Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Liga Mistrzów 2005/2006 :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=66669)

Rybzor 22-02-2006 22:56

Liga Mistrzów 2005/2006 :)

Myślę, że LM to dobry temat na dyskusje na forum, ciekawi mnie jakie są wasze opinie, faworyci etc. :)

Troche teorii :)

Historia LM jest długa, pierwsze rozgrywki odbyły się już w sezonie 1955/1956, wtedy powstał puchar mistrzw, którego nazwe potem zmieniono na Ligę Mistrzw. Zasady rozgrywek LM zmieniane byly kilkakrotnie w sezonach 92/93, 93/94, 94/95, 97/98 oraz ostatnie korekty wprowadzone w sezonie 2003/2004. Po przejsciu eliminacji, wyjsciu z grupy 16 zespołów toczy bój w fazie pucharowej, wtedy to zespoly rozgrywaja dwumecz na własnej murawie oraz na wyjeździe, drużyna która zdobędzie łącznie większą liczbe goli przechodzi do nast. etapu. Dwie najsilniejsze druzyny które spotkają sie w finale, rozgrywają między sobą tylko jeden mecz na stadionie wybranym zwykle wczesniej przed zaczeciem fazy grupowej i bez wzgledu na to kto dojdzie do finalu odbywa sie on na tej wlasnie murawie. Jeżeli mecz finałowy nie rozstrzygnie sie w regulaminowym czasie 90 min (2 polowy po 45 min) po krótkiej przerwie w grze dochodzi do rozgrywki (2 razy po 15 min), jezeli i to nie przyniesie rezultatu odbywają sie rzuty karne

Rozgrywki LM co rok przyciagaja mase fanow pilki nożnej, osiagaja niesamowicie wysoka ogladalnosc, zwyciestwo zpewnoscia przynosi druzynie slawe, respekt... i pieniadze :). Tegoroczne zmagania LM wydaja sie niezwykle pasjonujace, juz podczas losowania par 1/8 finału wielu nie moglo doczekac sie widowiska, ludzie czekali z niecierpliwoscia do 21 Lutego, kiedy to mialy rozpocząć sie pierwsze mecze, czas ten nadszedl i warto podyskutowac jacy sa wasi faworyci.
aktualizacja

Pary półfinałowe:

Villarreal - Arsenal Londyn
FC Barcelona - AC Milan

Osobiscie jestem za Barcą, futbol jaki graja jest na naprawde wysokim poziomie i zawsze przyjemnie sie ich oglada :)

Podusumowując:
Co sadzicie o LM? jacy sa wasi faworyci? :)

Btw. W sądzie podalem wg mnie najpowaznisjszych faworytow na puchar, wszystkich druzyn niestety nie moglem wypisac wiec wybralem te :)

Edit: thx tym z gory za usuniecie podwojnej barcy z sondy :)

Ashlon 22-02-2006 23:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba
Co sadzicie o LM? jacy sa wasi faworyci? :)

Sadze, ze moim faworytem jest Adam Malysz! ;)

Hm, nie rozumiem idei pilki noznej doputy, dopuki nie gra nasza reprezentacja ;)

Caer 22-02-2006 23:26

@Up:
A ja rozumiem ideę piłki nożnej dopóki na boisko nie wejdzie Rasiak ;-)

@Topic:
Chciałbym aby wygrał Real, lecz wiem jak małe są na to szanse. Obstawiam Juventus, ale kibicuje Realowi :).

OnlyM(PL) 22-02-2006 23:45

Szkoda ze MU odpadl :S Ale nie gral ostatnio najlepiej.

Btw dobrze ze dzisiaj Barca wygrala.

Ville 22-02-2006 23:53

Visca el BARCA!

Nie lubie Realu ale bardziej nie lubie Arsenalu wiec droga mniejszego zla kibicuje "galacticos".

@OnlyM[PL]
Cytuj:

Szkoda ze MU odpadl :S Ale nie gram ostatnio najlepiej.
Co ma piernik (odpadniecie MU) do wiatraka (twojej gry)?

@Duch Niespokojny
ja nie lubie Arsenalu, ja bardzo nie lubie Arsenalu ;)

Mendrek 22-02-2006 23:53

ee TAM

mysle ze barca zondi;)
RL sie popsul

Duch Niespokojny 23-02-2006 00:42

Sądzę, że Barcelona wygra LM, ale zagłosowałem na Arsenal, bo on był, jest i będzie najlepszy, ma tylko przejściowe trudności (choć po meczu z Realem widać, że już one mijają i mam nadzieję, że Kanonierzy powalczą o tytuł).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ville Vallo
Nie lubie Realu ale bardziej nie lubie Arsenalu wiec droga mniejszego zla kibicuje "galacticos".

Hunted!
Cytuj:

@Duch Niespokojny
ja nie lubie Arsenalu, ja bardzo nie lubie Arsenalu ;)

Grasz może na Emperze? :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:

Sozemego 23-02-2006 06:10

Cytuj:

Visca el BARCA!

@OnlyM[PL]

Co ma piernik (odpadniecie MU) do wiatraka (twojej gry)?

On chyba stawia na mecze w jakims zakladzie "bukmacherskim", nie wiem jaka jest pisownia tego wyrazu ;]

Gromnjir 23-02-2006 10:17

Forza Juve!! :p

A jak nie Juve, chciałbym, aby wygrała Barcelona. Do Realu nie żywię sympatii.

M@rcin 23-02-2006 11:07

Zapewne wygra to Barcelona albo Juventus , ale chciałbym żeby Real wrócił do starych przyzwyczajeń wygrywania LM .
:>

PiXik 23-02-2006 14:24

moim faworytem jest Real bo kibicuje mu odkad interesuje się piłką.Jeśli nie Real to może Ajax?btw.drewniacy z bremy rozpykali Juve

Ghost Nieudany 23-02-2006 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba
1. Juventus Turyn
2. Chelsea Londyn
3. Real Madryt
4. FC Barcelona
5. Inter Mediolan

Juventus - buahahahah.
Chelsea - dajcie mi spokój z baronem nudnej piłki nożnej (bo królem jest ManU, a księciem Liverpool).
Real - jestem fanboyem Realu, ale bym w życiu nie postawił na nich, zwłaszcza teraz - przegrywają nawet w meczach o pietruszkę.
Barcelona - jestem fanboyem Realu. Nie lubię Ronaldinho. Nie lubię Smarcelony.
Inter - "buahahahah" x2

Wniosek? Nie obstawiam nikogo.

OnlyM(PL) 23-02-2006 15:10

@Ville Przepraszam, przepraszam to jest maly nawyk z szybkiego pisania na klawiaturze. Poprawiam i jeszcze raz przepraszam.

hoomik 23-02-2006 15:39

C***a. Bayern pojedzie wszystkich, i na tym sie skonczy. A jak nie Bayern, to moze Juve. Ale generalnie to Bayern. I ssijcie.

A poza tym to co ten temat robi w Owionie?

Maximus89 23-02-2006 15:39

Od dawna jestem kibicem JUVE i mam nadzieje ze to wlasnie ta druzyna wygra LM. Ale po wczorajszym meczy mam male wątpliwosci (porazka 3-2 z Werderem)..... Niby wynik dosc dobry bo 2 strzelone bramki na wyjezdzie ale to jednak jest porazka. Teraz trzeba czekac do rewanzu i trzymac kciuki za Bianconerich.

Oftopic:Ogladaliscie mecz Barcy? Messi gra fantastycznie!! Mimo 18 lat wdg mnie jest efektywniejszy niz sam Ronaldinho

Vekegi 23-02-2006 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Juventus - buahahahah.
Chelsea - dajcie mi spokój z baronem nudnej piłki nożnej (bo królem jest ManU, a księciem Liverpool).
Real - jestem fanboyem Realu, ale bym w życiu nie postawił na nich, zwłaszcza teraz - przegrywają nawet w meczach o pietruszkę.
Barcelona - jestem fanboyem Realu. Nie lubię Ronaldinho. Nie lubię Smarcelony.
Inter - "buahahahah" x2

Wniosek? Nie obstawiam nikogo.

Śmieszny jesteś ... Znasz się jak mało kto :)

Blue is the colour... :) Jestem za Chelsea i na nich zagłosowałem, choc jestem podłamany po meczu z Barcą troszke.

Parys 23-02-2006 15:51

Ten temat chyba pownine być w FE...

Pacek 23-02-2006 16:01

a ja jako rodowity Bełchatowianin uważam że LM wygra BOT SKRA Bełchatów, kto z was uważa podobnie?
a tak do tematu wracając to chciał bym aby po tytuł sięgneła barcelona albo AC milan

Telupeje 23-02-2006 16:23

Only Barça!!!

Użytkownik 23-02-2006 17:02

Only Chelsea!!!

Co z tego że Chelsea przegrała jak w rewanżu rozjedzie Barce!Po za tym to kibicuje Chelsea i Psv Eindhoven i Bayernowi.Myśle że każdy z tych zespołów awansuje dalej mimo że każdy jest w arcy trudnej sytuacji.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:32.