![]() |
Wine
Skąd jak go moge zainstalować?
A jak możecie, to podajcie linki skąd go ściągne:) |
www.winehq.org
Żeby coś z tego uruchomić wchodzisz W TERMINALU do katalogu gdzie zainstalowałeś jakąś windowsową gierkę (albo do katalogu gdzie masz setup do tejże gierki) i wpisujesz wine nazwapliku***** katalogi w terminalu wybiera się poleceniem cd np. cd /home/uzytkownik1/blablabla a katalogi możesz wyświetlić wpisująć ls -l Jeżeli masz program MC (Midnight Commander, nie Multi-Client X( X( X( X( ) możesz skorzystać z niego do przejścia do interesującego cię katalogu. Jeżeli masz Auroxa 9.2 to najprawdopodobniej masz wine już zainstalowane, ale to wine jest do bani więc będziesz musiał je skasować zanim zainstalujesz nowe. ew. spróbuj wpisać rpm -hiv --force /ścieżka/do/pliku/z/instalacją/wine.rpm |
jezeli moza sphytac to co to jest teb WINE ?
|
Tibia nie pojdzie pod wine, sprawdzelem.
A w ogole to wine nie jest do gierek, tylko do aplikacji, szkoda... |
Cytuj:
Widocznie coś ostro schrzaniłeś bo Tibia jest jedyną grą którą UDAŁO mi się uruchomić pod Wine (szczegół tylko że wyciąga 21 FPS w menu głównym). Wine jest do gierek, przeczytaj dział Wine na stronie www.aurox.pl Mi jednak większość gier nie chodzi (tylko Quake 2 się uruchomiło, ale dźwięki są takie, jakby całej grze urwano jaja), reszta gier wywala błędy z DSOUND. Patrzyłem na goglu DSOUND, niestety, są tam instalacje pod windowsa i pod maca... może muszę zainstalować drivery do karty dźwiękowej, chociaż zdaje mi się, że aurox sam ją wykrył przy instalacji. |
Cytuj:
http://lexx.eu.org/~polinik/tibia/tibia_wine.jpeg |
Mi osobiście tibia pod wine sie nie uruchomiła...pozatym to zadna gra mi sie pod wine nie uruchomiła...;p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:14. |