![]() |
Więcej poprawek
CipSoft poinformował właśnie o tym, że wziął się do roboty i naprawił kilka kolejnych bugów które od dawna na to czekały. Po pierwsze, nie jest już możliwe blokowanie dachów przedmiotami, potworami czy postaciami - zarówno przy użyciu zaklęcia "Exani hur up" jak i wspinając się po konstrukcji z parceli będzie teraz możliwe wejście na dach, niezależnie od tego czy coś już znajduje się na jego krawędzi.
Ponadto "nie przegapisz już ważnych informacji w zaspamowanym kanale default - możesz otworzyć okienko rozmowy ze swoim znajomym nawet gdy jest on offline, dzięki czemu gdy tylko zaloguje się on i coś napisze, wiadomość ta pojawi się od razu tam, a nie zginie w głównym kanale. Nie jest już też możliwe używanie tyldy "~" aby zastąpić część imienia gracza otwierając nowy kanał". Dziwne to "ulepszenia", i już wzbudziły sporą konsternację i niezadowolenie. Poprawiono też edycję listów i innych dokumentów - od teraz imię ich autora zmieni się tylko gdy zmiesznisz coś w tekście, a nie tak jak dotychczas za każdym razem kiedy klikniesz "Ok" przy oglądaniu listu. |
No tak, znów mnie wyprzedziłeś o kilka sekund... :P
To powazny bug, ktory bedzie trzeba naprawic... |
mi sie podoba !
|
:> gz
Widze Cip'soft idzie jak burza ^.^ i poprawia/ulepsza gre :> mi sie podoba ^.^
|
Nom, całkiem fajnie :D - ja się cieszę bo nie afkuje na dachach jak niektorzy xD
|
Cytuj:
|
ehh...
zajmują sie pierdami zamiast tym co trzeba ! :o
|
Cytuj:
|
Według mnie bardzo dobrze ze poprawiaja takie bugi na bierzaco a nie odkladaja na pozniej. Przy następntym updacie znowu ich ilosc by wzrozla i tak do nieskonczonoscia, a tak moze do tego updatu tibia bedzie juz czysta i nie bedzie zastrzezen. podoba mi się ze wreszcie zrobili cos z tymi dachami bo to bylo bez sensu.
|
wreszcie sie za cos zabrali :) trzeba im zyczyc powodzenia w naprawianiu nastepnych bugow ;)
|
czy twz motyw z dachem by wogole bugiem? (ja uwazam ze nie)
kolejny cios w afkow :/ ale co tam, tibia jest dla sprytnych a nie dla leni :P |
Szkoda, że tylde chcą usunąć :(
|
na szczescie jak sie napisze do kogos kto jest offline ukazuje sie napis ze ten ktos jest offline
ale ogolnie zmiany niekorzystne dla mnie |
Kiedy naprawiono te bugi bo jakoś nie zauważyłem żeby serwery wyłączali?
|
Cytuj:
Upiekli 2 pieczenie przy jednym ogniu. @suchyxxx Podczas server save zmienili parę zmiennych na serwerze i już. |
Czy trzeba bedzie sciagac nowa tibie?
PS: z tym dachem skopali... nie bedzie mozna afkowac , trenic , robic mlvl etc. Zreszta czy to bug? |
Cytuj:
|
Masskick byl przed 15 :/ a nie o 13.
|
Zmiany- dopiero początek
w sumie to nic takiego- żadna łaska CIPsoftru tylko ich obowiązek. a swoją drogą to teraz ciągle będą jakieś zmiany bo jak wam wiadomo przygotowywuje sie do letniego update, który niesamowicie zmieni tibie
|
Nie gram już w Tibię i te zmiany nie bardzo mnie obchodzą ale według mnie skopali te zmiany z tyldą("~") i otwieranie rozmowy jak ktoś jest offline, gdy ktoś jest offline i otworzylibysmy channel powinien pojawic sie napis ze tego kogos nie ma. Z dachem w sumie dobrze nigdy tak nie robiłem ;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:14. |