![]() |
Liga Mistrzów 2005/2006 :)
Myślę, że LM to dobry temat na dyskusje na forum, ciekawi mnie jakie są wasze opinie, faworyci etc. :)
Troche teorii :) Historia LM jest długa, pierwsze rozgrywki odbyły się już w sezonie 1955/1956, wtedy powstał puchar mistrzw, którego nazwe potem zmieniono na Ligę Mistrzw. Zasady rozgrywek LM zmieniane byly kilkakrotnie w sezonach 92/93, 93/94, 94/95, 97/98 oraz ostatnie korekty wprowadzone w sezonie 2003/2004. Po przejsciu eliminacji, wyjsciu z grupy 16 zespołów toczy bój w fazie pucharowej, wtedy to zespoly rozgrywaja dwumecz na własnej murawie oraz na wyjeździe, drużyna która zdobędzie łącznie większą liczbe goli przechodzi do nast. etapu. Dwie najsilniejsze druzyny które spotkają sie w finale, rozgrywają między sobą tylko jeden mecz na stadionie wybranym zwykle wczesniej przed zaczeciem fazy grupowej i bez wzgledu na to kto dojdzie do finalu odbywa sie on na tej wlasnie murawie. Jeżeli mecz finałowy nie rozstrzygnie sie w regulaminowym czasie 90 min (2 polowy po 45 min) po krótkiej przerwie w grze dochodzi do rozgrywki (2 razy po 15 min), jezeli i to nie przyniesie rezultatu odbywają sie rzuty karne Rozgrywki LM co rok przyciagaja mase fanow pilki nożnej, osiagaja niesamowicie wysoka ogladalnosc, zwyciestwo zpewnoscia przynosi druzynie slawe, respekt... i pieniadze :). Tegoroczne zmagania LM wydaja sie niezwykle pasjonujace, juz podczas losowania par 1/8 finału wielu nie moglo doczekac sie widowiska, ludzie czekali z niecierpliwoscia do 21 Lutego, kiedy to mialy rozpocząć sie pierwsze mecze, czas ten nadszedl i warto podyskutowac jacy sa wasi faworyci. aktualizacja Pary półfinałowe: Villarreal - Arsenal Londyn FC Barcelona - AC Milan Osobiscie jestem za Barcą, futbol jaki graja jest na naprawde wysokim poziomie i zawsze przyjemnie sie ich oglada :) Podusumowując: Co sadzicie o LM? jacy sa wasi faworyci? :) Btw. W sądzie podalem wg mnie najpowaznisjszych faworytow na puchar, wszystkich druzyn niestety nie moglem wypisac wiec wybralem te :) Edit: thx tym z gory za usuniecie podwojnej barcy z sondy :) |
Cytuj:
Hm, nie rozumiem idei pilki noznej doputy, dopuki nie gra nasza reprezentacja ;) |
@Up:
A ja rozumiem ideę piłki nożnej dopóki na boisko nie wejdzie Rasiak ;-) @Topic: Chciałbym aby wygrał Real, lecz wiem jak małe są na to szanse. Obstawiam Juventus, ale kibicuje Realowi :). |
Szkoda ze MU odpadl :S Ale nie gral ostatnio najlepiej.
Btw dobrze ze dzisiaj Barca wygrala. |
Visca el BARCA!
Nie lubie Realu ale bardziej nie lubie Arsenalu wiec droga mniejszego zla kibicuje "galacticos". @OnlyM[PL] Cytuj:
@Duch Niespokojny ja nie lubie Arsenalu, ja bardzo nie lubie Arsenalu ;) |
ee TAM
mysle ze barca zondi;)
RL sie popsul |
Sądzę, że Barcelona wygra LM, ale zagłosowałem na Arsenal, bo on był, jest i będzie najlepszy, ma tylko przejściowe trudności (choć po meczu z Realem widać, że już one mijają i mam nadzieję, że Kanonierzy powalczą o tytuł).
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Forza Juve!! :p
A jak nie Juve, chciałbym, aby wygrała Barcelona. Do Realu nie żywię sympatii. |
Zapewne wygra to Barcelona albo Juventus , ale chciałbym żeby Real wrócił do starych przyzwyczajeń wygrywania LM .
:> |
moim faworytem jest Real bo kibicuje mu odkad interesuje się piłką.Jeśli nie Real to może Ajax?btw.drewniacy z bremy rozpykali Juve
|
Cytuj:
Chelsea - dajcie mi spokój z baronem nudnej piłki nożnej (bo królem jest ManU, a księciem Liverpool). Real - jestem fanboyem Realu, ale bym w życiu nie postawił na nich, zwłaszcza teraz - przegrywają nawet w meczach o pietruszkę. Barcelona - jestem fanboyem Realu. Nie lubię Ronaldinho. Nie lubię Smarcelony. Inter - "buahahahah" x2 Wniosek? Nie obstawiam nikogo. |
@Ville Przepraszam, przepraszam to jest maly nawyk z szybkiego pisania na klawiaturze. Poprawiam i jeszcze raz przepraszam.
|
C***a. Bayern pojedzie wszystkich, i na tym sie skonczy. A jak nie Bayern, to moze Juve. Ale generalnie to Bayern. I ssijcie.
A poza tym to co ten temat robi w Owionie? |
Od dawna jestem kibicem JUVE i mam nadzieje ze to wlasnie ta druzyna wygra LM. Ale po wczorajszym meczy mam male wątpliwosci (porazka 3-2 z Werderem)..... Niby wynik dosc dobry bo 2 strzelone bramki na wyjezdzie ale to jednak jest porazka. Teraz trzeba czekac do rewanzu i trzymac kciuki za Bianconerich.
Oftopic:Ogladaliscie mecz Barcy? Messi gra fantastycznie!! Mimo 18 lat wdg mnie jest efektywniejszy niz sam Ronaldinho |
Cytuj:
Blue is the colour... :) Jestem za Chelsea i na nich zagłosowałem, choc jestem podłamany po meczu z Barcą troszke. |
Ten temat chyba pownine być w FE...
|
a ja jako rodowity Bełchatowianin uważam że LM wygra BOT SKRA Bełchatów, kto z was uważa podobnie?
a tak do tematu wracając to chciał bym aby po tytuł sięgneła barcelona albo AC milan |
Only Barça!!!
|
Only Chelsea!!!
Co z tego że Chelsea przegrała jak w rewanżu rozjedzie Barce!Po za tym to kibicuje Chelsea i Psv Eindhoven i Bayernowi.Myśle że każdy z tych zespołów awansuje dalej mimo że każdy jest w arcy trudnej sytuacji.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:32. |