Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Problemy Hiberny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=70050)

diab3łek !i! 21-03-2006 22:31

Problemy Hiberny

B)

Witam Hiberiańczyków !

W moim temacie chcialbym przestawic glowne problemy serweru Hiberna
(powtarzam hiberny nie harmoni !)

Oto o co proszę:

1) przedstawianie najwiekszego problemu wg. ciebie na Hibernie
2) jezeli osobiscie przyezyles jakis hunt badz inna forme agresji mozesz o tym opowiedziec
3) ocena polityki serwera
4) czy polacy powinni rzadzic na Hibernie ?
5) dlaczego grasz na tym serwie
6) ocencie gospodarke serwera
Oto czego NIE PISAĆ !!!!

1) zabrali mi lootbaga....
2) duzo hakerow....
3) itp. itd.

__________________________________________________ ___
wiadomo moglem cos pominac...sami wiece co macie pisac :P

ja zaczne:

Dla mnie osobiscie najwiekszymi problemami Hiberny sa :

a) przepełnienie - ludzi jest od h*** i nie ma gdzie expic
b) PA => najwiekszy problem serwera @ down rozwine
c) masywny spadek cen = fire axe - 8k, blue robe- 9k, crown armor-10k, ITD.
d) brak gildii ktora rzadzi (do niedawna bylo to Uncommon Valor chociaz przyznam ze same 'gwiazdy' Hiberny nie umieja rzadzic (wyjasnienie pojecia rzadzenie na dole).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

@ PA - znaczy Power Abruser, czyli ktos kto naduzywa sily wobec nizszych leveli poprzez wyludzanie haraczy za "hunta". Nigdy nie dawajcie pieniedzy, chyba ze zagrozenie sie ujawni, wtedy nalezy zaplacic.

@ rzadzenie serwem- podam przyklad

do niedawna gralem na serwerze Arcania. goraco go polecam.
Gildia ktora urzeduje na Arcani to Dark Purples Faster Turtles.
niejaki Fosfik ( 151 MS) zrobil price liste (moze i byla przestrzegana przez 4 dni :P) ale zrobil ja, Poza tym na Arcani rzadko h lvl angazuja sie w akcje zabijania 50 lvl. Na Hibernie nikt nie trzyma twardej reki. Do niedawna UV bylo uznawane za niepokonana gildie, jak sie okazalo pozory myla.

osobiscie jestem za rzadzeniem Dark Mortals (swe) ale co z tego, skoro nigdy nie spotkalem PA szweda badz br, zawsze PA to Polacy
__________________________________________________ ______________
zapraszam do pisania postow

@ edit

absolutnie nie polecam Hiberny. Jest to swiat przepelniony zreszta wyzej macie napisane.

wrzasq_reincarnation 21-03-2006 22:53

Greetings,

za bardzo nie chce mi się dzisiaj formułować zdań, więc może wymienię w punktach.. ;)

1. Serwer jest przepełniony, nie wiem czym jest to spowodowane, może dzięki "reklamie serwera" przez Seromontisa i jego wyczyny - naprawdę nie wiem :(

2. Dark Mortals teh ivul nabs! Nie mam ochoty, aby na serwerze wogóle istniała jakaś władza! Trochę spokoju na Hibernie! :)

3. Polacy rządzić na Hibernie? Chyba kopać rowy! Pojarra (w czasie wojny z DM - członek Uncommon Valor) nie potrafi zabić 40 elite knighta, co nieco o tym wiem. Zresztą przez całą wojnę siedział w GH i to tyle, co zrobił dla UV. ;)

4. Pierwsze słyszę, żeby na tym serwerze istniało coś takiego jak ekonomia!

5. Nie zdziw się, kiedy powiedziawszy do ~ 12 levelu "noob", złapiesz hunta od ~ 100 levelu. Tak już jest na Hibernie, połowa low leveli zna teraz PRZYNAJMNIEJ jednego high levela. ;)

6. AKONT SZERING!!!!!!!1111ONEONE

Parę osób z Hiberny jest naprawdę fajnych (głównie weteranów Hiberny), np. Lifely Sorcerer, z którym zawsze dało się pogadać. :p

Dla mnie Hiberna to już przeszłość, ale stale obserwuję co się tutaj dzieje.

//wrzasq

Karrith 22-03-2006 09:54

ceny sa niskie bo to strasznie stary serwer, ten sam powod jest przy ilosci osob online. dlatego tez niepolecam zaczynac od poczatku na bardzo starych serwerach, lepiej wybrac sobie taki niezbyt dawny.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez diab3łek !i!
Poza tym na Arcani rzadko h lvl angazuja sie w akcje zabijania 50 lvl.

hahahahhahahahahahhahahahahhahahaha :D:D:D dobry kawal. zawsze jak wbijam na arcanie to ktos z dpft bije wlasnie takie lvle.
tydzien temu byl to jakies 44~ ek, a bil go soul shady z zin alinem (chyba ktos jeszcze byl) tylko za to ze mial skulla. jak juz padl (ledwo co go mogli ubic;D) to Soul mowil ze eq chcial i nic nie wypadlo. wiec wlasnie widac jakie tam jest PA.

diab3łek !i! 22-03-2006 14:41

Heh

@ DPFT

moze i tak :P ale jak gralem na Arcani ani jeden noob nie bural sie do mnie.

co do ekonomii - price lista by sie przydala X( X(

co do polakow na Hibce - katastrofa, tak wg. mnie nie wszyscy ale znaczna czesc 100 + lvl na Hibernie polakow to < piiiiiip >

poza tym ja mam najgorzej- nigdy nie mieszkajcie w Ab !!!! najniebezpieczniejsze miasto na Hibernie !!!!!

@ edit

Wrzasq na jakim grasz serwie ??

Dyngus 22-03-2006 15:39

Hiberna ma pricelist... poczytaj troche forum hiberny i znajdzesz... to ze prawie nikt go nie przestrzega to inna bajka... Jesli myslisz ze UV sie rozpadlo bo nie dalo rady panowac serwem mylisz sie... (odsylam na forum hiberny do przeczytania pozegnania Lorda Strutt'a) Na przepelnione expowiska tez nie nazekam... Panowanie DM ? Do tego nie dojdzie napewno... sa gildie ktore powstrzymaja panow z DM... To ze nawet 8 lvl zna jakiegos h-lvl i ma u niego protka tez mi nie przeszkadza... po co zabic 8 lvl ?

Kajn 22-03-2006 19:22

Co tam na Hibernie słychać,czemu Seromontis nie expi?:P ostatnio logwal z 2 tygodnie temu hmm dziwne jak na niego

Dyngus 22-03-2006 19:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajn
Co tam na Hibernie słychać,czemu Seromontis nie expi?:P ostatnio logwal z 2 tygodnie temu hmm dziwne jak na niego

Seromontis juz gra :P Zrobil se 2 tyg przerwy ( on tak lubi)

hansaylla 22-03-2006 21:33

Szczerze mowiac hiberna umarla kilka powodow dlaczego hiberna to szajs:

1. wiele h-lvli(polakow) imion nie wymienie:P ma po 15 pk charow od 8-70 lvla i on Cie moze zabic a jak ty ubijesz pk chara to placisz gruba flote albo nie grasz:P

2. PA PA PA PA PA PA tego chyba nie czeba opisywac;]

3. Skull hunterzy - tego bydla nienawidze :P

4. Zasrane low lvle ktore krzycza : I'm Seromonstis, Pojarra to moj ziom rl itd. omg rzygac sie chce:P

5. Itd.:]

wrzasq_reincarnation 23-03-2006 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dyngus
Hiberna ma pricelist... poczytaj troche forum hiberny i znajdzesz... to ze prawie nikt go nie przestrzega to inna bajka...

Na początku stycznia Joaxx utwierdził pricelist, ostatnio edytował go 10 lutego, a dzisiaj mamy już 23 marca. Nie sądzisz, że od ostatnich kosmetycznych przeróbek minęło trochę czasu? ;)

Cytuj:

Jesli myslisz ze UV sie rozpadlo bo nie dalo rady panowac serwem mylisz sie... (odsylam na forum hiberny do przeczytania pozegnania Lorda Strutt'a)

Nie wiem do kogo to było, forum czytam regularnie, więc wiem co było przyczyną.

Cytuj:

Na przepelnione expowiska tez nie nazekam...

LÓL ROTFL, Ile wbijasz exp. dziennie/tygodniowo i gdzie expisz? ;)

Cytuj:

To ze nawet 8 lvl zna jakiegos h-lvl i ma u niego protka tez mi nie przeszkadza... po co zabic 8 lvl ?

Tu masz dobry przykład, co może się stać kiedy zabijesz noobchara, który Cię wyzywał lub zabiłeś komuś pk chara:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hansaylla
1. wiele h-lvli(polakow) imion nie wymienie ma po 15 pk charow od 8-70 lvla i on Cie moze zabic a jak ty ubijesz pk chara to placisz gruba flote albo nie grasz

//edit:

Cytuj:

Seromontis juz gra Zrobil se 2 tyg przerwy ( on tak lubi)

HAHAHAHHAAH. Tutaj to już bardziej zbłaźnić się nie mogłeś. :faceoff:

//wrzasq

Dyngus 23-03-2006 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrzasq_reincarnation
Na początku stycznia Joaxx utwierdził pricelist, ostatnio edytował go 10 lutego, a dzisiaj mamy już 23 marca. Nie sądzisz, że od ostatnich kosmetycznych przeróbek minęło trochę czasu? ;)

Tu masz racje :) ale jako taki pricelist jest :P

Cytuj:

Nie wiem do kogo to było, forum czytam regularnie, więc wiem co było przyczyną.
To bylo do Diabelka

Cytuj:

LÓL ROTFL, Ile wbijasz exp. dziennie/tygodniowo i gdzie expisz? ;)
Wbijam spokojnie 15k+ na 1h ale nie powiem gdzie z wiadomych przyczyn :)

Cytuj:

Tu masz dobry przykład, co może się stać kiedy zabijesz noobchara, który Cię wyzywał lub zabiłeś komuś pk chara:
Wiem Wiem... ale w sumie po co zabijac 8 lvl i tylko fraga nabijac ? :p

Cytuj:

//edit:

HAHAHAHHAAH. Tutaj to już bardziej zbłaźnić się nie mogłeś. :faceoff:
No dobra... moze przesadzilem :) Ale co jakis czas robi se takie przerwy

Ethern the one and only 23-03-2006 16:26

Cytuj:

B)
...nigdy nie spotkalem PA szweda badz br, zawsze PA to Polacy

jesli mowisz hibernii, to znaczy ze albo szwedzi tam nie maja nic do powiedzenia bo jest ich garstka, albo ich w ogole nie ma.

a jesli myslisz ze ogolnie, szwedzi nie sa pa, to polecam zwiedzic kilka swiatow.

diab3łek !i! 23-03-2006 21:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ethern the one and only
jesli mowisz hibernii, to znaczy ze albo szwedzi tam nie maja nic do powiedzenia bo jest ich garstka, albo ich w ogole nie ma.

a jesli myslisz ze ogolnie, szwedzi nie sa pa, to polecam zwiedzic kilka swiatow.

nie bede tu sie rozpisywal, ale mi szwed nigdy sie nie narazil !!!!

Co innego taki Painful Hands...polacy nie umieja grac w Tibie...

co z tego ze Seromontis ma 253 lvl ?? on potrafi tylko expic, nic wiecej....X(

btw. najmadrzejszy czlowiek na Hibernie - Joru, szkoda ze go huntuja. Za***iscie inteligentny, da sie to zauwazyc kiedy wdasz sie z nim w rozmowe.

@up

hiberni?? co to takiego ??

wrzasq_reincarnation 23-03-2006 22:53

Cytuj:

...nigdy nie spotkalem PA szweda badz br, zawsze PA to Polacy

Widać, że narazie mało wiesz o Hibernie.

Cytuj:

Dziwisz się, że Painful Cię huntuje/zabił Cię/etc. Nie sądzę, żeby robił to bez powodu, więc zanim zaczniesz na niego najeżdzać przemyśl to parę razy. ;)

//wrzasq

ColdFire 23-03-2006 23:00

@diab3łek !i!
Kto zabil i huntuje Joru ? Polak?

Taktykraus 24-03-2006 00:23

1)zgadzam sie ze ceny spadły ,to źle ;/
2)Nie narzekał bym jeżeli żadna gildia by nie rządziła serverem.
Napewno nie DM!!!
3)PA? no to chyba jest nie uleczalna choroba

a co do przepełnien to kup sobie pacc ,chyba ze masz pacc to poprostu nie umiesz szukac expowisk

...) a czy Polacy maja rzadzic to beznadziejne pytanie
...)napisales cos ze Polacy to PA a ze gildie rzadzącą chcialbys DM.To pomysl ile PA jest w DM?(Polakow)
Po co glosujesz na taką gildie

PS:jezeli nie odpowiedzialem na jakies pytania to uznalem je za bezsensowne

diab3łek !i! 24-03-2006 15:48

Omgf

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taktykraus
1)zgadzam sie ze ceny spadły ,to źle ;/
2)Nie narzekał bym jeżeli żadna gildia by nie rządziła serverem.
Napewno nie DM!!!
3)PA? no to chyba jest nie uleczalna choroba

a co do przepełnien to kup sobie pacc ,chyba ze masz pacc to poprostu nie umiesz szukac expowisk

...) a czy Polacy maja rzadzic to beznadziejne pytanie
...)napisales cos ze Polacy to PA a ze gildie rzadzącą chcialbys DM.To pomysl ile PA jest w DM?(Polakow)
Po co glosujesz na taką gildie

PS:jezeli nie odpowiedzialem na jakies pytania to uznalem je za bezsensowne

Cieciu malinowy Dark Mortals to szwedzka gildia !!!!!! Nie ma w niej ani jednego Polaka !!

@ Xozuji

siema ziomus :P Joru huntuje niejaki Mozani (z dm :/) niewiem za co bo Joru rzadko teraz gra nie mam okazji z nim pogadac a gg gdzies zgubilem :( :( :(

jak bys mial wyslij mi na priv :)

diab3łek !i! 26-03-2006 10:41

widze ze cos nie piszecie :P

Hiberna to naprawde fajny swiat, ale jakby go 'przefiltrowac' to znalazlobysie 20 osob z ktorymi da sie pogadac, reszta to cfaniaki :P

freed 26-03-2006 11:16

omg...

Diabełek słuchaj nie wyklinaj całej Hiberny bo ci sie tam nie udało już najberdziej mnie wkur... jak napisałeś że Seromotis nic nie umie robić tylko expić po oglądaj troche filmów z Hiberny to zobaczysz... Było zalożyć temat "nie udało mi sie na Hibernie więc po wyklinam wszyskich co tam grają"
Tylko nie długo, nie napisz tematu o Arcani jak ona jest zła bo tam może ci sie też nie udać .... :]

mark 27-03-2006 11:48

DM nie jest to dokońca szwedzka gildia, jest tam także kilku br oraz po 1-2 innej narodowośći.Teraz to raczej oni trzymają władze po wygranej "wojnie" z UV , lecz jest gildia ktora moim zdaniem jest od nich śliniejsz czyli Vincit Omnia w której jest teraz wiekoszość straych członków UV.Jeżeli uważacie ze w DM nie ma pa to sie mylicie !!!Zabijaja, huntuja bez powodu (bo jestes tam gdzie oni chcą huncic), skullhunterują, wiekszość czlonków DM to PA, już wolalem gdy UV rządzilo hiberną, gdy juz kogoś huncili to raczej mieli za co.
GRam na hibernie od dluższego czasu, codziennie czytam forum i bardzo dobrze wiem jak wygląda sytuacja na serverze i niech nikt mi nie wciska że w DM nie ma pa.Jeśli chodzi o Painfula to zazwyczaj jak kogoś huntuje to ma powód a najczestsze pa ze strony polakow to najwyżej wyrzucanie ze spawnu ale nic poważniejszego.;)

Sir-Wojtek Hiberna 27-03-2006 22:52

Cytuj:

nie bede tu sie rozpisywal, ale mi szwed nigdy sie nie narazil !!!!

co z tego ze Seromontis ma 253 lvl ?? on potrafi tylko expic, nic wiecej....X(

btw. najmadrzejszy czlowiek na Hibernie - Joru, szkoda ze go huntuja. Za***iscie inteligentny, da sie to zauwazyc kiedy wdasz sie z nim w rozmowe.

@up

hiberni?? co to takiego ??

ile masz lat??? 15 ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:32.