![]() |
Wasi ulubieni bohaterowie
no właśnie kim są wasi ulubieni bohaterowie, nie nie chodzi mi tu o królewne śnieżke, czy batmana, bardziej wolałbym klimaty fantasy ala' D&D
No więc jako 1 przedstawiam swego ulubieńca ^^ Imię: Drizzt Do'Urden Wiek: około 70 lat Rasa: drow Pochodzenie: Menzoberranzan Księgi Forgotten Realms: Trylogia Mrocznego Elfa, Trylogia Doliny Lodowego Wichru, Dziedzictwo Mrocznego Elfa, Scieżki Mroku, Krainy Chwały, Krainy Podmroku. Ogólny wygld: Jak każdy drow, Drizzt ma ciemn, Niemalże hebanow skórę i długie, białe włosy; jego oczy s lawendowe. Przeważnie nosi długi ciemnozielony płaszcz z nacinietym na głowę kapturem. Jego uzbrojenie stanowi dwa sejmitary - Icingdeath i Błysk(Twinkle) Historia: Drizz'ta Do'Urdena Urodził się w Menzoberranzan, wielkim miescie drowów w Podmroku. Jako trzeciemu synowi Domu przeznaczona mu była smierc na ołtarzu ofiarnym Lloth, Pajęczej Królowej, jednak dzięki smierci pierszego chłopca, Nalfeina, zostaje drugim synem Do'Urden. Do lat szesnastu uczyła go jego siostra Vierna. Następnie za spraw Zaknefeina, ojca Drizzta, rozpoczyna szkolenie do wojennego rzemiosła. Zaknefein nie jest przeciętnym drowem. Dalekie mu s ideały jego ludu, nie znajduje jednak w sobie dosc siły, by je odrzucić. Zauważywszy u Drizzta podobny charakter postanawia go edukować tak, by nie stał się bezwzględnym, okrutnym wojownikiem drowów. Po licznych treningach z Zaknefeinem Drizzt poszedł do Akademii Melee- Magthere, gdzie miał się poznawać historię drowów i nowe techniki walki. Przez ten czas młody drow przekonywał się o zle przepełniajcym jego pobratymców, ich bezwzględnosci i okrucieństwie, perfidii i zakłamaniu. Z powodu swojej innosci wkrótce popadł w niełaskę. Jego rodzina zaczęła go scigać, by odzyskać przychylnosc Lloth. By uciec od swych przesladowców Drizzt musiał podżyć na powierzchnię. Tam spotkał slepego starego wojownika, Montolia DeBrouchee. Obaj zostali najlepszymi przyjaciółmi. Montolio opowiadał Drizztowi o wszystkim, co należy wiedzieć o swiecie na powierzchni i tych, których można tam spotkać. Mówił mu o Mielikki, bogini prawych wojowników; dla drowa nie była ona tylko bogini,ale własciw drog życia. Po smierci Montolia Drizzt włóczył się po krainach, przepędzany z miasta do miasta, aż dotarł do Icewind Dale, gdzie pozwolono mu zatrzymać się przy jednej stronie jedynej góry w okolicy. Tam spotkał swoich przyjaciół na zawsze i jego życie wreszcie rozpoczęło się od mowa. Podróżował ze swoj kompani po różnych miejscach, od lodowych połaci Icewind Dale do palcej spiekoty Pustyni Calimportu. Używajc cigle nabywanych nowych umiejętnosci, Drizzt potrafi poradzić sobie z każd sytuacj. Jego nieodłczn towarzyszk stała się pantera Guenhwyvar, przyzywana z płaszczyzny astralnej przez magiczn statuetkę. Drizzt zawsze podżał za przykazaniami Mielikki. Jest jednym z najlepszych wojowników w Forgotten Realms, ale z pewnosci jest najbardziej wielkoduszny. Próbuje nie osdzać nikogo i być miłym dla wszystkich. Bardzo przywizany do swych przyjaciół, nigdy ich nie zawodzi, a posuwa się nawet do wielkich poswięceń, jak w Dziedzictwie Mrocznego Elfa. |
Świat:Wiedźmin
Wiek:30 lat Imie:Eldian Rasa:Elf Profesja:Druid Pochodzenie:Zbieg z rzeźi na elfaf Wygląd:Zielona oczy,bląd wlosy, Historia:Był zbiegiem z rzeźi na elfaf długo błodził aż wreście dotarł do kręgu Caed Dhu na Jagurą tam zaczął pobierać nauki u druidów. Gdy skończył nauki poszedł w świat uzdrawiać ludzi i nieludzi |
Imię:Bruenor Battlehammer
Wiek:około 100-120 lat Rasa:krasnolud Pochodzenie:Mithrilowa Hala Księgi Forgotten Realms:Trylopgia Doliny Lodowego Wichru, Trylogia Mrocznego Elfa Ogólny wygląd:niski,szeroki, z długą, rudą brodą Uzbrojenie:zawsze nosi z sobą topór, na którym zaznacza ilu zabił wrogów (dziwie sie że po tylu nacięciach rękojeść się jeszcze nie połamała ;) ) Historia: Klan Bruenora żył w Mithrilowej Hali od setek lat dopuki z podmroku nie przybyły mroczne krasnoludy pod wodzą smoka i nie przepędziły prawowitych właścicieli. Bruenor wraz z grópką tych co ptrzeżyli powędrował na północ do doliny lodowego wichru gdzie wybudowali kopalnie i tam zamieszkali. Po pokonaniu Akara Kessela urządził wspólnie z mrocznym elfem Drizztem Do'Urdenem, barbażyńcą Wulfgarem i halflingiem Regisem wyprawe mającą na celu odnalezienie domu jego przodków. W końcu Mithrilowa Hala została odbita a Bruenor został jej 8 władcą. |
yyy.... ten Drizzt to chyba w bg2 byl ;) ale ja to nie wiem... :D
a moj ulubiony... hm....... ofkorz Geralt :D jest jeszcze kilku, ale nie chce mi się rozpisywać.... (Jaskier ;) Yen :D) a historii nie bede pisal, bo kazdy porzadny Polak-entuzjasta-fantastyki zna postac Wiedźmina :) pozdrawiam SlipKnoT - Disasterpiece ;) |
Cytuj:
@ topic Nazwa: Terminator Typ: T-800 model CSM-101 Pochodzenie: Los Angeles, rok 2029, twór maszyn SkyNET'u Występowanie: Filmy: - Terminator - Terminator 2: Dzień Sądu (Judgment Day) - Terminator 3: Bunt Maszyn (Rise of the machines) Gry: - Terminator - Terminator: Future Shock - Terminator: SkyNET - Terminator 3: War of the machines - jeszcze kilka ich było, nie znam Sparodiowane: - 13. Posterunek (Arnie wchodzi na posterunek, w oklurakach przeciwsłonecznych i z długim pudłem, mówi "Kaaaasiu, mam dla ciebie kwiaaaty!", po czym otwiera pudło, wyrzuca różyczki i wyjmuje pistolet do paintballa - Schwarzenegger robił to samo zaraz na początku filmu T2... tylko że miał prawdziwą strzelbę) - Userfriendly (komiks, postać: Artur, został przechwycony przez Microsoft, został przeprogramowany, a potem i tak się zbuntował) - Terminator & Jesus (Terminator cofa się do roku 0 naszej ery by chronić Jezusa przed rzymianami, filmik można ściągnąć tu: www.terminator2.prv.pl zajmuje 18mb) - Fallout (W Złomowie (Junktown) koleś który próbuje przepędzić psa, w tej samej częsci miasta gdzie jest Gizmo, mówi o człowieku, który "Przywędrował z zachodu, miał krótkie, siwiejące włosy, cały był ubrany w czarne skóry (jakby to był dobry strój na pustynię), oraz nosił ze sobą strzelbę"... niestety został zabity przez Gizma :( ... za karę rozwaliłem drania > ) - Jak coś pominąłem to sobie dopiszcie. Opis: Maszyna zbudowana ze stopu metali na kształt ludzkiego szkieletu, pokryta żywą tkanką. Oprogramowanie Terminatora to sieci neuronowe, dzięki czemu maszyna może się uczyć od ludzi, stawać się coraz bardziej do nich podobna i przez to sprawniej wykonywać swoją misję - likwidację. Nie czuje bólu, strachu, współczucia. Nie można z nim niegocjować ani go przekupić. Jedynie całkowite zniszczenie może anulować jego misję. Jest produkowany seriami. |
Moim ulubionym bohaterem jest..
Imie:Tasslehoff Burrfoot. Wiek:Hmm nie wiem, sredni wiek :P Rasa:Kender Saga Dragon Lance. Uzbrojenie:Hoopak,laska za pomoca ktorej mozna bylo wytwarzac glosny dzwiek.Glownie slozyla do odstraszania wrogow. Ogolny wyglad:Drobnie zbodowany,niski,brozowe oczy,dlogie brozowe wlosy zaplatane w kite. Tass, byl zawsze usmiechnietym, pelnym zycia poszukiwaczem przygod, nie straszne mu byly smoki ni hordy wrogow. Uwielbial podrozowac i 'Pozyczac" rozne swiecidelka od napotkanych istot. Najbardziej lubie go za jego poczucie humoru. Bez niego drozyna laski:P zanudzila by sie na smierc. |
1) Gandalf (może i typowy ale jednak bardzo fajny, poza tym pierwowzór dla wielu magów w wielu światach fantasy).
2) Edwin Odesseiron (gra: BG II - podoba mi się jego osbowość 8) ). |
Thraal
orc z w3 |
Rincewind, Nieudany Mag. Fatalny w czarowaniu, jeszcze gorszy w szermierce, a jego jedyne talenty to językoznawstwo i wpadanie w tarapaty. Do głowy wpadło mu Zaklęcie, które sprawia mu mnóstwo kłopotów i nie pozwala nauczyć się innych czarów. Nie da się gościa nie lubić, ma na dodatek świetne poczucie humoru. Cały ja, hehehehe, bo też jestem beznadziejny :P
|
Imie:Jaina Proudmore
Wiek:15-30 lat Rasa:Człowiek Pochodzenie:Nighon Zawód:Szpieg/Mag>Specjalny Szpieg/Arcymag Występuje w:WarcraftIII (kampania ludzi i elfów) Ogólny wygląd:Bardzo łądna czarodzejka przeważnie ubrana w niebieski płaszcz z kapturem. Uzbrojenie:Laska(niepozorna a pozory mylą)W rękach Jainy to naprawde potężna broń. Historia Jainy Proudmore: Jaina urodziła się w Nighonie,od urodzenia była magicznie uzdolniona znała się również na szpiegostwu.Jej wścibstwo bardzo często okazuje się przydatne.Kilka razy podróżowała pod eskortą księcia. |
Ogólnie to ja lubie Drowy.Drizzta tez lubie(szczegolnie "Iskre" i "Lodowa Smierc" w BG2^^),niedlugo zakupuje ksiazki Salvatora pt.:Powstanie,Upadek i Nowy Dom.Co ciekawe jezeli ktos gralw BG 1 to pamieta motyw jak Drizzt tlucze Gnole w ksiazce pod tytulem Nowy Dom jest ten sam motyw.Drowy tak lubie ze nawet jak gralem w UO to Staralem sie za wszelka cene byc Drowem.Po wielu prubach sie udalo.A klimat byl niesamowity,Spoleczenstwo drowo bylo niesamowite tak jak czytales ze za zdradzenie Lloth grozila smierc.Tak samo jak i za obrazenie/uderzenie kobiety(u drowow rzadza kobiety wiec mialo sie przerabane) czesto to prowadzilo do wojny miedzy domami.A GM karal nawet za zabicie PAJAKA(Lloth to bogini pajakow).Polecam zalatwic/przegrac/kupic Uo i zagrac ale nie radze mowic jak w tibi(lol,ziomek,beka) bo masz BANA lub usuniecie konta.Najlepsze jest to ze mozna zrobic slynna "Iskre" lub "Lodowa Smierc" ale wymagalo to ogromnych nakladow finansowych.
Etap 1:Zdobyc material lub 2(jezeli uzyje sie materialu z podmroku na powieszchni sie rozssypie a 2 stopy uniemozliwialy to). Etap 2:Wykuc bron(trzeba znac dobrego kowala zeby nie zniszczyl materialu). Etap 3:Umagicznienie(tu w sumie najweicej zachodu poniewaz potrzeba dobrego maga,zalatwic klejnoty ktore daja stasty oraz surowo zaplacic i zeby nie zniszczyl materialu). Etap 4:Znalesc (nie pamietam kogo) osobe zeby dala nazwe przedmiotom. RPG sa zarabiste lubie w to grac(teraz katuje BG 2 Łowca) i czekam na Dodatek(itemy sa zarabiste). |
Tak tak taaaak! Drizzt to jest koles!! Zdecydowanie moja ulubiona postac. Wszystko co mozna o nim napisac, zostalo juz napisane. Moze za wyjatkiem tego ze jednym z jego najgorszych wrogow byl niejki Artemis Entreri. Gosc ten(czlowiek) staralsie za wszelka cene dopasc Drizzta i udowodnic mu ze jest lepszyod niego w walce. W ksiazkach Salvatora pare razy dochodzilo do starc miedzy tymi dwoma osobnikami, jednak wiadomo z Drizzt jest lepszy :)
Aha jeszcze dwie sprawy: Po pierwsze: Morderco zwierzat. Wydaje mi sie ze nie pisze sie Zaknefein, tylko Zaknafein :) Po drugie: Cytuj:
To wszystko chyba. POzdrawiam fanow Drizzta :D |
Nazwa: Imoen
Swiat: BG2 Wiek: nie pamietam Rasa: elf 1 klasa: paladyn (chyba juz nie pamietam) 2 klasa: zlodziej Nieszczescia: Ciagla smierc w wyniku ataku mefitow lodowych i rzucania wlasnymi czarami :D @Drizzt Do´Urdenn Jak odpaliles z tym Artemis Enteri to najpierw myslalam ze biega o Artemide, bo tak sie naprawde nazywa ;) |
Rincewind, Śmierć (bosko przedstawiony) i Mort z ksiazek Prachetta.
Oprocz tego mag z sagi Dragon lance (nie pamietam imienia, ten co mial swietlika ze strachem przez ciemnoscia :P, "zaraz zaraz, jakie to bylo zaklecie...") |
Taaaak Drizzt i Artemis tia a ja mzslalem ze to tylko ja ich lubie... a tak pozatym Bonhart z Wiedzmina
|
....Iomen występuje w bg1 jako złodziejka a w bg2 jako czarodziejka/zlodziej
|
Bonhart
Świat Wiedźmina Najemny, bezlitosny łowca Człowiek(bił Wiedźminów tak jak Wiedźmini zwykłych ludzi) Spodobał mi się jego mroczny charakter oraz jego nieugiętość i siła w walce. Haer'dalis bg2 Fechmistrz Diablestwo Polewkowy bard dysponujący niezłą siłą... Mordimer Madderdin Z książek Jacka Piekary Licencjonowany Inkwizytor Hez-Hezronu Człowiek Inteligenty, bystry, silny i dowcipny...:P |
Moi ulubieni bohaterowie to:
Falstad - Młody mag. Bohater opowieści Warcraft: Dzień smoka :D Finrod Felagund: Władca Nargothrondu, wielki przyjaciel 3 rodów ludzkich ( edainów). Turin - Syn Hurina. Znany także jako Mormegil, Czarny miecz z Nargothrondu i jako turin Turambar Dagnir Glaurunga ( Turin Turambar Zguba Glaurunga). Hurin - Ojciec Turina Turambara. Walczył podczas Nirnaeth Arnoediad, gdzie zostął pojamnu po zabiciu 70 Trolli. Gdzie bł meczony przez wiele lat przez Morgotha. Huor - Brat hurina. Ojciec Turoa - walczył pdoczas Nirnaeth Arnoediad. Zginął trafiony zatrutą strzałą w oko po zabiciu wielu nieprzyjaciół. Tuor - Syn Huora, Został wybrany jako posłąniec Ulma i wysłąny do Gondolinu. Tam poslubił Idril ( drugie z 4 małżeństw ludzi z Elfami w historii śródziemia). Miał syna Earendila. Zginął wypływając w morze i podobno dopłynał do Valinoru Fingolfin - JEden z najwyższych książąt Noldorów. Brat Feanora. Stoczył pojedynek z Morgothem który przegrał pod wpływem klatwy Mandosa. Zadał mu jednak 7 ran które piekły morgotha do konca jego istnienia w śródziemiu Mam ich jeszc ze wielu ale nie chce mi sie wypisywać. DAne o bohaterach Świata mistrza Tolkeina wypisywane były z pamięci :] |
co tu zuzo pisac :)
Baldur's Gate Korgan sredniego wieku krasnolud lowca skarbow ,wojownik , doskonale wlada toporami , lubi zabijac ^^ ,charakter zły , zakochany w mazzy , co tu wiecej pisac tyle :] |
@Caspius ten mag to Fizban :p I lepszy jest motyw z lewitowaniem smoka :P
Ulubiony bohater hmmmmmm Arivald z Wybrzeża oraz Emil Regis Rohelec Terzief Godefroy. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24. |