Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Zerk raz mocno raz słabo atakuje...jak to możliwe!? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=70789)

Knight of Heross 28-03-2006 15:21

Zerk raz mocno raz słabo atakuje...jak to możliwe!?

Ostatnio widze że na Pacerze (świat no-pvp) każdy chodzi na zerki i ja też...tylko właśnie w jednym mnie dziwi? Dlaczego zerk raz slinie wali a raz słabo ostatecznie wale go po 34 ale nawet jak wejde na zerku (na zamku na wieżycce) i był troszke naruszony no może z 50hp chciałem go zabić no wchodze a ten za 101 hita mi walnoł?! jak zawsze chodze na zerki to nigdy mi tak nie walnoł od czasu mojego chodzenia :/ Może to dlatego że mam słave skille ale chyba 51/56 to są dobre !? Jagby coś gram na różnych światach mam knighta?? Więc jak to możliwe plx comments!!

Frapper 28-03-2006 15:23

normalka :P
zalezy od szczescia.

i zmien ten podpis bo n00bisz bardzoo, a wątpie , że taki n00b ma takiego palka ;p

Helixaw 28-03-2006 19:33

Rzeczywiście, też to zauważyłem jak mój brat gra ryckiem to raczej spokojnie daje ubić zerka na 17lvlu. Skille ma prawie 50 chyba i p-set/f-axe/beholder shield. Przed updatem chyba to było niemożliwe? Przynajmniej z mojego doświadczenia tak wnioskuję, bo trochę się na OF expiło moim rycusiem.

Kraaj 28-03-2006 19:39

Z zerkami roznie, ale sa to potwory z ogromnym atakiem i słabym defem.
50/50 dobre? lol, ja mam 60 i uwazam ze to za malo na zerka. Najlepsza taktyką jest nabić 70, 2-handed weapon i lejemy go na full atacku. Powinnismy go posłać do piachu w 2-3 hitach. Ja przy 60 axe fighting z fire-axe na full atacku uderzylem go za 132, wiec to swiadczy o słabosci jego defa. Na zerka przydaje sie tez wyzszy lvl, bo jesli sie oberwie 2-3 hity +100 pod rzad, latwo mozna zaliczyc deada, zwłaszcza gdy atakuje nas cos jeszcze.

DRoN 28-03-2006 20:19

Cytuj:

Ja przy 60 axe fighting z fire-axe na full atacku uderzylem go za 132, wiec to swiadczy o słabosci jego defa.
@ Kraaj
Ja uważam, że chodziło Ci raczej o jego niski arm.
Zerk ma spory attack, ale łatwo jest go zranić (delikatne biedactwo).
To że łatwo jest go trafić świadczy o niskim defie (niezdolności parowania ciosów), ale to że każdy atak zadaje konkretny dmg świadczy o słabym armie (niezdolności do zmniejszania otrzymywanych obrażeń).

Kraaj 28-03-2006 22:10

@Dron
Tak, dokładnie o to mi chodzilo :}

Boss'iarz 29-03-2006 09:05

:)

Ty tez przeciez nie zawsze trafisz, a jak trafisz to nie zawsze za dużo :)

Ecik Zawodowiec 29-03-2006 09:45

Ten typ tak ma :P:P:P hehe ja to narazie se na zerki nie chodze. I raczej nie zamierzam.;p;p;p

Knight of Heross 31-03-2006 17:15

A ja chodze i zerki na zamku oczywiscie ich troszke nie czaje....wchodze on mnie atakuje tam malo potem drugi raz wchodze a tu hit za 90 :/ a za 100 baardzo rzadko mi bije wiec czemuz na niego nie chodzic...:P najlepiej chodzi wtedy kiedy na zamek kiedy zerek nie biega po zamku...chyba ze sie go ropnie ale w tym tez nie problem bo sam go blocze tylko szkoda ze male lvl tak czesto sie za duzo woza wchodza i padaja :P

Kraaj 31-03-2006 21:12

btw: z zerkow fajny loot leci :P

Frost Blazer 31-03-2006 22:12

zerk ma poprostu duzy rozrzut obrazen i zalezy to od farta jakie obrazenia bedziemy dostawac poza tym to zerk i czasami dostaje szalu:P

Kraaj 01-04-2006 09:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frost Blazer
zerk ma poprostu duzy rozrzut obrazen i zalezy to od farta jakie obrazenia bedziemy dostawac poza tym to zerk i czasami dostaje szalu:P

wkoncu berserker, prawda? :P

Gumisiek_14 01-04-2006 13:07

Ja mam pala na 23 lvl i skilach 55/40.(nie wiem czy dobre?)B) Na zerki chodze i spokojnie je ubijam. Loot też fajny z nich.

Weebster14 07-04-2006 22:58

zależy od szczęścia i od tego czy cie trafi zależy od lvla od skili i z czego walisz i jakie masz eq to też wiesz dużo powodów

Aroonia 25-04-2006 17:25

noo tu musze przyznac racje... tez taka u mnie sytuacja byla najpierw 3 hity przez pancerz obronione ("gwiazdka") a potem 130 za 1 hitem :P
(ja jestem paladynem wiec nie trudno taki hit oberwac bez tarczy :P)

Teo 25-04-2006 22:21

Nie wiem czy to Wy macie farta, czy ja pecha..ja obrywam zwykle powyzej 100..max 178 w 1 hicie(pal)..nie ma sie czym podniecac a to ile ,jest rozne u wszystkich..potworow i ludzi...nie wiem po co taki temat :confused:

Maniack 25-04-2006 22:44

facet, po pierwsze podobno jesteś tutorem,masz 100+ lvl etc, i nie wiesz takich żeczy.

to jest banalnie proste, demon też czasem walnie z mele nawet za 1 a czasem 400+. tak samo wszystkie potworki (z tym że przy słabychtego nie widać)

Asti 26-04-2006 10:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper
normalka :P
zalezy od szczescia.

i zmien ten podpis bo n00bisz bardzoo, a wątpie , że taki n00b ma takiego palka ;p

ti nie jego tekst pewnie

-.-

Xeradus 27-04-2006 14:01

Idiotyczny temat założony nadodatek przez 114 palka (pisze że tutor a to gówno prawda)
"Zerk raz mocno raz słabo atakuje...jak to możliwe!?"
A jakto możliwe że ja z g swordem moge nietrafić cyklopa 3 razy pod rząd albo nie zabic poison spidera na jednego hita -.-? Jakto możliwe ze niektórym na pierwszym dl huncie poleci dsm a niektórym dopiero na 10 -.^?
Jakto możliwe że na ds-a poszly mi 4 uhy a na draga 1?
Pytania tak samo idiotyczne jak twoje, wiec sie stary zastanow co piszesz.

Temat moim zdaniem do zamknięcia bo nie niesie z sobą żadnego pożytku.

Pawlosz 27-04-2006 14:13

Napisales ze raz zerk mial reda i go dobiles i cie mocno walnol ? Heh
Cos w tym jest kiedy zjedziesz potwora do reda moze sie wnerwic ;) Pamietam jak huntera nooby lurnely na femur hills i mial reda a jechal mnie na okraglo po 70 + a zazwyczaj podbiegalem i zabijalem na luzie bez wiekszych obrazen :p Ale to poprostu zalezy od farta jednak takie potwory jak zerk lepiej zabic jak najszybciej a nie sie z nim cackać :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:15.