Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Hunt z summonami w kazo? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6528)

Grubbasek 19-06-2004 11:55

Hunt z summonami w kazo?

Cześć, chialbym sie od was dowiedzieć jak mam huncic w kazoo z monakami, na guardach?
Jakie są taktyki?
Gdzie jeszcze mozna expić mając 27 lvl sorca ?

Oxygane 19-06-2004 12:07

Z monkami to chyba najlepiej sie expi w fotrecy elfów na poziomie +1 albo +2, jest tam dość sporo elfów zwykłych i scoutów, więc exp szybko leci.

Toony Knight 19-06-2004 13:06

Dużego doświadczenia w grze sorkiem nie mam (nie mam żadnego) ale kumpel chodził to wiem. ;)

Wchodzisz na dany pozim wypada ci np: 3 guardy to walisz gfb w nie. Potem utevo res monk, potem wcinasz mana fluidy i znow utevo res monk, potem wcinasz pare mf zeby miec na jakas vitke czy cos w razie czego. I jak zobaczysz guarda to dajesz na niego atak i monki robią swoje. Chodzisz ofk na full defi starasz sie uciekać przed guardami, ale uważaj żeby sie na inny spawn nie wpakować. Jak chcesz możesz strzelać z hmm, ale nie jest to konieczne (wiecej expa for you wtedy)

edit: z monkami możesz też do cyclopolis chodzić. Robisz podobnie jak na guardach tylko że tam powinien jeden monk wystarczyć, ale jak chcesz siedzieć np: cały dzień to zrob 2 będzie wygodniej.

ca1z 19-06-2004 16:33

po co z summonami ?:XD
5 bp hmmow , 1 bp gfb , 1 bp mana fluidsow + full mana
wchodzisz z gfb wycinasz i pozniej chodzisz i z hmmow bez zadnych summonow
a z summonami sie biega bez sensu na guardach
bo lvl slabo rosnie :p
ja maam 29 lvl 43 mlvl , i chodze tylko i wylocznie z hmmami , jak masz +39 mlvl to juz ci moze sie oplacic chodzic na guardy ( walisz 72 max z hmma )
:]

N!tz^ 19-06-2004 17:02

Proponuje jednak strzelać z HMM do guardów z HMM (2 strzały z HMM zawsze dają nie mniej niż 130 expa), reszte dokończą monki. Huntować proponuje w kopalniach, w których musisz jak najwięcej chodzić. Dlaczego? Biorąc po uwage, że huntując z monkami nie możesz huntować na 2 poziomach. Im więcej będziesz chodził - tym więcej guardów się zrespuje. Nejlepsze kopalnie to nr 5 - poziom 5, nr 6 - poziom 5 i 6 i nr 4 - poziom 6 (wszystkie kopalnie licząc od góry). Na początek bierz ze sobą GFB, ale kiedy już będziesz wiedział czego się spodziewać używaj tylko HMM, GFB podwyższa tylko koszty huntu.

Co do chodzenia z samymi HMMami to wole poczekać aż będę prawie wszystkie guardy zabijał 3 pociskami.

@ca1z

Ja chodze z monkami i z HMM; stwierdzam, że dostaje więcej expa niż jakbym chodził tylko z HMM.

By$iu 03-07-2004 12:08

A tak radze:Wziasc bp hmm i bp uh.Sumonowac monka i fe.Monk bezie blokal a fe nawalal tobie ne bea szly runki(czasami uh jak bedzie trzebe fe uhnac)A exp rewelacyjna prawie za zerowa kase...Nie mowiac juz o loocie.

PiXik 03-07-2004 12:19

summon

Ta opłaca się w kopalniach z monkami ale ja ci radze iść do orc land summonować 2 monki i jazda aha no i jeszcze hmmy i gfb:]duże ilości i troszke uh

Haker 03-07-2004 14:20

A jakie macie taktyki na PoH?? Summony czy runki? ?(
mam sorca 20 lvl i nie wiem gdzie expic <marze o gsach>

?(

Barts 03-07-2004 15:44

na 20 lv powinienes uciec przed gsem ale radze miec pod reka time ring badz utani hur

PiXik 03-07-2004 17:34

...

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Barts
na 20 lv powinienes uciec przed gsem ale radze miec pod reka time ring badz utani hur
Na 20 lvlu Jeśli się pomylisz tzn.zatrzymasz na sec to może być po tobie faktycznie lepiej miej utani hur albo utani gran hur albo time ring czy bohy:P a Możesz zsummonować archera żeby gs go najpierw zjadł a dopiero potem ciebie

Villen 03-07-2004 19:38

@Bysiek

Twoaj taktyka jedynie jest przydatna na non pvp bo na pvp monk za szybko padnie,hity od fe i od guarda nie oplacalne.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:16.