![]() |
Hack + personalizacja konta - recovery key.
Jak w tytule, czyli:
Dzien 1: Po zakupie Pacca, postanowilem spersonalizowac konto - po calym procesie na moim wspanialym 17 calowym cieklokrystaicznym monitorze ukazal sie wielki nais recovery key, ktory spisal na wspaniala zolta katreczke i dolaczylem do mojego zbioru samoprzylepnych karteczek przylepionych do krawdzi monitora. Poszedlem spac. Dzien 2: Gdy swe oczy otworzyłem Wielki żal ogarnął mnie Po policzkach łzy spłynęły Zrozumiałem wtedy, że... Moja postac dostala hacka Gdy ja wlasnie kupilem PacKa [ blad celowy ] Do rzeczy. Hack - passy nie wchdza, mail nie dziala. Oczywiscie mam recovery keya, ktorego ivul hacker nie jest w stanie znac bo w koncu nie pisalem go na klawiaturze tylko na jednej z wielu zoltych karteczek przylepioneych do mego monitorka. Skoro mam recovery keya to powinna sie pojawic opcja w LOST ACCOUNT zeby zmienic maila natychmiastowo i na tego mala otrzymac nowe passy. LECZ! Personalizacja konta trwa 7 dni, a minal dopiero jeden dzien. Czyli Haker ma jeszcze 6 dni na zmianie danych personalnych. Czy haker po zmianie danych dostanie nowego RK? Czy mam mozliwosc odzyskania konta i uzywania RK dopiero kiedy proces personalizacji konta zostanie zakonczony? [czyt tydzien ] Co jezeli haker ma dostep do danych w personalizacji? Whats now? |
ja mam tak samo X( X( X( X( X( X(
ale jutro mija ostatni dzien i moze zadziala moj rec key :( jak zadziala moje konto to ci powiem czy jest jakas nadzeja ale ten goscu (hacker) tylko raz sie zalogowal na moje konto PS. nie patrz na moje dane <-------------- one juz sa stare nie chce mi sie zmieniac 8o PS2. Rozumiem cie ;) moze to jakis MASSHACK??:confused: |
Nie, Hacker nie uzyska nowego r-keya :)
|
Cytuj:
Być może wydaje ci się, że taki sposób przechowywania recovery key jest bezpieczny, ale czy jesteś w 100% pewien, że możesz zaufać np. kolegom, którzy przychodzą do ciebie? |
Heh.
Szczerze to masz przypał. Jeżeli gościu myśli to naciśnie edit i zmieni dane... Po 7 dniach wyśle kopie paszportu do CipSoftu i uzyska nowy rec-key. Możesz stracić postać, ale niepowiedziane, że On Ci ją odbierze. Pozdro |
Cytuj:
|
Cytuj:
Teoretycznie nie ma możliwości, bo nawet niemógłby udowodnić, że to było jego konto... Pozdro Temat do zamknięcia, bo offtop się robi :) |
JESZCZE NIE JESCZE NIE! xD
jedno pytanie: Abym mogl odzyskac konto uzywajac rec. keya musze odczekac tydzien az personalizacja konta zostanie zakonczona? Jak narazie opcji zmiany maila natychmiastowo - nie ma. |
Ino hacker wybrał najlepszy moment i zarazem najgorszy. Masz dwa wyjścia:
1) Wysłać stosownego maila do CS wyjaśniając całą informację i podając aktualny r-key 2) czekać aż skończy się okres aktywacji r-keya i jeżeli hacker podał prawdziwe dane złożyć sprawę o przestępstwo internetowe do prokuratury. |
ja mam dzisiaj aktowacje maila :) ale nie dziala tibia.com :(
gosciu hacknol mnie wczoraj jak tibiacom nie dzialala a on zmienil passy.:cygaro: jak ten *** zmienil dane to go zabije na rl a ci pozostaje czekac jeszcze do konca personalizacji |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:32. |