![]() |
News about warhammer.
Obiło mi się o uszy lub gdzieś czytałem, że jakieś wydawnictwo chce wznowić produkcję Warhammera w Polsce. Wiąże się to nielada wydatkami, ale miejmy nadzieje, że to wypali. Jeśli ktoś wie gdzie można o tym przeczytać albo zna więcej szczegółów to niech pisze.
Przerwano prace nad zapowiadaną grą warhammer online. Oficjalnie, twórcy tłumaczą, że nie mają pieniędzy na dalszą produkcję gry. :( |
Wznowienie produkcji warhammera... ile razy ja to już czytałem?:P Może gdyby cena byłaby przystępna, to Warhammer mógłby być czymś więcej niż książką dla bogaczy. Przez to, że podręcznik jest drogi, wydawnictwo upada (mało kto kupuje, wszyscy kserują). W ogóle powinni wydać jakiegoś warhammer 2 czy advanced warhammer. Marzenia :(
|
Heh w końcu powinni poprawić system walki. Bo orginalny ssie.
|
System walki to jeszcze ujdzie. Zmieniliśmy go troche z kolegami i gra się nam znacznie sprawniej niż na oryginalnych zasadach. Gorzej jest z bestiariuszem. Połowa książki, za którą płacimy nadaje się do kosza. Żaden stwór tam nie ma porządnej charakterystyki ;(
|
Cytuj:
|
Ja tez slyszalem o kolejnej edycji mlotka i jesli takowa wyjdzie na pewno ja zakupimy z kumplami. Jesli chodzi o system walki to generalnie my z umplami zmienilismy go calkowicie. Wszystkie walki ktore toczymy, sa odgrywane przez nas, to jest kazdy ma bron (czytaj kija odpowiedniej dlugosci, choc jeden z kumpli zrobil sobie nawet mlot bojowy-jednoreczny :) ) i dokladnie pokazuje co chce zrobic. Mistrz wtedy okresla sobie modyfikator do danej umiejetosci i generalnie wychodzi nam to sprawnie, szybko i baaaaardzo ciekawie. POlecam sprobowac
|
Wfrp D20!
Ja natomiast słyszałem że GW bierze się za wydanie warhammera d20. Bardzo ciekawa była by taka miechanika i najważniejsze że jest jusz sprawdzona i jest świetna bo ten system z k100 nie jest doskonały :) ale czy jakiemus wydawnictwu polskiemu uda sie go wydac w polsce w polskiej wersji językowej tego niewiem miejmy nadzieje że MAG sie postara i wyda warhammera poraz kolejny .
|
Bardzo bym sie cieszyl, zapewne kupilibysmy z kolegami nowy podrecznik pewnie z ulepszonymi zasadami i poprawionymi bugami, których raczej sporo w podstawowym podreczniku.
|
Cytuj:
Styl nabijania kasy przez wydawnictwa nie baldzo mi sie podoba.ale co tam doczekamy sie 20 edycji poprawionych naszych ulubionych systemowXD |
No w sumie chłopaki muszą z czegoś żyć ;)
|
Ba ....
Ja tu nie mowie o autorach...Echem ale wiem jak wyglada od kuchni wydawanie malej ksiazeczki i jestem przerazony gdy mysle o systemach.Ale echh zawsze bendzie umbralne podziemie heheheh
|
WOOHOO!!
http://www.icv2.com/articles/news/5894.html Nowa edycja warhammera wkrótce :D Ciekawe tylko czy będzie w języku polskim :( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:49. |