycz dobrze grac i bedziesz w stanie sie jakos obronic.
Na twoim lvl jest ciezko uciec przed PK, a do tego zaczoles w Thais gdzie jest ich najwiecej. Proponowalbym zmienic miasto np. na Venore, gdzie na tym lvl tez mozna expic z powodzeniem (trole, swamp trole, roty). Jezeli nie chcesz zmieniac miasta no to coz, jak zobaczysz PK to uciekaj zawsze do PZ, nos ze soba cos leczacego itd.

easyquestions 08-02-2006 10:24

no tak mi proponowali wlasnie zmienic miasto - slyszalem tez ze warto sie przeniesc do AB - tam tez jest spokojniej?

jaroslawbeczek 08-02-2006 22:05

krypta z trolami w carlin - wystarcza?
1. zaden h-lvl cie nie zaatakuje bo nie jest głupi ( chyba że hack)
2. jak cie zaatakuje niski lvl to uciekasz z krypty i lecisz do depo krzyczac ze Pk cie goni

hmm.. jezeli nie radzisz sobie z tym i tak sie o to boisz, proste - zmień server na Non-pvp ( nie moznna sie zabijac)
a kilka Uhow w razie Pk nosi sie na 15lvl+

~Misiek~ 09-02-2006 07:49

Gram na Danerze palkiem, i moge Ci z pewnoscia powiedziec ze w AB rzadko sie jakis PK trafi, a jezeli juz to nie ma 20 lvla nawet (oczywiscie to przyklad z Danery)

easyquestions 09-02-2006 11:00

dzięki za wszystkie wypowiedzi :) jesli możecie napiszcice jakie serwy są no-pvp bo się może przydac a z tego co widzę w innym temacie który załozyłem nie tylko mnei inetersują te serwery

Duch Guardi 09-02-2006 11:26

jakie servery non pvp ja akurat gram na non pvp - GUARDIA a jeśli chodzi o pvp to przenieś sie do ab i chodz na trole

pamelka 09-02-2006 14:11

=pp

nie martw sie ja na początku tez mialam taki strach ze pK mnir zabije... a na dodatek wybralam wlasnie Thais a to byla moja pierwsza postac:)) a co do Ab... to sie tam przeniosłam i wcale nie jest lepiej...tam jest malue dp, ma kilka pieter ale chodzi o wiecie..obiejtosc pietra...do okola zawsze jest duzo ludzi okolo 20-90 lvl no i oczywisice polowa to PK ja sie czasem balam wejsc nawet do dp zeby ktos nie zaatakowal... no ale kiedy zaczelam sie przyzwyczajac po miesiacy w Ab hackneli mi postac:(( i chyba nie bD grała bo nie chce zacyznac tych pierwszysz lvli od początku!! chyba ze ma ktos moze jakas postac do oddania juz na mainie... jak cos to piszcie na 2654854 ;]] :)

royal oski 10-02-2006 06:22

Niemozna powiedziec czy w ab jest bezpieczniej gram na lunarze i mieszkam w Ab ale mam 55 lvl wiec ja sie nie boje o PK czy jakies skule :p ale niewidze zeby ktos czesto zabijal za nic male lvl ^^ . Rób co chcesz i zycze Ci powodzenia :)

Arcydemon 10-02-2006 08:43

Polecam Refugie, non pvp world ;) Jest tam od ***** Polaków, więc będziesz mógł się z każdym dogadać [no chyba że angielski nie stanowi dla Ciebie problemu to wtedy wybież jakikolwiek]. Dodatkowo jeszcze NIGDY nie "stałem w kolejce" żeby zalogować się na Refugie... Przemysl to. :)

ripper 10-02-2006 10:19

Omg, rozumiem, że jesteś nowy i w ogóle, ale mógłbyś użyć wyszukiwarki i przeczytać FAQ -.-

zielony-lp 13-02-2006 18:31

czepiasz sie

Czepiasz sie go nie widzisz ze kolo ma problem?
A jeżeli chodzi o tą całą sprawe to granie na serverach non-pvp jest bez sensy (przynajmniej według mnie) grałem tam i owszem na low lvl szybo sie wbija lvl nikt cie nie zabije ,trenuje sie latwo i mlvl mozna robic ALE pomyślcie sobie tak na 50 lvl czy to nie jest nudne? ktoś podchodzi do ciebie albo gada na priv "ty pe**le " albo coś w tym stylu a ty nic i co mam dać połowie servera ignora za każde słowo które powie? Dla mnie granie na takich servera ma sens poczontkowo ale potem to już zalerzy od gustu. dlatego proponuje jakis normlany server (broń boże pvp!!!) nie nowy (bo ceny są szokujące)
Powiem wam że gram na titani i server jest w miare spoko nie ma tu chyba żadnych pk a w samym ab nie ma prawie nikogo
PS. Wybur Należy Do Ciebie

Szulerski Majsiek 15-02-2006 15:11

Najlepiej przenieś się do Venore (nie ma tam tylu pk jak np. w Carlin czy Thais) i rób level na swamp trollach a potem na rotach. Na wyższym lv będziesz mógł chodzić do Dark Cathedral wkońcu to nie jest tak daleko.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:27.