Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Możliwości paladyna (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=64969)

Gagagigo 11-02-2006 11:53

Możliwości paladyna

Witam,
chciałbym zapytac o pare rzeczy dotyczących paladyna,
mam zamiar zrobic paladyna/knighta, czyli palka walczącego również swordami, mogącego byc blokerem, (narazie najwiekszy sukces to blokowanie Dl'a i GS'a) Chciałbym sie dowiedzieć jakie eq powinienem nim nosic ?
narazie mam crown seta ale jeżeli mam dlajes robic blokera to powinienem zainwestowac w RH, Demon Shield, DSM...moje pytanie brzmi czy róznica w rozdawaniu capa profesja jest tak dotkliwa że to eq będzie zbyt cięzkie dla mojej postaci ?

Vil 11-02-2006 13:48

Nawet sie za to nie bierz. Powyzej 30 levela i tak bedziesz zmuszony expic z luku/kuszy bo skilla powyzej 60 bedziesz nabijac kilka miesiecy a na co wystarczy 60 melee sam powinienes wiedziec. W koncu nie chcesz expic na soldkach non stop ?

Casteama 16-02-2006 17:56

sory bardzo jak chciales knight to mogles zrobic a nie bawisz sie bez sensu
:confused:

spider-bialystok 16-02-2006 18:15

Palka-blokera mozesz robic, nawet sporo z tym frajdy. Ja moim 1szym rp mialem 70 shieldinga na 50 lvlu i tez czasami bawilem sie w blokeraB)
Ale expienie palkiem z melee to naprawde zly pomysl. 60 sworda/axe palkiem bedziesz robil miesiacami, a i tak ubijesz z tym co najwyzej cyca.
Jezeli juz chcesz poexpic z tarcza to polecam sprawienie sobie zapasu gwiazdek, lecz sa one trudno dostepne.

Shocker 14-05-2006 23:09

Omg

raczej kiepski pomysl zeby z pallka robic bolckera itd. ta profesja jest przeznaczona na walke na dystans lepiej bys se knighta zrobil a nie kombinujesz :P:P:P

Podraz. 14-05-2006 23:24

Moim zdaniem jest to zly pomysl, poniewaz niewiele ci to da. Bedziesz expil wolniej niz normalny palek i wolniej niz normalny knight, a na blokowaniu potworow i tak wiele nie zarobisz. No i stracisz kupe kasy na eq, ktory tez ci nic nie da.

Texterus 15-05-2006 17:55

Jesli juz chcesz zrobic takiego "palka" to na pocztaku normalnie sobie trenisz speary full def. tarcza ale expisz z throwing starow a stworki blokujesz normalnie tarcza. Gdy idzies zna cos silniejszego naturalnie zabierasz runy hmm/explo/sd i uhy oczywiscie.
Jesli sprawia ci to frajde to jedz dalej w koncu to tylko gra i pierwszy jej cel to rozbawienie nas a nie tak jak niektorzy do tego podchodzą.
Sory za ort.

Podraz. 15-05-2006 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Texterus
Jesli juz chcesz zrobic takiego "palka" to na pocztaku normalnie sobie trenisz speary full def. tarcza ale expisz z throwing starow a stworki blokujesz normalnie tarcza. Gdy idzies zna cos silniejszego naturalnie zabierasz runy hmm/explo/sd i uhy oczywiscie.
Jesli sprawia ci to frajde to jedz dalej w koncu to tylko gra i pierwszy jej cel to rozbawienie nas a nie tak jak niektorzy do tego podchodzą.
Sory za ort.

Ale expienie na slabych potworach jest nudne.

Texterus 15-05-2006 18:05

Ej no sory ze skillami 80/70 mozesz w ten sposob spokojnie expic na dragach czy na gsach i bic ts + hmm no więc to nie są takie slabe potworki.
Z biegiem czasu mozna wbic lepsze skille no bo shild palkowi i knightowi leca tak samo, a dist palkowi czybciej niz meele knightowi, mlvl tez szybciej.
DOWN:
Czytanie ze zrozumieniem. :P
Mówie o walce bronia miotana czyli distance fighting w polaczeniu z tarcza.

Podraz. 15-05-2006 21:39

Melee mozesz wbic co najwyzej 60, a to ci zajmie tyle czasu co 90 dista. Sam domysl, czy ci sie oplaci.

Korkilolek 25-05-2006 18:51

J myśle że to dobry pomysł paladyn to bardzo potężna profesja , możesz spokojnie zrobic blokerka przy okazji robisz magiczny na 15 mlvl blokujesz i walisz z SD i jest lajcik ja tez bende robil palka blokera ale najpierw bende skilowal normalni dista :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:22.