Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Jak grać knightem by nie zginąć (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=65499)

demon_furii 14-02-2006 19:05

Jak grać knightem by nie zginąć

Wiem, że nie mam jeszcze knighta, ale grałem nim. Wynik prosty - ciągle mnie wszystko zabijało (z wyjątkiem szczurów;) ). Zwykle, gdy wychodzę z Rooka mam skille 15-16(atak) / 13-15(shielding). Więc proszę was o pomoc! Głównie chodzi mi o to, co kupić sobie na początek, na co chodzić itp.

Nosso Mc'Furry 14-02-2006 19:08

Na początek każdy knight powinien trenować. Im lepsze skille tym lepiej i latwiej się później gra. Zawsze na początku inwestuje się swój czas w trening.
Później kiedy będziesz mial już dobre skille jak na swój level 50/50 , 60/60 lub wyższe możesz isc na różne potwory i zdobyc piedniądze na lepsze eq i runy.

Vil 14-02-2006 19:49

Na poczatku proponuje przeczytac poradnik.

demon_furii 14-02-2006 19:53

To to ja wiem, tylko JAK skillować? Gram na świecie Non-PvP i nie moge walic potworka summona druta lub sorca:). Kumpel mówił mi, że dobry eqiup dla Knight'a na początek to:
Spike/Serpent Sword,
Scale/Plate Armor,
Brass/Plate Legs,
Dark/Dwarven Shield,
Soldier/Dark Helmet,
Leather Boots/Sandals

Czy to prawda?

chesek 14-02-2006 20:02

Tak, to dobre eq jak na początek.

Bierzesz na klatę 2 potworki, eq i tarczę jak najlepszą (ale to nie ma różnicy) i jak najsłabszą broń
Nigdy nie trenuj na rooku, bo skille wolno lecą, wyjdź na maina i dopiero wtedy.

demon_furii 14-02-2006 20:07

??????????????????

Chesek: Nie rozumiem. Dlaczego najsłabszą broń? Będzie łatwiej skillować, czy co??:confused:

Cadonis 14-02-2006 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demon_furii
Dlaczego najsłabszą broń? Będzie łatwiej skillować, czy co??:confused:

Nie tyle łatwiej co wygodniej - ze słabszą bronią wolniej zabijasz potworki, to oczywiste. Ale nie można przesadzić bo jak nie będziesz trafiać to nici z treningu. Najoptymalniej jest ranić potworka raz na 20-30 sekund.

@topic: Idziesz na byle jakie śmiecie typu trolle, żeby móc je dość długo i efektywnie zabijać - po prostu sobie trenujesz, expiąc. Dość szybko powinieneś wbić skille pod 40, potem już można trzymać się poradników (albo szukać sposobów expienia samemu - trochę bardziej bolesne ;)).

kamil_27 14-02-2006 20:32

Skąd brać runy ?? jestem w carlin na serwerze vinera. A i jak i gdzie je nosić ?? :confused:

helka 14-02-2006 20:34

Tak jak juz inni wspomnieli, po wyjsciu z rooka knightem odrazu jest dobrze zaczac skillowac zaczynajac najslabszą bronią (knife, sickle, club) na trollach.
Cytuj:

Leather Boots/Sandals
nierozumiem po co Sandals -.-. Nie maja nic defa i tylko capa zasyraja, co do reszty to kolega ma racje.

@kamil_27
runy kupujesz w sklepie magicznym ktory jest w kazdym miescie i mozesz je nosic w plecaku.

kamil_27 14-02-2006 20:38

na 14 lvl jakie najlepiej jakie nosić runy tak do 1 k ??

helka 14-02-2006 20:43

Jesli jestes knightem to mozesz ihy jesli masz 3 mlvl ( jesli trzeba inny to prosze mnie poprawic ) innych sie nieoplaca

kamil_27 14-02-2006 20:49

nom jestem knightem a jesli chce zobaczyc runy i ich wlasciwosci to one są na tibia.pl w: magia,runiczna ??

Bambooha 16-02-2006 20:56

Na początek skilluj,zrob na 8 levelu skille ok.40/40 i póżniej zrób ok 11 level a puzniej caly czas sobie skilluj , jak bedziesz mial 75/75 to juz tylko expaj i bedzie dobze , radze ci zebys wybral Cluba . :D

Gracu 20-02-2006 05:57

~~Lunara~~Sanshin Satori~~

Nie ma jak to nóbskie tematy , ludzie to jest forum a nie pszedszkole dla ludzi którzy nawet nie wiedza dobrze o czym pisza ;/ przeczytajcie jakis poradnik a potem piszecie cos sensownego na forum ....takie moje zdanie8o

Artynn 20-02-2006 11:33

Najpierw proponuje przeczytac poradnik pełno ich bylo i tam sa na to odpowiedzi. Aha i grac zeby nie zginac to jest prawie nie możliwe bo moze bedziesz mial kicka i bum ded albo zabije cie pka..... Deda nie da sie ominac mozna tylko zmiejszyc szanse na deda a to sie robi skillami i eq...

Rekin Master 20-02-2006 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil_27
na 14 lvl jakie najlepiej jakie nosić runy tak do 1 k ??

a moze podasz swoj magic lvl??na 100% nie masz 4magic lvl wiec z hmm i uh nici
nus z 1bp ih ;) wrazie czego sie wyleczysz:]

Inhabitant of Morgana 20-02-2006 13:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gracu
Nie ma jak to nóbskie tematy , ludzie to jest forum a nie pszedszkole dla ludzi którzy nawet nie wiedza dobrze o czym pisza ;/ przeczytajcie jakis poradnik a potem piszecie cos sensownego na forum ....takie moje zdanie8o

niewiem jak inni ale do czego w tym temacie sie przyczepic?
gosciu widac golym okiem ze newbie. nie robi przerazajacych bledow ort. i pisze sensownie. zalozyl temat w dobrym dziale i chce sie czegos dowiedziec. to zle? raczej dobrze ze uzupelnia swoja wiedze......kiedys ktos powiedzial...."nie wstyd nie wiedziec lecz wstyd swej wiedzy nie uzupelnic" ;)

Poof 21-02-2006 11:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inhabitant of Morgana
niewiem jak inni ale do czego w tym temacie sie przyczepic?
gosciu widac golym okiem ze newbie. nie robi przerazajacych bledow ort. i pisze sensownie. zalozyl temat w dobrym dziale i chce sie czegos dowiedziec. to zle? raczej dobrze ze uzupelnia swoja wiedze......kiedys ktos powiedzial...."nie wstyd nie wiedziec lecz wstyd swej wiedzy nie uzupelnic" ;)

LOL LOL LOL, newbie ?! gdyby chodź raz zerknął na :
a ) przyklejone tematy
b ) poradniki
c ) opcja "SZUKAJ"
to nie było by tego topicu

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demon_furii
Więc proszę was o pomoc! Głównie chodzi mi o to, co kupić sobie na początek, na co chodzić itp.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Na poczatku proponuje przeczytac poradnik.

Krótko i na temat...

Sebidin 22-02-2006 11:34

grunt to nabic 4 mlv
z uhami knajt jest nie do zjechania :P

Skorupa 005 22-02-2006 16:57

No to ja powiem jak ze mna było :D A więc...wszedłem na maina kupiłem z kasy z palka crown helmet, knight arm, plate legs, tower shield, fire sword (oczywiscie to eq nie bylo potrzebne do 20 lvl)
Gdy już kupiłem eq zabrałem się za skill.Najpierw poszedłem na trolle pod ab wbiłem około 40\40.Potem poszedłem na dwarfy dobiłe do 65\65.Zaczołem expic na dwarf soldierach to 25 lvla.Potem nadszedl czas na dalszy skill skillowalem do 75\75 i zaczolem expic do tego lvl c teraz mam - 53

radze wbic szybko 4 mlvl kupic conajmniej 3 bp uh i powinno wystarczyc ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:31.