Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   wyprawa sorcem na gs solo (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=65299)

Sindbat 13-02-2006 12:10

wyprawa sorcem na gs solo

Mam takie pytanie... Czy opłaca się summonować kilka zerków i bloknąć gsa tak żeby go zerki atakowały? Wiem, że z pewnością poszłoby sporo uh.

Evil Beawer 13-02-2006 12:13

heh

Ziom...lepiej sobie monka blokera przyzwij na Blood herb quest i wes pare Run Light Healing dla Monka... Poniewaz monk jest dosc sztywny a do tego szybko sie leczy...

Pozdro \,,/^,..,^\,,/

malyjanek 13-02-2006 12:26

big lol! zerk pojdzie na 1-2 ciosy a monk 2-4 nie ma sensu summonowac niczego kolwiek bo to idiotyzm! prawda jest taka ze nie ma summona ktory by mogl skutecznie zablokowac gsa!!! jesli chcesz huncic gsy solo to jedynie stosujac taktyke up-down (blood herb quest,ew darashia jesli masz pacc) a jak chcesz pohuncic lepiej to wez blokera..

Neo_pl 13-02-2006 13:02

@up : wiesz przy większym levelu boh + utani (gran) hur + hmm + ucieczka

Jakis Druid z Astery 13-02-2006 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Beawer
Ziom...lepiej sobie monka blokera przyzwij na Blood herb quest i wes pare Run Light Healing dla Monka... Poniewaz monk jest dosc sztywny a do tego szybko sie leczy...

Pozdro \,,/^,..,^\,,/

sorka ale czy sa runy light healing?:D lol wg mnie sa intense i ultimate..:)

Thor,hil,haw 13-02-2006 18:34

Ja mam sorca na 30 i biore gs na klate
prubowalem kiedys z sumonami ale one padaja jak szmaty
mowie wam Lepiej na klate:D

balun 13-02-2006 19:29

@up
jak kto woli, ja razmusiałem wziąść ds'a(zlurowanego) na 13 lvl dtuidem(5 uh)

a żeby nie było offtop:
summony absolutnie odpadają, lepiej uciekać i z run

Rossi 13-02-2006 20:30

No no klate najlepiej brac, ja dragi , gsy zawsze biore, nawet blokuje kumplom czasem :)

Orshabaall 13-02-2006 20:55

Cytuj:

Mam takie pytanie... Czy opłaca się summonować kilka zerków i bloknąć gsa tak żeby go zerki atakowały? Wiem, że z pewnością poszłoby sporo uh.
Jak chcesz zabic gsa solo, to masz dwa sposoby solowania do wyboru:
1. Jesli jestes szybszy od gsa, bo masz odpowiedni lvl/haste/boh/time ring to idziesz na otwarte pole i bijesz go z dista.
2. Jesli gs jest szybszy od ciebie to solujesz go metoda - wejscie->SD->zejscie
Cytuj:

lepiej sobie monka blokera przyzwij
Monk pojdzie na 1-2, ewentualnie 3 hity gsa jak bedzie mial farta.
Cytuj:

wes pare Run Light Healing dla Monka
O_o to stworzyli nowe runy? fajnie, moze jeszcze na rooku bedzie runa light healing :p
Cytuj:

Poniewaz monk jest dosc sztywny a do tego szybko sie leczy...
ty chyba gsa znasz z bajeczek twoich kolegow co wiedza o tibi tyle co nic -.-
Cytuj:

jesli chcesz huncic gsy solo to jedynie stosujac taktyke up-down
Na 50+ lvlu lepiej bic w otwartym polu na pohu
Cytuj:

Ja mam sorca na 30 i biore gs na klate
i obrywasz za 200+:p co powoduje waste uh nie mowiac juz o reszcie run
Cytuj:

No no klate najlepiej brac, ja dragi , gsy zawsze biore, nawet blokuje kumplom czasem
jak ktos lubi wastowac uhy to nie ma sprawy :p

Tw!$ter 15-02-2006 08:38

Na odpowiedni lvl'u ~60+ Utani gran hur + Bursty jak chcesz to Hmm'ki i expisz =) Summony odpadaja ...

geni_666 15-02-2006 11:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orshabaall

i obrywasz za 200+:p co powoduje waste uh nie mowiac juz o reszcie run

jak ktos lubi wastowac uhy to nie ma sprawy :p

Nawet by nie przezyl jak sorc na 30 lvlu ma ledwo 300 hp(nie mowie o mana shieldzie bo to jest najgorsze marnotractwo many w przypadku solowania czegokolwiek). To moze dostac hita za 250 + poison storm i chlopak lezy jak bedzie mial farta to pozyje 2-3 sekundy dluzej bo moze gs nie przywołać poison spidera(co z deka przeszkadza w solowaniu)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thor,hil,haw
mowie wam Lepiej na klate

Wyjdz prosze i zamknij drzwi. I jeszcze powiedz, ze ci sie to zwraca....w twoim przypadku nic wiecej jak owned!

Wybraniec Ludzi 15-02-2006 11:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez geni_666
Nawet by nie przezyl jak sorc na 30 lvlu ma ledwo 300 hp(nie mowie o mana shieldzie bo to jest najgorsze marnotractwo many w przypadku solowania czegokolwiek). To moze dostac hita za 250 + poison storm i chlopak lezy jak bedzie mial farta to pozyje 2-3 sekundy dluzej bo moze gs nie przywołać poison spidera(co z deka przeszkadza w solowaniu)

Wyjdz prosze i zamknij drzwi. I jeszcze powiedz, ze ci sie to zwraca....w twoim przypadku nic wiecej jak owned!

Po 1: Od kiedy Gs wali Poison Storm ?????? Albo ja jestem nie douczony albo dobie sie po*****o cos
Po 2: Gs'a bez blokera tylko na klate mozna brac wiec kto tu moiw o wychodzeniu (no mozna jeszcze metoda up/dwon ale czy jest sens) ?

Kiwiasty 15-02-2006 11:52

najlepiej wg mnie blood herb gora dol hmm fast

albo na poh only bloker ! or +50 lvl z bohami i time ring i mamy gsika zabitego :)

a tka wogle oprocz good exp ( sredniego ) to na gsach nie oplaca sie huncic bo mozemy lootnac k legi po tygodniu expienia..

Thorin-Debowa Tarcza 15-02-2006 13:38

Lepsza jest metoda up and down z mana shieldem, nawet 9 mag zabije w ten sposob gsa solo.;)

Helixaw 15-02-2006 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tw!$ter
Na odpowiedni lvl'u ~60+ Utani gran hur + Bursty jak chcesz to Hmm'ki i expisz =) Summony odpadaja ...

Nie no bez przesady, bohy powinny wystarczyć, najwyżej utani hur. Przedwczoraj robiłem paradoxa i na pohu spotkałem gsa moim 31lvl sorciem, utani gran i s*******iłem spokojnie :) Myślę nawet, żeby sobie dla jaj ubić dziada na tym utani gran :)

Tw!$ter 16-02-2006 07:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Helixaw
Nie no bez przesady, bohy powinny wystarczyć, najwyżej utani hur. Przedwczoraj robiłem paradoxa i na pohu spotkałem gsa moim 31lvl sorciem, utani gran i s*******iłem spokojnie :) Myślę nawet, żeby sobie dla jaj ubić dziada na tym utani gran :)

Poprostu miales farta ze nie przyspieszyl :> W sumie to nawet na ~40lvl'u + gran hur + bursty i dajesz ostro na poh'u :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:31.