![]() |
Dzielone łącze neostrady - problem z prędkością
Witam, mój problem polega na tym, że:
Mój brat ma neo 512kb/s, i jestem z nim w sieci (tylko ja i on), ale gdy on coś ściąga, ja nie mogę otworzyć strony, tzn. mam prędkość niezawsze przekraczającą 1kb/s, co radzicie zrobić? Jakiś program? A i mam pytanie, ostatnie w sklepie komputerowym, słyszałem o skrzynecce, którą podłączamy do naszego modemu, czy co tam wie, i mamy prędkość 50mb/s, a płacimy tylko za ten nasz internet, czyli jak zakupie specjalnie byle jaki net, a potem tą skrzynke za 160zł, to będę miał właśnie taką prędkość? Może ktoś z was ma ów taką skrzyneczke, jeśli tak, to proszę powiedzieć, czy są jakieś problemy itp. Z góry dzięki. |
skrzynka za taką cene to chyba tzw. Router -> a ta prędkość to na LAN ...
Ale moge sie grubo mylić :P (i raczej tak też jest... sam nie wiem). |
Myślę, że każdy miałby już taką skrzyneczkę, gdyby tak działała. Dobija mnie naiwność niektórych :/.
To pewnie zwykły router, a ta prędkość to maksymalny transfer między połączonymi pecetami. |
więc, jeśli zakupie taką skrzyneczke, to prędkość maksymalna będzie wynosić...?
I czy możecie odpowiedzieć na pierwsze pytanie? ;p |
Co do 2 pytania, to ta 'skrzyneczka' to tylko prędkość między kompem Twoim, a brata. Nic Ci nie zwiększy prędkości, jeśli nie zrobi tego sam dostawca.
ad 1 pytanie: NetLimiter albo zmniejsz up i down w programach, jakimi Twój brat ściąga. |
Jak zakupisz skrzyneczkę prędkość maksymalna wyniesie tyle co dotychczas :P.
|
a mowa zapewnio o hubue :/
bo router bylby postawiony przed neo ... w centralce tepsy :/ |
Ej no sorki, ja mam router do neostrady :P.
|
pomyslmy ... router sluzy do "trasowania" placzenia ... jako taki powienien by postawiaony za neo. egro w centralce ... glupie pytanie .... po jakiego ch .... usteczke masz go w domu ?
|
Cytuj:
I co to znaczy trasowanie polaczenia? |
@szametu
Mam router bo mam 2 kompy i na obu chce mieć neta :P. |
tyle, że gość który tam pracuje, mówi, że ta skrzynka właśnie polepsza nam prędkość
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Router - dzieli wszyyyyystko co by tepsa niewymyslila a huby/switche jako lan,sieci osiedlowe,w biurach , kafejkach itdalej ^^ a po 2. neostardy nie mozna dzielic poza hausa swego ^^ i niesprzeczac sie bo mam 100% racje ^^ |
Cytuj:
|
czyli w niczym to nie pomaga? >,<!
|
Jesli chodzi o skrzyneczke to .. nie
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:26. |