Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Elficka Forteca (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=68573)

lobek bobek 10-03-2006 07:02

Elficka Forteca

Cześć. mam knajata na 30 levelu ze skilami 76/75. ostatnio slysze coraz wiecej opinii, ze elf fortress to bardzo dobre expowisko. ile uhow/h by szło i jak z expem? moje eq to g arm, vamp shield, butki, crus helm, k legs, bs, gs

Jezol_Knight 10-03-2006 07:06

I od razu napiszcie jakąś technike gry 26 sorcem na tym terenie (wiecie czy sumony czy nie itp)
Z góry dzięki za odp. ;)

lipa3000 10-03-2006 07:26

Moja opinia

Moim skromnym zdaniem o wiele lepiej jest tam expic knightem. Rycerz nie musie sie martwic ostrzalem 2-3 elfow scoutow.Ma rozwiez duzo wiecej capa, moze wiec nosic wiecej lota ktory z nich wypada (luki, longswordy, strzaly). Nie oplaca sie przyzywac summona bo wtedy exp dzieli sie na 2.

Podsumowujac. Mozesz tam chodzic, ale uwazaj na scouty. 3 takie elfy potrafia byc dla niskolevelowego maga zabujcze. I nie zapomnij o maczecie!

Xyron 10-03-2006 08:10

3 elfy scouty dla maga nie mogą być zabójcze, ale są:)
Elf to żadne expowisko.
Z elfow nic ciekawego nie wypada tylko łuki (musisz je ciągnąć lootbagiem az do
venore;/)
Bardzo łatwo tam paść, loot mizerny, exp zresztą też.
Knight może jeszcze próbować.
Ale czy nie lepsze są soldiery?

Frapper 10-03-2006 08:25

zrób na soldach 250k expa w 10 godzin to ci pogratuluje

Vil 10-03-2006 08:35

Exp porownywalny z dobrym respem guardow na skillach 80+.
Loot zwraca za uhy w przeciwienstwie do guardow.
Skille wystarcza 65/65, szybkosc expienia zalezy glownie od tego jak szybko biegasz.

Technika dla sorca = omijac szerokim lukiem.

Przy nieco gorszym eq i znacznie slabszych skillach wyciagalem 1,5-3k expa na 1 uhu ( znajac teren i nie pakujac sie na oslep w grupy 4+ scoutow ).

Platek 10-03-2006 10:08

[quote=Vil]Exp porownywalny z dobrym respem guardow na skillach 80+.
Loot zwraca za uhy w przeciwienstwie do guardow.
Skille wystarcza 65/65, szybkosc expienia zalezy glownie od tego jak szybko biegasz. QUOTE]

Chyba nigdy nieexpiles na eflach ;S Ze skilami 65/65 nieradzil bym sie tam wybierac bo to tylko waste uh jest.

Radze skile 78/75/+ (jezeli chcesz szybki exp to wal z gs/dl/wh ale za uhy nic cie sie niezwruci nawet )

P.S Dobrze jak bys mnial bohy bo wtedy szybko dobiegniesz do np takiego scauta :)

Vil 10-03-2006 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Platek
Chyba nigdy nieexpiles na eflach ;S Ze skilami 65/65 nieradzil bym sie tam wybierac bo to tylko waste uh jest.

Expilem na elfach od 22 levelu z bohami. Zrobilem 41 w kilka dni. Skille pod 65/65.

gavreonien 10-03-2006 14:11

Elf fortess jest jednym z najlepszych expowisk dal srednio lvl knightow
Bardzo dobrze powiedzial Vil . Mozna tam bardzo szybko nabic duzo expa i tyle .

Nie polecam dla sorcow i drutow ^^

Aqiet 10-03-2006 15:35

a co powiecie na temat palka i tego expowiska?

Rooss 10-03-2006 15:49

Expiłem tam knajtem 35 ze skilami 75/75 z d lance to na 7-9bp uh szło ok. 100k w jakieś 6h-8h.A loot to się zwraca jak masz komu sprzedać strzały.

malkolm 10-03-2006 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aqiet
a co powiecie na temat palka i tego expowiska?

Jesli będziesz zbierał wszystkie longswordy i łuki i zrobisz z tego ładny lootbag to od biedy Ci się wróci za strzały/bolty.
Zawsze możesz pobawić się tam palkiem w knighta. F-axe czy b-sword w łape i naprzód. :->
Vita powinna wystarczyć, więc nie utopisz kasy w uhach.

ripper 10-03-2006 15:57

Całkiem dobry exp około 25k/h. Za UHy się raczej zwraca, jeśli zbierasz bowy i long swordy. Głównie chodzi o to, żeby dogonić scouta, więc nie trzeba mieć super skilli.

Vanzi 10-03-2006 15:59

hmm expiłem tam 50+ knightem ze skillami po 80+ i tak:
d lance - za***isty waste, exp niewiele lepszy, jak wyskoczy pare scoutów to hp schodzą szybciej niż ustawa przewidziała
f axe - jedyna sensowna opcja, ja robiłem DO 20k na godzine bijąc tylko scouty i elfy dość oszczędnie bo kasa wogule nie leci, mailbox tylko dla pacca wiec jedynie mozna bowy zbierać, chyba że chcecie tachać do Veno lootbag... i wychodziłem praktycznie na 0 - bijąc wszystko, razem z arkanami i dragami pewnie w okolicy 25k/h, ale bez szczęścia do loota to raczej napewno się nie zwróci...

oczywiście niższy lv, niższe skille, gorsze eq => większy waste

ogólnie dobre expowisko jak nie ma nic innego wolnego (żadko ktoś tam chodzi) i jak nie zależy nam na zysku

Flisik 10-03-2006 16:11

Na Celeście nie da się tam expić. Tłum taki jak pod depo w weekend.X(

Stożek 11-03-2006 15:34

Właśnie rozpoczynam expienie na elfach a więc powiem conieco:
-z kasą (zbierając tylko bow'y i arrows'y) jesteśmy do tyłu
-exp od 17k do 19k na godz. (bijąc efly i scouty)
-najlepiej bić z jednoręcznej broni, stosując technike zmienia z full def zdala od celu na full atc. zaraz obok naszego celu
-bez postmana nie ma co robić lootbaga, bo dopychanie go do Venore trwa długo, a pozatym robienie loota spowalnia expienie

Moim skromnym zdaniem elfy to najlepsza alternatywa dla cyców, soldów i minosów dla FACC.

Vil 11-03-2006 17:24

-ze wzgledu na to ze dostajemy glownie z arrowow naprawde nie robi duzej roznicy czy idziemyna scouta na full def czy na full atk. Obrazenia sa podobne, musimy tylko uwazac zeby nie lurowac scoutow w ilosci 3+.
-z reguly zwraca sie za uhy, jesli nie pakujemy sie na srodek wiekszych respow.
-nie porownywalbym tego z cycami/ soldkami bo expo jest 1,5-3x szybsze, juz raczej z guardami/ mint.

Kraaj 12-03-2006 08:01

Nie chce się wam baga nosić, tak? ^^

poisoner 12-03-2006 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lobek bobek
Cześć. mam knajata na 30 levelu ze skilami 76/75. ostatnio slysze coraz wiecej opinii, ze elf fortress to bardzo dobre expowisko. ile uhow/h by szło i jak z expem? moje eq to g arm, vamp shield, butki, crus helm, k legs, bs, gs

wszystko zalezy od tego czy umiesz grac czy nie, jesli bedziesz skałta gonil przez 30 pol to lepiej idz na roty

CaldO 16-03-2006 14:44

Ja swoim knightem z gs'em biegam często po elfach i scoutach, nie rzucając się w większe grupy tylko wybijając taktycznie ;) exp leci, uha bardzo mało schodzi :)

co do palka, dla palów 50+ jest nawet nieźle jesli bije z arrowsów bo trochę ich leci z elfów ;)

Reasumując, osobiście polecam szczególnie knightom :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:47.