Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Bojkot Google (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=65392)

Level 13-02-2006 21:02

Bojkot Google

Pewnie wielu słyszało o tej ogólnoświatowej akcji bojkotu Google,za to,ze firma Google opracowała ocenzurowaną wersje przeglądarki dla internautów z Chin i po wpisaniu takich haseł jak np. wolny tybet czy tajwan, Chiński internauta nie otrzyma żadnego linku.

Nie chce nikogo namawiać do bojkotu,każdy osądzi czy sie przyłącza czy nie.Chce tylko by temat ten zaistniał na tym forum i żeby wieksza ilość osób zapoznała się z tą akcją.

Osobiście brzydzi mnie to co zrobiło Google.

hoomik 13-02-2006 21:24

*******e, nie robie. Chyba, ze zastapisz google w wyszukiwaniu potrzebnych mi informacji, i to w takim tempie, abym JA byl zadowolony. Szczerze mowiac w dupie mam czy google bedzie dzialac w Chinach i na jakich zasadach.

$corcerer 13-02-2006 21:39

Podpisuję się obiema rękami pod homciem.

OnlyM(PL) 13-02-2006 21:40

Za wolny tybet!!!!!

PiXik 13-02-2006 21:45

szczerze?oni by dla nas tego nie zrobili my dla nich też ogólnie kto by nam pomógł?nikt ;p

Towlie 13-02-2006 21:45

Dzisiaj protestowałem przeciwko temu incydentowi chodzac w szarej i czarnej skarpetce!

Becherovk 13-02-2006 21:57

Hehe, co się na tym świecie dzieje. Na szczeście kaczyński nie odwołał parlamentu :D

Rethfing on Aldora 13-02-2006 21:58

Chiny mają własną społeczność i nie potrzebują polskich internautów do pomocy.

Level 13-02-2006 22:07

:baby: hehe gdyby tak kiedyś Polske mieli wszyscy gdzieś, tak jak wy macie innych to dziś w Tibie gralibyście patykiem na piasku kabzelkami :baby:

...zresztą napisałem,ze nikogo nie namawiam do bojkotu, a :baby: które nie potrafia znaleźć informacji nie używając google... współczuje.

Dark Sven 13-02-2006 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik
*******e, nie robie. Chyba, ze zastapisz google w wyszukiwaniu potrzebnych mi informacji, i to w takim tempie, abym JA byl zadowolony. Szczerze mowiac w dupie mam czy google bedzie dzialac w Chinach i na jakich zasadach.

Zgadzam się :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Oh noez! Chyba pojdę się powiesić :( Musiałeś mnie uświadamiać? Nie będe w stanie kontynuować swojego w miare spokojnego żywota zamartwiając się miliardem chińczyków i innych skośnych :(

daje ci komplet punktów za ten text

hoomik 13-02-2006 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Level
:baby: hehe gdyby tak kiedyś Polske mieli wszyscy gdzieś, tak jak wy macie innych to dziś w Tibie gralibyście patykiem na piasku kabzelkami :baby:

i ty piszesz ze m.in. mi wspolczujesz... afff... a swoja droga, co ma jedno wspolnego z drugim?

Cytuj:

...zresztą napisałem,ze nikogo nie namawiam do bojkotu, a :baby: które nie potrafia znaleźć informacji nie używając google... współczuje.
to sobie wspolczuj, a wolny Tybet i google w Chinach nadal nic mnie nie beda obchodzic. Nie beda mieli googli, to beda mieli altaviste. Nie beda mieli altavisty, to beda mieli yahoo. Nie beda mieli yahoo, to beda mieli infoseeka... takze nie rozumiem o co ta cala afera, skoro alternatywa dla googli jest duza. I co teraz, zbojkotujesz kazda wyszukiwarke w necie? Wspolczuje...

Ryłek 13-02-2006 22:35

C*** mnie to boli.
Jest tyle wyszukiwarek, zresztą hoom już o tym pisał.

@down: Wiem, poprawiłem już, nawet nie widziałem twojego posta xP

Bambuko 13-02-2006 22:38

Wyszukiwarek, nie przeglądarek :P

A pozatym, to Google nie zrobiło tego ot tak sobie, tylko na zamówienie. Bojkotuj chiński rząd. I ruski. I koreański. I białoruski. I wszystkie inne też.

]v[ichal 13-02-2006 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek
C*** mnie to boli.

\m/ To jest mój człowiek :D :D

Sakis 13-02-2006 22:50

A ja kocham cenzure, a w Tybecie i chinach nigdy nie byłem, a pozatym jak żeś taki światowy...to jedź tam zrób transparent przywiaż sie lańcuchem do bram chinskiego muru i protestuj....ja mam to serdecznie w dupie.

A i jeszcze jedno, co ma cenzura do do postępu technologicznego i grania w Tibie?

A pozatym myślisz ze ktoś przejmował się narodem polskim podczas okupacji??
Najpierw grabili Niemcy, a potem Ruscy, nasi wybawiciele...a Alianci w malym stponiu pomogli..bo im sie to nie opłacało...więc nie badź Matka Teresą wszystkich narodów.

Caer 13-02-2006 23:02

Oh noez! Chyba pojdę się powiesić :( Musiałeś mnie uświadamiać? Nie będe w stanie kontynuować swojego w miare spokojnego żywota zamartwiając się miliardem chińczyków i innych skośnych :(

Level 13-02-2006 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik
I co teraz, zbojkotujesz kazda wyszukiwarke w necie? Wspolczuje...

oj chyba nie do końca zrozumiałeś o co chodzi...nie tylko ty nie zrozumiałeś.
Nie chodzi o bojkot każdej przeglądarki,ale konkretnej i właśnie wybieranie innej, a nie google.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sakis
więc nie badź Matka Teresą wszystkich narodów.

hmm raczej ty nie bedziesz mi mówił kim mam byc,a kim nie. Pozatym prosiłbym o uwazne czytanie, rozumiem,ze czeste siedzenie przed kompem powoduje zmeczenie wzroku i nadmierna pobudliwość psycho-ruchowa,ale wykonajcie malutki wysiłek i przeczytajcie słowa moje słowa,że nikogo nie zmuszam tylko podaje do informacji,ze taka akcja istnieje

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sakis
A pozatym myślisz ze ktoś przejmował się narodem polskim podczas okupacji??.

...a co ma piernik do wiatraka? Czy w każdej dyskusji Polak musi wyciagac II wojne światową. O ile mi wiadomo, Chiny nie sa pod okupacją...chyba,ze masz inne wiadomości znalezione na Google,które mówią coś innego ;)

Pozatym bulwersujesz sie,ze nam nikt nie pomógł...no to chyba Polacy najlepiej powinni wiedzieć, ze pomoc z zewnatrz,a czasem moralne poparcie jest bardzo cenne.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
A pozatym, to Google nie zrobiło tego ot tak sobie

..no pewno,ze dla kasy :D, brawo:cup:

Dla kasy Google pomaga w oszukiwaniu ponad miliarda ludzi,a wy mówicie,ze to w porządku...no comment:evul:

]v[ichal 13-02-2006 23:14

@Level.
Nikt nie mowi, że to wporządku. Ale to nie jest jakas kryzysowa sytuacja, gdzie należy interweniować, tylko głupi komercyjny ruch przeglądarki. I każdy ma to w dupie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Level
...a co ma piernik do wiatraka? Czy w każdej dyskusji Polak musi wyciagac II wojne światową.

Inny przykład? Tragedia w katowicach...Amerykanie i inni obcokrajowcy nabijający sie z nas na forum z tej okazji... CHyba wystarczy?

Gewof 13-02-2006 23:17

Idz lepiej zakup prowiant i wyslij go do afryki jezeli juz tak bardzo boli Cie to, ze ludzie gdzies maja 'źle'. To, ze oni nie maja dostepu do pewnych inf. nie mierzy sie z tym, ze codziennie masa ludzi umiera z glodu. W Chinach panuje komuna, moga manipulowac wiadomosciami w dowolny sposob.

Ville 13-02-2006 23:57

CENZURA TO BZDURA \m/

a tak na serio:
who cares? jak kogos to interesuje to juz o tym wie.

P.S. Pomagajmy wszystkim wokolo i znowu przy jakiejs tragedii u nas ktos nas wyszydzi i wysmieje ta tragedie jakby to chomik (no offence hoom ;]]]) komus zdechl

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:10.