Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   News about warhammer. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6902)

n3m3s!s 30-06-2004 17:14

News about warhammer.

Obiło mi się o uszy lub gdzieś czytałem, że jakieś wydawnictwo chce wznowić produkcję Warhammera w Polsce. Wiąże się to nielada wydatkami, ale miejmy nadzieje, że to wypali. Jeśli ktoś wie gdzie można o tym przeczytać albo zna więcej szczegółów to niech pisze.
Przerwano prace nad zapowiadaną grą warhammer online. Oficjalnie, twórcy tłumaczą, że nie mają pieniędzy na dalszą produkcję gry. :(

Zureq (RUBERA) 30-06-2004 19:57

Wznowienie produkcji warhammera... ile razy ja to już czytałem?:P Może gdyby cena byłaby przystępna, to Warhammer mógłby być czymś więcej niż książką dla bogaczy. Przez to, że podręcznik jest drogi, wydawnictwo upada (mało kto kupuje, wszyscy kserują). W ogóle powinni wydać jakiegoś warhammer 2 czy advanced warhammer. Marzenia :(

ponczus 30-06-2004 23:26

Heh w końcu powinni poprawić system walki. Bo orginalny ssie.

n3m3s!s 01-07-2004 11:24

System walki to jeszcze ujdzie. Zmieniliśmy go troche z kolegami i gra się nam znacznie sprawniej niż na oryginalnych zasadach. Gorzej jest z bestiariuszem. Połowa książki, za którą płacimy nadaje się do kosza. Żaden stwór tam nie ma porządnej charakterystyki ;(

n3m3s!s 19-07-2004 13:33

Cytuj:

Plotki stały się faktem. W pierwszym półroczu 2005 ukaże się druga edycja Warhammera. Gra zostanie wydania przez Black Industries Publishing firmę będącą "skrzydłem" Games Workshop.

Twórcy zapowiadają, że będzie to gra stanowiąca istną esencję świata Warhammera z szybką i „rozpoznawalną” dla każdego mechaniką.

Nie pozostaje nam, więc nic innego jak czekać i optymistycznie spojrzeć na nasze wejście do Unii Europejskiej, być może przyniesie nam ono jakieś zmiany w RPGowym świecie.
Oby tak się stało.

Drizzt Do'Urdenn 27-07-2004 13:01

Ja tez slyszalem o kolejnej edycji mlotka i jesli takowa wyjdzie na pewno ja zakupimy z kumplami. Jesli chodzi o system walki to generalnie my z umplami zmienilismy go calkowicie. Wszystkie walki ktore toczymy, sa odgrywane przez nas, to jest kazdy ma bron (czytaj kija odpowiedniej dlugosci, choc jeden z kumpli zrobil sobie nawet mlot bojowy-jednoreczny :) ) i dokladnie pokazuje co chce zrobic. Mistrz wtedy okresla sobie modyfikator do danej umiejetosci i generalnie wychodzi nam to sprawnie, szybko i baaaaardzo ciekawie. POlecam sprobowac

zadki 12-08-2004 23:01

Wfrp D20!

Ja natomiast słyszałem że GW bierze się za wydanie warhammera d20. Bardzo ciekawa była by taka miechanika i najważniejsze że jest jusz sprawdzona i jest świetna bo ten system z k100 nie jest doskonały :) ale czy jakiemus wydawnictwu polskiemu uda sie go wydac w polsce w polskiej wersji językowej tego niewiem miejmy nadzieje że MAG sie postara i wyda warhammera poraz kolejny .

n3m3s!s 12-08-2004 23:14

Bardzo bym sie cieszyl, zapewne kupilibysmy z kolegami nowy podrecznik pewnie z ulepszonymi zasadami i poprawionymi bugami, których raczej sporo w podstawowym podreczniku.

Shiva 13-08-2004 00:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez n3m3s!s
Bardzo bym sie cieszyl, zapewne kupilibysmy z kolegami nowy podrecznik pewnie z ulepszonymi zasadami i poprawionymi bugami, których raczej sporo w podstawowym podreczniku.

YEYE 30003 edition +suplements +special character sheet +super cos tam...
Styl nabijania kasy przez wydawnictwa nie baldzo mi sie podoba.ale co tam doczekamy sie 20 edycji poprawionych naszych ulubionych systemowXD

n3m3s!s 13-08-2004 00:26

No w sumie chłopaki muszą z czegoś żyć ;)

Shiva 13-08-2004 00:46

Ba ....

Ja tu nie mowie o autorach...Echem ale wiem jak wyglada od kuchni wydawanie malej ksiazeczki i jestem przerazony gdy mysle o systemach.Ale echh zawsze bendzie umbralne podziemie heheheh

Zureq (RUBERA) 06-11-2004 16:17

WOOHOO!!
http://www.icv2.com/articles/news/5894.html
Nowa edycja warhammera wkrótce :D Ciekawe tylko czy będzie w języku polskim :(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:49.