![]() |
Poco jest poczta ??
Na holerke jasna jest poczta w tibii ??
|
LOL!, A na cholere jest poczta rl? Poczta w tibi służy do wysyłania listów i paczek, bardzo przydatna rzecz gdy expujesz w okolicach miasta w którym nie mieszkasz, jak podróżujesz to możesz sobie wysłać stuff z jednego miasta do drugiego, jeśli np. jest zbyt ciężki.
|
Tak, jest.Mozna kupic list (letter, 8gp) i paczke (parcel, 15gp).Sluzy ona do wyslania listow i paczek :P
|
no ja tez bym chcial sie dowiedziec jak korzystac z parcela(pewne jest o tym jakis temat ale jak juz jest ten..)chodzi mi jak wypelnic dane w parcelu i jak go wysle(przykladow z AB do Carlin) to gdzie go znajde?
|
Omg, żeby wysłać parcela idziesz na poczte i mowisz do npc
Hi Parcel Yes I w twoim plecaku pojawia sie paczka i taka mala karteczka, dajesz use na tą karteczke i w pierwszej linijce wpisujesz nick osoby do ktorej chcesz wysłać paczke, a w drugiej linijce miasto. Np. Mighty Jasio Venore I wkładasz ją wraz z innymi przedmiotami do paczki. Potem idziesz i kładziesz parcela na skrzynke (paczka znika od razu i pojawia sie w dp w miesice u osoby do której ją wysłałeś). Z listami jest tak samo, w pierwszej linijce nick, w drugiej miasto a od 4 treść listu |
poczta
Niekotrzy uzywaja parceli do handlu ale nie jest to wskazane szczegolnie jesli chcesz sprzedac cos cennego
Parcele bardzo sie przydaja jesli nie masz domq a niesiesz jakis mega-loot :P Idziesz na poczte i bez stresu wysylasz sobie loot do depo. |
A czy można np. wysłać paczke do innego Świata np. z Lunary do Eterni ?
POZDRAWIAM |
Nie mozna... to by bylo bez sensu.. na nowych serwerach pojawialy by sie np. GSy i MPA z Eterni albo cos...
|
@up: Byłeś pierwszy.
Nie. Każdy świat to oddzielny serwer.:( |
a jak ktoś dostanie list to gdzie on mu się pokaże? musi sprawdzić jakąś skrzynkę czy coś?
ktoś dostanie to oczywiście chodzi o odbiorce |
Pokaże się mu on w depo (dp) tam gdzie został on posłany...
Mam nadzieję że napisałem to zrozumiale ;p |
Cytuj:
a no i jeszcze jedno pytanie czy w liście musi tak być: nick postaci miasto treść listu czy może być tak: nick postaci miasto treść chodzi o tą linijkę przerwy :p |
List z tego co pamiętam ma wyglądać tak (pozwól że użyje swoich danych):
Nie gram od kilku miesięcy ale wydaje mi się że 1-2 linijki przerwy Kaiser De'Spax Venore BLA bla Bla BLA bla Bla BLA bla Bla @down Ale jak już zapytali to warto im odpowiedzieć :) |
-.- To temat sprzed 4 lat...:baby:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Hi trade i wybierasz parcel i label:P |
Cytuj:
ja piernicze to temat z przed 4 lat !!! wtedy pisalo sie hi>parcel>yes |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:59. |