Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Który tomb najlepszy?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=69048)

Mikeangello 13-03-2006 14:41

Który tomb najlepszy??

Cześć. Jestem paladynem na 38 lvlu z 70 dystem. Kupilem sobie PACC'a i chciałbym sobie poexpić w tombach. Tyle że nie wiem który tomb jest najlepszy do expienia( chodzi mi o to żeby exp był dobry, loot no i było w miare bezpiecznie).Czy może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie, jeśli tak to prosze czy mógł by mi powiedziec. Z góry thx.

Dwimenor 13-03-2006 14:52

Ruin tomb(ten najbardziej na północ):
-Pierwszy poziom z potworami: starczą same bolty+mana na światło i exura vita.
Rób lootbaga z brass/viking helmetami, wysyłaj do carlin(dobrze mić tam drugiego chara/kolegę). Opłaci się na pewno.
-Drugi poziom z potworami: tam jest fe i vampir. Może być niebezpieczne, ale nie jest nierealne tam expienie(sporo tam siedziałem ~35lv i 67dist). Lepiej już zabrać HMM-y i Uhy. Tak na wszelki wypadek.

Tar tomb:
Drugi poziom z potworami: często zatłoczony. Trochę stalkerów. Największa atrakcja to mumie. Hmm, uhy i lootbagi.

Ogólnie, chodząc w te miejsca wychodziłem nieźle na plus. Jednak problem jest taki, że trzeba taszczyć lootbaga.
Co zbierać: Magic light wandy(3, 3-5k/bp), kosztowności, brass/viking helmety, 2hs(z chamblerów), loot z beholderów itp.

Najlepiej sprawdź te miejsca sam i oceń, które ci najbardziej pasuje.

Mazur...^^ 13-03-2006 15:04

Dobry exp:Spawn dragów na zachód w ankh
Dobry loot: Spawn dragów na zachód w ankh
Bezpiecznie:zależy od Ciebie :p

Tam dla takiego palka jak Ty byłoby najlepiej;)

Ciacruzzi 13-03-2006 15:24

Nie chce zakładać nowego tematy dlatego spytam tu :

Czy opłacało by mi sie3 chodzić na tomby moim 20 palkiem 60 dist. Jaśli tak to na jaki??

poisoner 13-03-2006 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ciacruzzi
Nie chce zakładać nowego tematy dlatego spytam tu :

Czy opłacało by mi sie3 chodzić na tomby moim 20 palkiem 60 dist. Jaśli tak to na jaki??

na tomby sie oplaca chodzic od 8 lvla do 100 lvla, dla kazdego lvla znajdzie sie tutaj odpowiednia tomba i poziom na exp/hunt

Lovah 14-03-2006 21:24

A ja polecam tomp miejski tam masz takie szkielety, dżule i wogule wypas nawet mumja sie znajdzie.

:cygaro:

Marcus Davemport 15-03-2006 09:04

Co zbierać: Magic light wandy(3, 3-5k/bp), kosztowności, brass/viking helmety, 2hs(z chamblerów), loot z beholderów itp.

Zastanawiam sie tylko kto kupi wandy po 3-5k za bp, skoro u djinnow kosztuja 2.4k...

Berials 15-03-2006 09:23

Lovah, do Tombu miejskiego chodzi się raczej po pieniądze na parcel albo podróż, exp tam jest śmieszny.

A jeśli chodzi o tomby - obejrzyj filmiki od Cichego.

DR.UTi 15-03-2006 09:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcus Davemport

Zastanawiam sie tylko kto kupi wandy po 3-5k za bp, skoro u djinnow kosztuja 2.4k...

Ten kto nie ma PACC'a, lub wyrobionego questa.

Topic:
jak dla mnie najlepszy jest tomb, pomiedzy ta czarna woda, na północny wschód od Ankh.

Colda Lili 15-03-2006 10:50

Co to som TOMBY??

Co to som TOMBY??Mam 14lvl i chce wiedzieć co to TOMBYX( X(
Chcial bym łazić terz na TOMBY nawet nie wiem co to jest ale jak czytam co piszecie musi tam byc fajnie.Ale jeśli jest to w krajach pustynnych to odpowiadajdzie jak bende mial PACCA

POZDRO DLA WSZYSTKICH TIBJAŃCZYKÓW:cygaro:

Master Pepi 15-03-2006 13:29

Tomby są to grobowce nieumarłych ( mumie, vampirki, CS w głebokich tombach [za tele] sa też banshee, liche, necro i tego typu badziewia) :cygaro:
Zeby móc wejść do tombów należy mieć pacc'a tzn. żeby popłynąć na Ankrahmun

Mikeangello 15-03-2006 14:08

Wielkie thx. A czy ktoś mógłby mi wkleić mapkę z miejscami gdzie znajdują się tomby? Z góry thx i pozdrawiam.

Vermyn 15-03-2006 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colda Lili
Co to som TOMBY??Mam 14lvl i chce wiedzieć co to TOMBYX( X(
Chcial bym łazić terz na TOMBY nawet nie wiem co to jest ale jak czytam co piszecie musi tam byc fajnie.Ale jeśli jest to w krajach pustynnych to odpowiadajdzie jak bende mial PACCA
POZDRO DLA WSZYSTKICH TIBJAŃCZYKÓW:cygaro:

Tomby nie są odpowiednie dla twojego wieku, levelu.

@Sorry za offtop :p

Master Pepi 15-03-2006 14:37

tomby są zaznaczone w poradniku o Ank

Master Pepi 15-03-2006 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vermyn
Tomby nie są odpowiednie dla twojego wieku

Co wiek ma wspólnego z tombami? :faceoff:
A ty mbardziej lvl ktory ma w profilu? może ma poprostu gra inną postać lub kożysta z konta kolegi ?:cygaro:

Jantragon 25-03-2006 22:44

moim zdaniem najbezpieczniejszy tomb to ten na pustyni bo w miejskich wszystko moze cie zaskoczyc a na dodatek sie zgubisz :cygaro: tam na pustyni sa faraonowie ale baaardzo gleboko i jest do tego bramka. a w miejskich sa od poison spiderow po ghosty i vampy

LucyferRip 26-03-2006 11:57

A dla maga ktore sa najlepsze Tomby ?

Ashlon 26-03-2006 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LucyferRip
A dla maga ktore sa najlepsze Tomby ?

Wszystkie, jesli mag moze summonowac monki i/lub umie uzywac runow.

ripper 26-03-2006 23:51

@Dwimenor
Nie prościej viking i brass helmety wysłać do Darashii? Kasa ta sama, a taniej na podróży wyjdziemy.
@topic
Najlepsza jest Tomba koło ropy i dla palka (70~ dist) i dla sorca (33 lvl, WoI).

hide 27-03-2006 10:24

Trudno powiedzieć który tomb najlepszy dla maga bo to zależy od lvl...
Tak koło 70 Tar Pits i Peninsula za teleportem. Można tam iść z knightem[jeśli kogoś zdołasz namówić] albo iść solo z zapasem run i manasów na e-visy [jest ciężko ale się da...]

Na niższych lvl lepiej pobawić sie z ghoulami na wyższych poziomach [peninsula nadal jest niezłym miejscem ale przed tp, tak samo tar pits]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:24.