Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Wieża Femur Hills (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=66732)

Royal Guard 23-02-2006 17:29

Wieża Femur Hills

mógłby mi ktoś powiedzieć jak dostać się do wieży na FH? bardzo zależy mi zeby tam wejść a nie mogę ponieważ jak wszyscy podejrzewają - przeszkadza mi trawa :/ Czy istnieje jakieś inne wejście do wieży? (jaskinia z DSem?) czy też można tam wejść tylko podczas najazdu Orków? jeśli będzie to QS to proszę na priva z góry dziękuję (sorry jeśli to n00bowskie pytanie, ale ciekawość mnie zżera :P).

Mr.Hania 23-02-2006 19:16

Też jestem newbie ale zgaduje że trawe zetniesz przy użyciu scythe (kosy)

szymon287 23-02-2006 19:26

hmm nie wiem o jakiej trawie mowisz ale trawe scina sie za pomoca machete (meczety xD) lootuje sie ja z orca spermana ;)

LolnY 23-02-2006 19:33

Ale tam jest taka odrastająca trawa. Ty ją ścinasz, a ona odrasta. Na test serverze GM zabrał tam jakiegoś ziomka. Niestety chyba tam padł. Narazie nikt nie wie jak się tam dostać.

@EDIT
Ops. Jego do KWT wpuścili.

Royal Guard 23-02-2006 20:37

thx

oki, dzięki wielkie, pytałem kumpla który lubi tamte rejony ale on też nic nie znalazł... jak ktoś coś odkryje to proszę o kontakt. :)

Duch Niespokojny 23-02-2006 21:28

Chyba nikt nie ma pojęcia jak się dostać do tej wieży, a jeśli są takie osoby, to raczej nie są zbyt chętne, aby podzielić się swoją wiedzą. Jedyną wskazówką jest dziennik, który można znaleźć w martwym ciele w jaskini ww. demon skeletona, ale i on zbyt wiele nie pomaga.

Bosky 24-02-2006 00:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny
Chyba nikt nie ma pojęcia jak się dostać do tej wieży, a jeśli są takie osoby, to raczej nie są zbyt chętne, aby podzielić się swoją wiedzą. Jedyną wskazówką jest dziennik, który można znaleźć w martwym ciele w jaskini ww. demon skeletona, ale i on zbyt wiele nie pomaga.

Czy ja wiem,dziennik mówi o nauce szybkiego koszenia trawy i o uwięzionej księżnicce o imieniu chyba angelika a z tego co ostatnio czytałem na forum to taka osoba jest uwięziona na 2 poziomie w Dark Katedrze więc może ma to jakiś związek z telepotem ktory sie też tam znajduje.Ale narazie mam za mały level aby tam pośmigać.

Royal Guard 25-02-2006 19:53

czytałem na forum że jednak jest parę osób, które potrafią tam wejść, ale nikt nie mówi jak. Co do katedry, to jest tam wiele teleportów których jeszcze nie sprawdzono (sam tam niedawno śmigałem moim knightem :P) ale wersja z księżniczką wydaje się prawdopodobna i to bardzo.

Klikaczz 16-03-2006 10:51

mam pomysla

a jak by tak we 4 stac 1 skosi trawe a tych 3 rzuci magic wala udalobysie?
oczywiscie wale rzycamy dookola trawki (niewiem dokladnie ile bo bylem tam ze 2 lub 3 razy)

malyjanek 16-03-2006 12:49

Tower shield quest ponoc tam byl.......

...ale juz jest nieaktywny tak jak quest ze spoconym cyklopem.Bylo juz duzo topicow na ten temat jakies 2 lata temu sam probowalem rozwiazywac ta zagadke.Ponoc trawe scianalo sie za pomoca golden sickle(wypadajacego z demona) bylo wiele opcji m.in czyste przejscie w green tunicu czy chociazby skill szybkiego scinania trawy,slyszalem rowniez o bramce w stylu 35 lvla.......wyprobowalem wszystko co mozliwe ,niestety nie da sie tam wejsc poniewaz quest zostal wylaczony z obiegu

byc moze po update z DC jest to jakies rozwiazanie

Rekin Master 17-03-2006 07:33

eeee chodzi o ta wieze od strony goblinow??
ja wiem jaka jest tam nagroda i jest baaardzo cenna
jezeli podam nagride to nie bedzie qs??(kumpel zdobyl ama.... nie powiem xD)

tasamko 17-03-2006 11:35

nie nie chodzi o wieze gdzie sa najazdy orkow i mozzna zdobyc amazon costam

Duch Niespokojny 19-03-2006 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master
eeee chodzi o ta wieze od strony goblinow??
ja wiem jaka jest tam nagroda i jest baaardzo cenna
jezeli podam nagride to nie bedzie qs??(kumpel zdobyl ama.... nie powiem xD)

Nie, podanie samej nagrody to nie quest spoiling. Jeżeli podałbyś też jakieś ogólne wskazówki jak rozwiązać ten quest (np. z jakim NPC trzeba pogadać), to też byłoby miło i jak najbardziej w zgodzie z regulaminem. Inna sprawa, że na 99.999% będą to informacje wyssane z palca.

Rekin Master 22-03-2006 07:42

oto nagroda z miejsca, gdzie sie respia orci(kumpel z gildi zdobyl)
http://img124.imageshack.us/img124/3...shield16xo.jpg

Kraaj 22-03-2006 09:03

@up

Ciekawe :}
To podasz jakąś wskazówke? :}
Ew. czy potrzeba PACC, jakiś lvl?

malyjanek 22-03-2006 14:57

to jest temat o wiezy na femur hills a nie o wiezy orcow i nagrodzie w postaci amazon setu....sa to 2 rozne sprawy

Siwek 01-04-2006 01:59

@Up
Nie wiem czy wiesz, ale na FH istnieją 2 wieże. Jedna, na której jest najazd orców oraz 2, która znajduje się przy dziurze z ds'em w pobliżu respawnu cyców oraz goblin hellu.

Krychu 03-04-2006 13:31

Niestety musze was zasmucic, ale na pewnym forum znalazlem ss'a ktory zostal zrobiony dzieki bardzo przydatnego programiku na ktorym widac ze na wiezy nie ma zadnej księżniczki, ale jest troch skrzynek... więc może to byc jakiś quest ;)

Bosky 03-04-2006 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krychu
Niestety musze was zasmucic, ale na pewnym forum znalazlem ss'a ktory zostal zrobiony dzieki bardzo przydatnego programiku na ktorym widac ze na wiezy nie ma zadnej księżniczki, ale jest troch skrzynek... więc może to byc jakiś quest ;)

Bo na wieży niema księżniczki czytaj dokłednie posty,pisałem że ona jest uwięziona na DC a nie na wieży,a jak sie do niej powie HI to odpowiada coś w stylu "będe musiała pomodlić się do bogów że wkoncu mnie ktoś uwolni" ale jak dalej z nią gadać jeszcze nie skminiłem.Trzeba dokładnie przetłumaczyć księge od DSa z pod wieży ale niestety z ang. jestem słaby,więc jak by ktoś mugł to prosze o tłumaczenie.

Drenit Danubia 04-04-2006 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Royal Guard
mógłby mi ktoś powiedzieć jak dostać się do wieży na FH? bardzo zależy mi zeby tam wejść a nie mogę ponieważ jak wszyscy podejrzewają - przeszkadza mi trawa :/ Czy istnieje jakieś inne wejście do wieży? (jaskinia z DSem?) czy też można tam wejść tylko podczas najazdu Orków? jeśli będzie to QS to proszę na priva z góry dziękuję (sorry jeśli to n00bowskie pytanie, ale ciekawość mnie zżera :P).

Jest to jedno z kilku NIEDOSTEPNYCH miejsc w TIBI-Skarbce, bazyliszek.(W kazdym razie jak do tej pory).

Kilka dni temu wraz z kilkoma kolegami zebralismy 90% dostepnej broni i narzedzi itp ktorych mozna uzywac, dostalismy sie w ow miejsce i kazdy po kolei probowal ta trawe wykosic do golej ziemi :) Nudzilo nam sie ale no coz efektu zadnego. Jest to miesjce ktore ma nadawac klimat RPG ktory po woli i tak juz zanika w tibii, z kazdym updatem coraz slabiej :( >....< ):

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:50.