![]() |
Dwa nowe działy
Oddajemy dziś do waszej dyspozycji dwa nowe działy.
Pierwszym z nich są, powracające po długiej nieobecności, Tutoriale - zbiór poradników na wszelkie mozliwe tematy, napisane przez autorów wielu, a zebrane w całość przez Dwimenora. Znajdziecie tam między innymi porównanie profesji, wskazówki na temat ochrony swojego konta, odpowiedzi na najczęsciej zadawane pytania, tłumaczenie Tibia Rules i wiele innych. Drugi, to pierwsze i jedyne pełne polskie tłumaczenie Manuala (przetłumaczone przeze mnie, czyli Dabka) - kompendium wiedzy o Tibii, w którym znajdziecie odpowiedź na praktycznie KAŻDE pytanie jakie może przyjść wam do głowy, a także na wiele takich na które nigdy byście nie wpadli. Bo kto z was na przykład wiedział że bogactwem Darashii jest miód, a ulubioną rozrywką arystokracji Thais polowanie na trolle? Mamy nadzieję, że poradniki te pomogą wielu początkującym, i nie tylko, graczom, oraz radzimy, aby teraz dwa (albo i trzy) razy zastanowić się nad zadaniem na forum pytania na które odpowiedź znajduje się w tutorialach lub instrukcji. ;). |
nono musze pogratulować Dwimenorowi.
Odwalił naprawdę wilczy kawał roboty. przeleciałem samo o magii i jestem pod wrażeniem :D Jestem pewien ze te poradniki pomogą każdemu kto je przeczyta (teraz tylko zachęcić do tego ludzi :] Edit: Teraz obejrzałem manuala - big GZ dla ciebei Dabek tak samo ;) |
a Dabek, zobacz ile tlumaczenia musial zrobic...
|
Gratuluję. Kolejny objaw rozwoju tibi.pl. Jeszcze raz Gz
|
Kolejne pokazanie klasy ze strony zespołu tibia.pl ;)
|
Pozdrawiam wszystkie osoby twierdzące, że tibia.pl się nie rozwija :*
Dabkowi gratuluje wytrwania przy tłumaczerniu, Dwimenorowi gratuluje napisania FAQ(ów), reszcie tibia.pl team gratuluje użerania sie z osobami, ktore nie potrafia poszukac. /Yours Shinjix |
oj , Dabek, wierze ze bedziesz Gamemasterem w niedalekiej przyszlosci :)
|
Dabkowi i Dwimowi browarek się należy ;p
|
... co pokazuje, że newbie co wybiorą? Tibia.pl^^
|
Eh, to mysle, ze na forum zrobi sie ciszej bo ten manual jest obszerny i zawiera wiele ;p
|
Cytuj:
|
@Instynkt.
Poprawi się. Już dawno widziałem tamtą wersję, ale czasu brakowało na korektę(te tabele to udręka). Pozwole sobie tylko lekko zmodyfikować treść. Dabek jednak więcej się narobił. Tłumaczył i tłumaczył. Ja tam tylko posklejałem to co już było. |
Cytuj:
Dabek gratulacje dla Ciebie - zapewne nie łatwo przetłumaczyć taki obszerny tekst. Również kawał dobrej roboty. Mówiąc ogólnie GZ dla Was. P.S tibia.pl idzie w coraz lepszą stronę:] |
Dabek spoko kolo co ma za dużo czasu i się męczy, aby przetłumaczyć poradnik, który sam rozumiałem w 90 %. Tak na serio to uczcie sie angielskiego a nie grajcie nonstop w tibie.
|
Bravo
No fajnie te działy mi się nieprzydadzą ale nowym graczą napewno ;)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Zero instynktu samozachowawczego... |
Cytuj:
A pomijając to co napisałem powyżej:P, manual przetłumaczony jest potrzebny nawet dla osób znających angielski - wygodniej się czyta xP |
Toż to rekord! Dwóch modków zjechało jednego usera pod rząd! :dance:
|
Dabek na GM'a!!!!!
A ja zaraz po nim:P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:57. |