Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Bardzo początkujący (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6477)

vader 18-06-2004 07:15

Bardzo początkujący

Witajcie,
dopiero zacząłem przygode w świecie Tibii, a wcześniej nie grałem w rzadnego innego MMORPG. Mam w związku z tym pytanie. Gdzie można zdobyć złoto i lepsze uzbrojenie ? Dosłownie dopiero zacząłęm grać i trochę nie moge się połapać :P

Krodarr 18-06-2004 07:23

jak masz troche zlota to kup od gracza bo od kupca sie nie oplaca bo za drogo
a jak nie masz kasy to idz na np na trolle i pozbieraj kase wroc do miasta i sobie wtedy kup

vader 18-06-2004 07:29

To pytanie może sięwydać bardzo głupie ale co znaczy idz na trolle ?
gdzie je można znależć ?

Krodarr 18-06-2004 07:31

zalezy w jakim jestes miescie
jezeli jestes w thais to wyjdz wschodnia brama idz na wschod i poludnie a jak nie jestes w thais to nie mam pojecia

vader 18-06-2004 07:36

Jestem w Pancer

WielkiMadry (Mr.GandalfGrey) 18-06-2004 07:47

Cytuj:

jezeli jestes w thais to wyjdz wschodnia brama idz na wschod i poludnie a jak nie jestes w thais to nie mam pojecia
Chcem dodac jezeli jest poczatkujacym to raczej na mainie nie jest....
aaa... i Pancer to server :] chyba.....

ale muj kumpel przesle mi dzis speary
i tarcze chociaz to

vader 18-06-2004 08:14

No to sorki, jak widać jestem bardzo początkujący :P

Real Finuko 18-06-2004 08:49

zajrzyj tu
To jest poradnik

Aha i jeszcze jedno:
Najpierw idziesz na szczury, zbierasz loota do baga,
bierzesz ciało szczura i idziesz do sklepu Tona(na mapie wporadniku nr 9).
On skupuje szczury po 2 gp
Ser, jak masz to idź sprzedaj do Williego(na mapie numer 3)
On skupuje jedzenie :)
Jak uzbierasz około 50 gp, to idz na rynek i kup sobie jakas lepsza bron(najlepiej mace)
Jak nie bedziesz jeszcze czegos wedział, to pytaj :)

vader 18-06-2004 10:05

Wielkie dzięki :D
Gra jak narazie bardzo mi się podoba :)

vader 18-06-2004 10:16

Słuchajcie co to jest to konto "premium" ? Ja wybrałem zwykłe ale nie wiem czy dobrze zrobiłem.
I jeszcze jedno gdy wchodze w jakies ciemne miejsce (kanały), czy gdy robi się noc to nic kompletnie nie widze, a przy innych widze tak jakby aurę, która im rozświetla drogę, jak takie coś zdobyć ?

SkiLo 18-06-2004 11:42

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez vader
Słuchajcie co to jest to konto "premium" ? Ja wybrałem zwykłe ale nie wiem czy dobrze zrobiłem.
I jeszcze jedno gdy wchodze w jakies ciemne miejsce (kanały), czy gdy robi się noc to nic kompletnie nie widze, a przy innych widze tak jakby aurę, która im rozświetla drogę, jak takie coś zdobyć ?
konto "premium" jest platne i w kazdej chwili mozesz ulepszyc swoje do "premium" jesli masz kase.

jak jest ciemno to mozesz zapalic sobie pochodnie (torch). musisz ja trzymac w rece lub tam gdzie jest rysunek strzal (kolo lewej nogi). uzywasz pochodni klikajac prawym na niej i wybierajac use.

Krodarr 18-06-2004 13:08

Jezeli jest bardzo poczatkujacy to nie powienien pisac na forum main tylko na rooku!
A do tematu:
gdy zdobedziesz troche kasy to kup sobie studded armora(po prostu powiedz na rynku BUY STUDDED ARMOR) pozniej jup sobie lepsza bron np. rapier pozniej mozesz dokupywac inne czesci pancerza i kupowac lepsza brongdy bedziesz mial 2 lvl to wyjdz z miasta i tam poluj np na wilki(sa one na polnocnym wschodzie w jaskini) a gdy zdobedziesaz 8 lvl to idz do wyroczni i tam wybierzesz klase i miasto do ktorego zostaniesz przeniesony

NAJWIEKSZA MOJA STRATA TO ROZUMU UTRATA !!!

Averus 19-06-2004 09:22

Usuniete. Usuniete. Usuniete.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:20.