Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Test Serwer. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6670)

Dan the Automator 23-06-2004 19:31

Test Serwer.

Cipowie właśnie uruchomili publiczny test serwer. Prywatny był troszke wcześniej, ale na niego mieli wejście tylko "wyróżnieni" ;). A oto co CiPowie piszą na temat serwera, i zmian jakie zaszły:

Test jest czasem, w którym powinniście przetestować zmiany jakie zaszły w tibii. Należy dodać, że za tydzień powstanie nowy typ świata z modyfikacją dotyczącą walk PvP. Na tym świecie zabijanie będzie ZAWSZE sprawiedliwe. Z tego powodu postacie nie będą otrzymywać żadnych czaszek, oraz nie będzie automatycznych banów za zabijanie. Co więcej, w niektórych wypadkach będzie można otrzymać punkty doświadczenia utracone przez nasze ofiary :).
Im mniejszy jest nasz poziom w stosunku do naszej ofiary, tym więcej otrzymamy punktów. Punkty nie będą przyznawane za zabicie kogos z naszej "paczki" (party), oraz kiedy zabójca ma o 10% większy poziom niż ofiara.

Czas rzucania agresywnych czarow zmniejszono do sekundy i czar "Cancel Invisibility" będzie niszczył stealth ring z szansą 20%
Na koniec - AoL (amulet of loss) oraz błogosławieństwa nie występują na takich światach.

W przyszłych paru dniach można połączyć się do serwera testowego - testując właśnie taki świat. Poprostu zaznacz kwadracik z "test server login" w kliencie Tibii (Network options) i loguj się jak na normalny serwer. Wszystkie błędy prosimy zgłaszać do Tutora, Counsellora bądź GM'a.

To tyle :) Zaraz dodam kometarz od Siebie, odpowiadający na pytanie jakie chcecie zaraz zadać :)

PRZECZYTAJ TO!!!
1) Narazie mogą występować pewne błędy typu "Connection Time out" - próbujcie dalej, test NAPRAWDE działa
2) NIE JEST on tylko dla PACC
3) Jeśli nie byłeś jeszcze nigdy na teście... nie, nie będe CI niszczył niespodzianki ;) ale uwaga na "demon crossing" ;)
5) Nie wiem dokładnie, z przed ilu dni jest wczytany stan... więc jak widzicie komunikat że hasło jest błędne - to znaczy że powinnieneś użyć starego (bo zapewne ostatnio zmieniałeś.
4) na teście możesz: zabijać, ginąć, wrzucać itemy, i co jeszcze dusza zapragnie ile chcesz - działania te NIE przechodzą na prawdziwy serwer. :)
Tak więc? Co można jeszcze powiedzieć... kill, Kill KILL!!! :D

Pozdrawiam

Zajac Poziomka 23-06-2004 19:40

:(
Jak narazie to mam TimeOut...
Zobaczymy jutro albo puźniej...

Polny Lowca 23-06-2004 19:41

jupi wrescie teścik ide zobaczyc co tam na roku :P

Arakazz 23-06-2004 19:43

buuuuuuuuuuuuuuu ;( ja chce na testa a nie moge sie zalogowac
chlip

Zaghi 23-06-2004 19:43

hehe kurde mysalem ze wsyzscy mogom wazic na test serwer a okazuje sie ze tylko pacc:P niewiedzlem ciekawe jak tam im idze mam nadzje ze ktos zamisci screny z testa

bec88 23-06-2004 19:45

ja mam pacc i niemoge sie wbic :( pisze ze Timeout.

PiXik 23-06-2004 19:46

test serv

Każdemu pisze time out cierpiwości ahhhhhhhhh
Ale fajny opis po banie :P

Bossmanek 23-06-2004 19:47

napiszcie jak bedzie dzialalo wszystko plxx :O

Haker 23-06-2004 19:50

koniecznie zobaczcie czy SKILL BAR dodali!! :]

jak nie to sie pohlastam szarym mydlem lub suchą bułką ;(

Wufei 23-06-2004 19:50

serio to prawda że tylko pacman może wejść na test serva a o faccach to sie już zapomina co ? X(

PiXik 23-06-2004 19:52

Fac a test

A możesz sobie kurde wejśc na testa tylko musisz nie może ilość graczy przekraczać jakeigoś limitu

gietol Julera 23-06-2004 19:53

a ja proboje i proboje i niemoge sie zalogowac ja chce tam byc!!!!!!!!!!

ile taki test server trwa???

bec88 23-06-2004 19:54

Nikt narazie nie może wejść .... ja mam pacc próbowałem z 5 razy i nic ! coś pewnie im się popsuło jak tyle osób naraz chciało wejść. :)

Rogal 23-06-2004 19:56

Działa!!!! Mi!!! tylko jest jedna wada rraz weszle i wszedlem ale cos gra sie zacieała o teraz jakis timeout hmm czas wyrzucenia to jak w urbanie teroorze za dlugi czas oczekiwania.. poczekam do jutra jak coś.. 8o

Wufei 23-06-2004 19:58

a mi sie zdaje że tera je za dużo osób no cusz nie ma sie co martwić test będzie trwać kilka dni 8o

Casperr 23-06-2004 19:59

A mi nic ;/ prubuje ciagle i nic... pisze mi timeout szkoda musze tam wejsc moim 94 knightem popekowac :D

Szczuka 23-06-2004 19:59

Wywaliste :D poprostu wyczes robie postać na nowym serwie :D:D:berserk: <--- to ja :D

Kurak 23-06-2004 20:03

Kiedy został wprowadzony test serv(o której godzinie), bo zrobiłem dzis troche expa i nei wiem czy mi sie zachowa. Czy jak był test serv i ja nie mialem kliknięte na test serwer login w opcjach to czy sie zalogowale na test serv i czy wtedy expo co mi wleciała przepadnie ;(

plz o odp!?

Haker 23-06-2004 20:03

a jak..?

@casperr

a jak zalogujesz sie innym charem?
bo na ostatnim servie logowalem sie innymi charami
np. z paccem chociaz pacca nigdy nie mialem

@All

czy wiecie juz czy moze jakies demonki biegaja luzem?
bo chce troche poszalec ;]

Lolita kosmita 23-06-2004 20:04

Waaa mI WSZYstko dziala ahHAHA jak fajnie :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:11.