Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Teddy Bear - NPC - Dla wtajemniczonych ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=67642)

Zabijaka Barxuss 01-03-2006 15:41

Teddy Bear - NPC - Dla wtajemniczonych !

Witam !!
Wiem że już były podobne tematy z misiem od tego NPC... wiem że jakiś gość wypytywał tego NPC o misia a ten mu powiedział że nic o nim nie wiem (lecz w jego sypialni oczywiście jest Teddy Bear) - z tego wynika że on sie boi przyznać że śpi z misiami - ok - no więc chciałem do niego zagadać (do NPC oczywiście), używałem; go to bed, i am sleplee, itp. i wkoncu przyszło mi na myśl to "Excalibug" (dla niewtajemniczony to miecz którego nie ma) więc powiedziałem to do niego i ku mojemu zdumieniu on mi powiedział:

- If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and reward this hero beyond his dreams.

Przetłumaczam przez słownik:

- Jeśli ktoś chciałby przynieść mi taką broń, ja spróbowałbym przefasonować królestwo... i nagroda tego bohater dalej jego sny.

Moim zdaniem to powinno być tak:

- Jeśli ktoś chciałby przynieść mi tę broń, spróbowałbym oddać za nią królestwo... nagroda dla tego bohatera jest tylko w jego snach.

Co o tym myślicie ?? ?? ?? xD xD xD ?? ?? ??

Filthy 01-03-2006 15:53

ja snie o takiej jednej dziewczynie, ale wątpie zeby mi ją był w stanie dać :(

Romeomen 01-03-2006 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zabijaka Barxuss

- If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and reward this hero beyond his dreams.

Przetłumaczam przez słownik:

- Jeśli ktoś chciałby przynieść mi taką broń, ja spróbowałbym przefasonować królestwo... i nagroda tego bohater dalej jego sny.

Moim zdaniem to powinno być tak:

- Jeśli ktoś chciałby przynieść mi tę broń, spróbowałbym oddać za nią królestwo... nagroda dla tego bohatera jest tylko w jego snach.

Co o tym myślicie ?? ?? ?? xD xD xD ?? ?? ??

Mylisz sie w tlumaczeniu. Jest napisane:

-Jeżeli ktoś przyniósłby mi tę broń, mógłbym zmienić rzeczywistość... A nagroda przeszłaby jego najśmielsze oczekiwania.

Moim zdaniem wielu NPC poszukuje Excalibuga, każdy deklaruje się, że wynagrodzi nas za to bardziej niż inni. Zaś Excalibuga nie da się znaleźć, przynajmniej nie w tej wersji Tibii. To tylko moje zdanie.

Mar Cin 01-03-2006 16:42

@up myślę że raczej
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zabijaka Barxuss

znaczy: Jeśli ktoś mi przyniesie tą broń, przekształcę/zmienię to królestwo (realm to nie reality ;))... i wynagradzę tego bohatera powyżej jego najśmielszych oczekiwań.
"reward" zdaje się może też być czasownikiem ;)

A co do excalibuga: ja bym tam wolał bym se zrobić knighta i używać tego miecza (jeśli istnieje jego statsy zapewne są olbrzymie) a nie zmarnować sprzedając jakiemuś npc... ;)

skryhull 01-05-2006 22:44

co do excalibuga to może to być zwykły miecz który zmieni się w jakiś wypasiony miecz po queście, albo wygląda jak miecz ale ma duuużo lepsze statsy (heheh pomysł zaczerpnięty z final fantasy adventure ale to też możliwe) a teddy beara można wymienić na bunny slipers (są to te różowe kapcie króliczki)

Matiess 02-05-2006 21:50

Marzenia nikt w całej grze nie ma exalibuga i to tylko legendy.

D Rookmaster 03-05-2006 11:54

Jaki to NPC???

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć o jakiego NPC chodzi???

Aureański newbie 04-05-2006 15:59

Chodzi o takiego gościa w venore co wygląda jak hero, mieszka w tym budynku gdzie sprzedaje się loota i kupuje bolty, na pięterku.

Igrexou 04-05-2006 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skryhull
a teddy beara można wymienić na bunny slipers (są to te różowe kapcie króliczki)

Dowód na to poprosze...

Dark Sorcer 06-05-2006 21:36

Ja sie spytalem jednego NPC i mi powiedizal tak:
I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the Ruthless Seven.

przetlumaczcie :D nie znam dobrze ang...

Dark Sorcer 06-05-2006 21:36

Ja sie spytalem jednego NPC i mi powiedizal tak:
I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the Ruthless Seven.

przetlumaczcie :D nie znam dobrze ang...

Kshaq 06-05-2006 23:09

Oto one (tak mniej więcej) :
Ja jestem pewien, że to jest ukryte w Skarbcu Rzycerzy Koszmaru pod Poh'em. Planuję ekspedycję i zmusić do ucieczki z Bezlitosnej Siódemki.

Trochę śmieszny ten tekst więc tłumaczenie też nie za bardzo.

rananel 08-05-2006 20:00

Ktoś wszedł na temat Ruthless Seven jedną z moich ulubionych zagadek w Tibii:). Ta siódemka to siedmiu overlordów - demonów o naprawdę dużej sile. Jednego pana już znamy ^^. Jest to nikt inny tylko sam Orshabaal. Innego mają wprowadzić po update. Morgaroth się nazywa i naprawdę zawzięta bestia z niego (Eliemu StormStrikerowi przywalił hit z łapy za 1300). Być może Excalibug będzie nagrodą za ubicie całej siódemki? no ale narazie pogdybajmy^^. Excalibug wg. mnie jest jednym z tych 4 niedostępnych mieczy albo jakimś nie znikającym Ice Rapierem^^ no nic szukajcie dalej a ja będę się bawił w tzw. winged helmet quest

Homar wojownik 08-05-2006 22:07

A ja wogle co innego slyszalem !!!
U tego NPC mozna [u]podobno[u] wymienic anihilator tedy bear na demon helmeta . Tylko mi sie obilo to o uszy ale z dobrych zrodel to uslyszalem

Duzo jest na ten temat plotek .....

Zyj tak jak kazdy ......Zgin tak jak nikt

szymon287 08-05-2006 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rananel
Ktoś wszedł na temat Ruthless Seven jedną z moich ulubionych zagadek w Tibii:). Ta siódemka to siedmiu overlordów - demonów o naprawdę dużej sile. Jednego pana już znamy ^^. Jest to nikt inny tylko sam Orshabaal. Innego mają wprowadzić po update. Morgaroth się nazywa i naprawdę zawzięta bestia z niego (Eliemu StormStrikerowi przywalił hit z łapy za 1300). Być może Excalibug będzie nagrodą za ubicie całej siódemki? no ale narazie pogdybajmy^^. Excalibug wg. mnie jest jednym z tych 4 niedostępnych mieczy albo jakimś nie znikającym Ice Rapierem^^ no nic szukajcie dalej a ja będę się bawił w tzw. winged helmet quest

no wlasnie dzis o tym czytalem i mialem zalozyc topic ale skoro jest male nawiaznie wiec czemu nie...
na http://tibia.erig.net/ po wpisaniu demon wychodza nowe potki wlasnie o tej siodemce wie ktos moze troche wiecej :(? tam tylko opisuje wlasciwie tylko to ze tibia nie widziala grozniejszych besti itp. ;]

Vomusu 09-05-2006 01:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Homar wojownik
A ja wogle co innego slyszalem !!!
U tego NPC mozna [u]podobno[u] wymienic anihilator tedy bear na demon helmeta . Tylko mi sie obilo to o uszy ale z dobrych zrodel to uslyszalem

Duzo jest na ten temat plotek .....

Zyj tak jak kazdy ......Zgin tak jak nikt

Bez sensu byłby taki quest... Np zamiast sca wziąłbyś beara i wymienił na d-helm a przecież na d-helm jest zupełnie inny quest...

Silvaeris 09-05-2006 15:05

Cytuj:

Ruthless Seven to zupełnie co innego niż Demon Overlordzi.
Główna różnica polega na tym, że pierwsi są panami tych drugich, oraz istotami potężniejszymi.
I Orshabaal, i znany tylko z testa Morgaroth to słudzy Ruthless Seven, co może nam przybliżyć skalę potęgi samej siódemki, i co pewnie motywuje Eternal Obliviona do robienia lvli ;)

Argest Fog 09-05-2006 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Romeomen
Zaś Excalibuga nie da się znaleźć, przynajmniej nie w tej wersji Tibii. To tylko moje zdanie.

1.Gdyby Excalibuga nie było to by sie nie pytali czlowieku. -.-
2.Istnieje przypuszczenie ze Excalibug to tak naprawdę Warlord sword
Kiedys zeby zdobyc Excalibuga cza bylo znalezc miotłe i poleciec na wyspe demonow (naprawdę) zaic je i wziac lezacy na ogniu mieczyk :)

Duch Niespokojny 09-05-2006 16:06

Cytuj:

Ktoś wszedł na temat Ruthless Seven jedną z moich ulubionych zagadek w Tibii:). Ta siódemka to siedmiu overlordów - demonów o naprawdę dużej sile. Jednego pana już znamy ^^. Jest to nikt inny tylko sam Orshabaal.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orshabaal
Praised by my masters, the Ruthless Seven!

Czyli, tak jak napisał Silvaeris - Orshabaal nie jest jednym z Siódemki, a ledwie ich nędznym sługą.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argest Fog
Istnieje przypuszczenie ze Excalibug to tak naprawdę Warlord sword

Nie. Dowód: spytaj Spoconego Cyklopa (Sweaty Cyclops, znajduje się na wieży w Ab'Dendriel) o Warlord Sword i o Excalibug.

Evil Maul 10-05-2006 08:14

Co do tej wspaniałej siódemki to juz zany imie kolejnego sługe jest nim Apocalypse :) wczoraj był na tescie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59.