Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Crown helmet vs Hat of the Mad (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=69435)

Poisoner Reaktywacja 16-03-2006 13:59

Crown helmet vs Hat of the Mad

Co lepiej kupić grając sorkiem? Z jednej strony nie robię lootbagów i w ogóle nie zamierzam robić (polscy złodzieje), więc duża ilość capa jest mi mega super extra potrzebna. Z drugiej strony jednak crown helmet też nie jest ciężki, a ma sporo więcej arma. Więc nie wiem, co wybrać. Doradźcie mi plz. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Rybzor 16-03-2006 14:25

Ja bym wybral Hat of the Mad, gralem troche sorkiem i dla mnie bardziej liczy sie cap niz obrona, ale to zalezy jeszcze od Twojego stylu gry, co wolisz nosic i na jakie potworki chodzisz, dla jednego bedzie lepszy c helm a dla drugiego Hat

Baku' 16-03-2006 14:30

Wyobraź sobie: majestatyczna, niebieska peleryna z mistyczną czapką...
Można chcieć czegoś więcej?

Lukrecja 16-03-2006 14:33

Mądrze prawisz ; ].
Ja tam patrze jak wyglada set, a nie ile ma obrony.
Z reszta, dla sorca def i tak sie nie liczy ( ;

Elvena 16-03-2006 14:49

Hmm, sorc gra na dystans wiec polecam Ci rowniez Hat of the Mad. Obrona nie jest az tak wazna. I bardzo fajnie wyglada ^^

Vil 16-03-2006 16:05

Kolejny ban ?

@topic: zdecydowanie c-helm, z lekkich helmow wyglada najladniej.

Poisoner Reaktywacja 16-03-2006 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Kolejny ban ?

@topic: zdecydowanie c-helm, z lekkich helmow wyglada najladniej.

Mi nie chodzi o to, który hełm wygląda ładniej, tylko o to, który hełm jest lepszy dla sorka. Wygląd i cena nie grają dla mnie roli. Odpowiadajcie mi więc, który hełm jest lepszy. O nic innego nie pytam.

Krinjahh 16-03-2006 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poisoner Reaktywacja
Co lepiej kupić grając sorkiem? Z jednej strony nie robię lootbagów i w ogóle nie zamierzam robić (polscy złodzieje), więc duża ilość capa jest mi mega super extra potrzebna. Z drugiej strony jednak crown helmet też nie jest ciężki, a ma sporo więcej arma. Więc nie wiem, co wybrać. Doradźcie mi plz. Z góry dziękuję za odpowiedź.

roznica w ciezarze jest naprawde niewielka, a tak jak sam napisales c hel na duzo wiecej arma, to nie jest zbroja gdzie roznice sa w dziesiatkach oz, ja na twoim miejscu wybralbym crown helmet(ta roznica to gdziesz niecale 1/2 bp - wiec prawie nic nieznaczaca)

Dako19 16-03-2006 17:21

hat of the mad ponieważ jest lekki a dla sorca nie potrzebny jest def;]

pijopiwnik 16-03-2006 17:31

Crown HelmetB)

Phy Praefectus 16-03-2006 18:25

Cytuj:

Crown Helmet
nie ma to jak wyczerpujaca odpowiedz -.-

a co do tematu

normalnie rozbraja mnie niektorzy magowie/druidzi ktorzy biegaja w Crown armorach i lepszych i tych innych ciezkich badziewiach a na pytanie
Ja: czemu nosisz takie ciezary
on: bo ma wiecej defa

roznica w defie Ci zycia nie uratuje na pewno
za to wiecej capa moze byc dla Ciebie zbawieniem i zawsze sie przyda

podsumowujac:

HoM zdecydowanie lepszy

Ziem Magic 16-03-2006 19:29

Hat of the mad jest lekki, ale ja i tak wole crown helmet...poza tym to i tak niewielka różnica w capie.:p

Ma'tys 16-03-2006 19:56

@up,up
Spróbuj na guarach expic w jakims slabym eq (chodzi mi o def) z lagami...

Dziwie się czemu wogle kupujecie eq skoro to i tak nie jest potrzebne. Wybrał bym Crowna

pijopiwnik 16-03-2006 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phy Praefectus
nie ma to jak wyczerpujaca odpowiedz -.-

Name of Topic : Crown helmet vs Hat of the Mad

co tu dużo mówić -.-'

Andrealfus 16-03-2006 20:19

jak uciekasz przed potworkiem hat of the mad jezeli w styku to crown helmet :)

Poisoner Reaktywacja 16-03-2006 20:59

Cytuj:

roznica w ciezarze jest naprawde niewielka, a tak jak sam napisales c hel na duzo wiecej arma, to nie jest zbroja gdzie roznice sa w dziesiatkach oz, ja na twoim miejscu wybralbym crown helmet(ta roznica to gdziesz niecale 1/2 bp - wiec prawie nic nieznaczaca)
Jak już wyżej napisałem, ja w ogóle nigdy nie robię lootbagów i nie będę robić, bo mój serwer jest zjarany noobami, obojętnie, gdzie qrwa pójdę: czy na raty, czy na demony, to wszędzie qrwa spotkam nooba polaka, który mi za*******i lootbaga! Tak więc wszystko, co mam, muszę pomieścić na sobie. W związku z tym różnica w capie pomiędzy tymi hełmami jest dla mnie naprawdę istotna.
Cytuj:

Spróbuj na guarach expic w jakims slabym eq (chodzi mi o def) z lagami...
Nie mam lagów, więc tutaj mogę się nie martwić.
Cytuj:

jak uciekasz przed potworkiem hat of the mad jezeli w styku to crown helmet
W styku biję jedynie słabe potworki przy robieniu run i zarabianiu na tym kasy. (Oczywiście biję wtedy z broni zwykłej - fire axe'a) We wszystkich innych przypadkach biję z dystansu. Mogę używać wszystkich różdzek. Nie mam lagów przy biciu z dystansu oraz posiadam dobre wyczucie dystansu, powodujące, że nawet jak biję z różdzki o zasięgu 2 sqm, to raczej mnie potwór nie dogania.

Proszę o dalsze porady, bo nadal się waham. Mimo wszystko, Wand of Inferno rewelacyjnego zasięgu nie ma, ale z drugiej strony na moim serwerze wszystko muszę mieć na sobie, bo jakąkolwiek rzecz targaną na ziemi od razu za*******i mi polski idiota o nicku "Pogromca Demonów" albo coś w tym stylu. Tak więc duża ilość capa jest mi super extra mega potrzebna. Więc co mam w końcu kupić?

spider-bialystok 17-03-2006 15:54

Wg mnie warto miec oba helmy. Def niby dla sorca nie jest wazny, ale np przy expieniu z visem i wandem na dragach def ma juz znaczenie.
Ja uzywam crown helmeta.

Noro 17-03-2006 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Wg mnie warto miec oba helmy

To prawda najlepiej mieć oba hełmy i potem tylko wybierać sobie, który lepszy na danego hunta. Jeżeli potrzebujemy więcej defa to wybieramy Crown Helmet, a jeśli więcej capa to Hat of The Mad.

Frezer 17-03-2006 23:06

Jezus

Hat of the mad bo dragony mozes bic a hmm i tyle a def tylko jak idziesz na pk a hat of the mad na potwory tyle :cygaro: B)

Helixaw 18-03-2006 01:54

Przed update chodziłem na drucie w crown, bo w końcu biło się z warhammera, ale teraz rzeczywiście lepszy okazuje się hotm bo praktycznie nie masz kontaktu z potworami. Dla przykładu dodam, że od rooka shielding urósł mi tylko do 18 na sorcu a mam juz 40lvl. Przed update miałem na drucie 16lvl shieldingu 23

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:34.