![]() |
Sorc and FACC
Witam wszystkich. Chciałbym zadać jedno pytanie. Czy opłaca się grać Sorkiem bez PACCA?? Przeszukałem forum lecz nie znalazłem odpowiedzi więc załozyłem nowy temat.
|
Dobrym pomyslem jest zrobic na FACCU ~30 lvl i z 40 mlvl a potem kupic pacca
bo rozwijanie postaci na paccu duzo zajmuje szczegolnie magiczny wiec duzo tego pacca bedziesz tracic sam osobiscie grajac druidem zrobilem 28 lvl i 42mlvl a potem kupilem pacca i zaczolem okupowac wszelakie tomby, skarpe na edron i czasem scaraby Radze pograc na faccu najpierw rozwinac troche postac a potem zainwestowac w nia tego pacca |
To fajnie tylko ja nie mam zamiaru kupować PACCA. Ale dzięki za rozwiązanie problemu. Może kiedyś jednak kupie, kto wie.
|
Czemu by nie sorc dla facc jest tak samo dobry jak kazda inna profesja :) (w koncu bez UE mozna zyc:]) wiadomo lepiej jest miec PACCa (tego chyba nie musze komentowac) ale to tak samo jakbys sie pytal czy oplaca sie miec knighta/palka/druta FACC wiadomo pacc leprze expowiska no i czary ale praktycznie wazniejsze czary runiczne sorc ma dla facc. Jezeli idzie o expowiska to wiadomo jak masz szczescie to trafisz na cos pustego.
|
sam nad tym myslalem, powiem tylko tyle ze jednym problemem beda soulpointsy i to wlasciwie wszystko :faceoff:
|
odpadaja Tobie:
-tomby -dobre rotowiska -mozliwosc huntowania na hydrach -EXORI VIS ( i to chyba najwiekszy bol ). -dobre respy dragow ( Ankh.. ) -UE ( idzie przezyc ) -tracisz wiecej expa przy smierci -necro -sporo questow -POSTMAN pozostaje ci: -trudny poczatek ( przepelnione expowiska low-lev, maly wybor oplacalnych startow ) -27 lev i z monkiem na guardy ( nie widze innego sposoby dobrego zarobku dla sorca ), oczywiscie +wand -dragi w Dragon Lair ( imho nieoplacalne do pewnego levelu ) -Mintwallin ( bez postmana ciezko zrobic cos z lootem, ale idzie sobie poradzic ). -badziewia typu HG, Ghostland, Sternum .. -przepelniony PoH |
Dzięki za pocieszenie Vil. Ale mimo to i tak spróbuje B) .A PACC może sam kiedyś przyjdzie....
|
Myślę jednak że na facc najlepiej się gra najtem bo on nie traci na soulach i raczej nie za wiele na czarach bynajmniej nie tyle co inne profesje
|
Cytuj:
|
Sluszna uwaga, wychodzi nie granie sorcem od 3 miesiecy ;p
|
Cytuj:
Co do samego facc/pacc Najbardziej na faccu oplaca sie grac palkiem i knajtem (w takiej kolejnosci). Niewazne jaka profesja gramy, tracimy mnostwo expowisk nie posiadajac pacca, a palkiem i knajtem da sie jak najlepiej wykorzystac expowiska znajdujace sie na facc area (zwlacza palkiem). Tak wiec jesli grasz na non-pvp mozesz spokojnie grac sorcem na facc, jesli chodzi o swiaty pvp i nie zamiarzasz kupowac pacca wybierz knajta lub palka. |
@up hyhy nie masz szans z pk wes mnie nie rozsmieszaj co ci da pacc i utani gran hur??? przy roznicy 20 lvli i tak palek knight ewentualnie sorc dogoni cie bez wiekszego problemu. Hyhy Ue jest dostepne od 60 lvlu a na takim lvlu to i sorc facc i pacc nie obawia sie noobowskiego pk a zgrana ekipa zabije i pacc i facc. Ja do 29 lvl grałem jako facc i jak to wszyscy parę dedów od pk zaliczyłem ale chyba po zimowym updacie bardziej lakomym kaskiem dla pk sa knighci (leprze eq wiec i leprzy loot z nich przewaznie do 25 lvl nie moga uzywac uhow(nie mają mlvlu:P) zostaja tylko ihy i exura)a sorc ani run nie ma teraz(hmmy dopiero od 25 lvlu). Z sorca to jedynie jakis wand spadnie bo tak to z p armem sie lata (podobnie jak pallek) expowiska ??? po updacie wand/rod w lape i latasz na jakich tylko chcesz 25lvl wypalasz Hmmy i kaska jest i runki wszystko stoi przed toba otworem dragony, ghoust land, cyklopy, guardy. Nie wiem co wam sie nie podoba w sorcu z faccem jak już pisałem z paccem leprzy bo bardzo dobre expowiska są (scaraby i tomby) ale co do czarow to teraz Ue od 60 lvlu (nie oszukujmy sie dla czesci graczy taki lvl wciaz jest tylko w zasiegu marzen)
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Najwiecej Random PK chodzi na lov leveli, wiec wogole tego nie biore pod uwage. Cytuj:
|
takie tam gadanie...
Osobiscie gram sorkiem na facc, i wcale go nie potrzebuje. Moglem kupic pacc za "tibian cash" lecz nie chcialem. Jeden z lepszego expa to guardy (exp+loot), jest tam bosko xD. Ktos bedzie mowil: dla sorca wolno rosnie mana bez pacc...a mowie: walic to! Przed update byla wieksza roznica...Teraz gdy cena mf spadla to tylko isc expic pijac przy tym mfki ^^ (expiac oczywiscie z wandem). Mlvl leci naprawde szybko.
Polecam sorca zarówno z paccem jak i bez niego. Ciekawa profesja =] |
Ja gram druidem i nieodczuwam roznicy pacc - facc. Druid jest podobny do sorca więc dlatego ośmielilem sie wypowiedzieć. Grac na faccu mozna kazdym
wystarczy umieć! |
mnie też to irytuje planuje pacc od 45 lvl, ale w realu zawsze kasa bardziej potrzebna wiec kasa leci a zarobić trudniej teraz mam tego sorca nudze sie, latam z blokerem po dragach, Dlach (dragon lair ...)Gsach (blood herb, poh), Orc Fortec (to właściwie solo, ale zawsze jakis Komar Waleczny itp. luruje warlordy na powierzchnie) a samotnie zostaje mi huntowac guardy i planuje pujść na hellgate
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ultimate Explosion (exevo gran mas vis) Attack Instant 60 1200 8000 yes. UE jest od 60lvl tak bynajmniej jest napisane na www.tibia.com no ale oni mogą się mylić:P Co do przepełnionych expowisk, nobów itp. podobnie jest dla pacc gdziekolwiek nie pójdziesz (w godzinach od 16-22) wszędzie zajęte i dla pacc i dla facc faktem jest że pacc otwiera przed tobą wiele nowych terenów i expowisk ale jako facc też nie było najgożej z expem. Wiem oczywiście że hilvlowy sorc nie robi sam sobie run (bo kto by stał 2 dni pod depo żeby na 2h huntu iść) no i co ty tak do tego exori się przyczepiłeś wielu knightów i bez tego potrafi się obejść. Poza tym sorc rzadko używa UE ale sam strach przed nim (w jednej chwili -+~400 hp) Nie ma się co kłócić która profesja jako facc ma łatwiej dla każdej przydałby się pacc i każdą bez niego również można grać.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:09. |