![]() |
[OGŁOSZENIE] Poszukujemy rysownika do pracy przy grze
Pilnie poszukujemy zdolnego rysownika który byłby w stanie dołączyć się do projektu gry online: http://gra.breakworld.info/index.php
Rysunki miały by przedstawiać jak się łatwo można dymyślić...
Żaden z autorów gry nie czerpie z tego żadnej korzyści materialnej, jedyna korzyść to doświadczenie, poznanie ciekawych ludzi a przedewszystkim przyjemność. Aktualnie w teamie znajdują się trzy a w zasadzie to dwie osoby - programiści. Osobiście oprócz programowania zajmuje się również wszelką grafiką przy grze, jednak rysunki broni, wrógów nie są na zbyt wysokim poziomie... dlatego pilnie poszukujemy młodego, ambitnego artystę. Dlaczego piszę to ogłoszenie właśnie na tym forum? Po pierwsze na forum znalazlem wiele bardzo ciekawych prac a najważniejsze poszukujemy osoby młodej, która byłaby w stanie poświęcić trochę czasu. Pisać proszę na gg: 4511328 lub na maila: [email protected] PS. Bardzo prosiłbym o swoje portfolio a moderatów prosiłbym o nieusuwanie ani nie przenoszenie tego posta. |
ale... to, to, tooo... TIBIOKRADZTWO!!!111oneoneoneonerazrazrarzrazjedenj eden111:D :D :D :p :p :p
na serio: duzo tego tibiokradztwa(fanfary) tutaj, ale ja chetnie zie zglosze do broni itp. |
Napisałem wg mnie poważną ofertę i oczekuję tego również od Was - poważnych odpowiedzi. Sądzisz, że kradniemy? Że popełniamy plagat? Powielamy czyjeś prace? Z Tibii nic nie zostało zaczerpnięte, żadna grafika, nic. To, że bronie, potwory itp. są podobnych rozmiarów co w Tibii to nie można odrazu nazywać tego Tibiokradztwem.
Więc młody człowieku, zapoznaj się pierw z definicją kradzieży bo widać, że nie do końca mamusia ją Tobie przekazała. http://pl.wikipedia.org/wiki/Kradzie%C5%BC http://encyklopedia.pwn.pl/38059_1.html |
Witam,
Co jest wymagane od takiego rysownika? Mają to być pixelarty? 3d? Sprecyzuj dokładnie o jakiego artystę Ci chodzi. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany na pewno wymagałby coś więcej oprócz stronki i paru grafik mieczy, czy tabeli doświadczenia. Jakiś ogólny zarys gry? Chociaż menu? Rozumiem, że gra będzie MMORPG - macie do tego serwer? Wiem, wiem - głupie pytanie, jeżeli się za to zabieracie to na pewno w/w rzeczy posiadacie, ale niektórych to może przekonać. Pozdrawiam. |
to był tylko żart xD
ale tak naprawde to chetnie sie zglosze,do broni i itemków(jesli moge) |
Moge spróbowac swoich sił,czemu nie . I tak nie mam nic do stracenia.
Jak cos moje gg:5575784 Pozdr0 B) |
Mają to być prace rysowane ołowkiem. Gra będzie typu MMORPG, jak w niemal kązdej tego typu grze celem będzie zdobycie jak największej ilości doświadczenia, czyli być najsliniejszy. Gra zawierać będzie questy, żadkie przedmioty, walka między graczami, walka drużynowa przeciwko potworom itp.
Walka turowa, przy każdej turze istnieje możliwość użycia skilla, np. leczenie, czary etc. Serwer cały czas mamy, jest on bardzo kiepski, ale narazie starcza bo służy wyłącznie do testów. Przy premierze gry zostanie zakupiony profesjonalny serwer. Zapraszam wszystkich którzy potrafią obsługiwać ołówek do współpracy :) |
Możesz dać tutaj jakieś jedno zlecenie. Kto będzie chciał, to zrobi, a Ty wyłonisz swojego współpracownika;)
|
OK dobry pomysł :)
Więc proponuję narysować zwykłego wieśniaka. Skąpo ubrany w szmaty, z widłami, bojowo nastawiony. Prosiłbym o zamieszczanie prac tutaj. |
Sorki że odswieżam temat (no nie jest znowu taki stary) le pytanie. powiedziałeś że
Cytuj:
|
Nie wiem czy wiesz, ale rysunki mozna zmniejszyc praktycznie w kazdym programie graficznym.
|
@up nie wiem czy wiesz.Ale jednak tracą te obrazki.
|
UP@UP@
nie wiem czy wiecie :P heh....ze duzo tracą:D i nic ciekawego z tego nie wychodzi :P |
Hm..Projekt zapowiada się ciekawie :)
Powodzenia! =] |
Nie macie lepszego pomysłu na perspektywę? Może izometria?
Sorry, ale już widziałem pełno projektów gier z perspektywą dimetrialną (tibijską). W 2 nawet brałem udział jako grafik. I co? Jedna gra okazała się szytem, a druga nawet nie powstała. Weźcie się wysilcie zamiast robić kolejne klony Tibii (bo tak to na razie wygląda). |
ciekawe czy cos z tego bedzie =) ja chetnie bym sie zglosil gdyby nie ogolny brak czasu, powodzenia w projekcie
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:22. |