![]() |
Takie pytanie...
Takie pytanie, ciągle mnie irytuje, czy lvl zwiększa siłe ciosu oraz celność z broni recznej.
|
Według mnie nie lvl nie ma znaczenia bijąc swordem czy czymś ma jednak znaczenie gdy bijemy magią.
|
Ze swojego doswiadczenia wychodzi, ze ma znaczenie.Tzn wplywa na sile ciosu, ale malo.O wiele bardziej wplywa nowy skill.
|
Hmm wydaje mi sie ze lvl wplywa na moc uderzenia..
bodajze na tibia.xit.pl byl kalkulator ktory obliczal takie cos |
Zgadzam się, z pawelekthedruid. Ma rację.
Gdy bijemy Sword/Club/Axe/Distance, to niepływa na level. Ale, gdy bijemy Magią, to Level jest Lepszy od Magic Level. |
No to jest dobre pytanie :) Co do magii to jest to oczywiste, że mlvl jak i lvl mają wpływ na siłę rażenia danym czarem. A co do walki wręcz czy z daleka to moim zdaniem mają na to wpływ tylko i wyłącznie skille oraz sprzęt - nic innego :)
|
Cytuj:
|
Ja mam palla 28 lev a mój kumpel 22. Mamy takie same skile a ja bije mocnej z takiej samej broni... Tak samo jest ze swordem, clubem, axe. Wpływa ale mniej niż skill
|
zwykly level ma wplyw niezaleznie czym walczymy i w jakiej umiejetnosci szkolimy postac
|
Moim zdaniem lvl ma znaczenie. Znam paru kolesi co na 30lvl maja skile 80/75 i niby oni maja takie same szanse na zwyciestwo co koles na 45lvl z takimi skilami?
|
Wydaje mi sie ze lvl ma duze znaczenie na zadawane obrazenia .. niewiem czy mam racje ale chyba raczej tak :))
|
Kiedys ludziska prowadzili badania zeby stwozyc kalkulator max damage, otoz wychodzi ze knight na lvl 40 ze skillami 90/90 bije slabiej (max hit) niz knight na lvl 103 ze skillami 83/76 (obaj club fighting uzywajac warhammera).
Z shielding sprawa ma sie podobnie, podobnie kto nie wierzy niech zaatakuje sorca/druida na 15 lvl a potem takiego na 100+, nawet przy podobnym sprzecie w kolesia na 15 wchodza ladne hity, w tego na 100+ duzo chmurek a jak trafienia to na kilka-kilkanascie hp (a roznica shielding przeciez jest tylko kilka punktow max). |
Cytuj:
Lvl moim zdaniem i jak wynika z moich obserwacji zwiększa prawdopodobieństwo większego damaga. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:48. |