Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Nowy rodzaj światów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=72709)

Alanus Lutinum 12-04-2006 20:35

Nowy rodzaj światów

Otóż po przeczytaniu tematu Światy non-pvp vs pvp wpadłem na świetny pomysł. CipSoft mogłby zrobić Świat który byłby raz non-pvp a raz pvp. Tam każdy mogłby dobrze się czuć. Knight skilluje na summonach i na ludziach. Ludzie którzy lubią pkować moga to robić. Nooby by tak nie wkurzały.

Taki świat byłby prawie doskonały.
Co o tym myślicie ?

kostooch 12-04-2006 20:46

Lol. Niby na jakiej zasadzie bylby przyznawany status? Losowo? Kompletny bezsens. Serwer przez 5 minut jest non-pvp, nagle pojawiaja sie czerwone literki "PVP-enforced enabled!" i przez pol godziny robi sie Inferna albo inna Dolera, a zaraz potem normalny pvp.

Alanus Lutinum 12-04-2006 20:57

Chce żeby ten świat tak wyglądał: O 12 po save serwer zamieniałby się na non-pvp,a przed 12 byłby pvp. Już wiesz o co chodzi ?

Todix Dain 12-04-2006 21:04

ech, ciekawy pomysł. ale ja na takim servie niechciał bym grać!

kostooch 12-04-2006 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum
Chce żeby ten świat tak wyglądał: O 12 po save serwer zamieniałby się na non-pvp,a przed 12 byłby pvp. Już wiesz o co chodzi ?

Bieda i tyle.

Lasooch 12-04-2006 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum

Aff... nuby wtedy przed 12 grasują po dp i żebrają, a po 12 idą kraść loota, expa etc.

Mastadi, little meteorite 12-04-2006 22:03

A według mnie na światach non-pvp powinien być duel mode, który pozwalał by na walki.

Warmendes 12-04-2006 23:09

...

Idz sie schowaj z tym pomysłem. Ciekawe kto by sie godzil zeby ktos go zabil? No powiedz mądrusiu

Frezer 12-04-2006 23:15

Dziwnie by było raz tak a raz tak (powinno bylo byc tak że mozna bić nooby bez skulla :p )

Quezacoatl 13-04-2006 00:38

@UP
Taaak, a ty zostałbyś nowym GMem, który osądzałby kto jest noobem a kto nie.

IMHO serwy są ok i nie potrzeba więcej urozmaiceń. Nowy rodzaj serwa mógłby zawierac jedynie walkę przy party, ale to i tak niemożliwe znając CipSoft.

Wald_Kerius 13-04-2006 00:51

PVp test

Ja bym chcial aby powstal rodzaj serwera typu pvp ale zeby mozna bylo sie zalogowac z kazdego serwa. Mianowicie zrobic z serwera mini Test Arene z realna mapa Tibii:cup:
Kazdy moze sie logowac i powalczyc np. z Seromontisem 8o nie tracac przy tym lvl ani eq w razie deda. Po walce moglby spokojnie wrocic na swoj pierwotny swiat. To jest tylko moje marzenie wiec prosze sie z tego nie smiac LOL . Taki serwer musialby miec zgromadzone wszystkie dane z reszty 7o serwerow z calego swiata8o lol2 :cygaro:

ripper 13-04-2006 07:48

Faktycznie, mógłby być świat o nazwie np "Arena", gdzie gracze mogliby sobie powalczyć nic nie tracąc itd. Oczywiście:
a) ten pomysł nie wypali,
b) jeśli a) się nie sprawdzi to i tak pacc only.

kostooch 13-04-2006 08:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
Faktycznie, mógłby być świat o nazwie np "Arena", gdzie gracze mogliby sobie powalczyć nic nie tracąc itd. Oczywiście:
a) ten pomysł nie wypali,
b) jeśli a) się nie sprawdzi to i tak pacc only.

A od czego sa test servery?

Alanus Lutinum 13-04-2006 08:57

Ale z tymi skullami to hmmm... nie pomyślałem o tym. Na non-pvp skulle by znikały (po prostu ich nie widać, ale są zapisane na serwerze ;) ) a na pvp widać je i mozna zaatakować.

Drackmir 13-04-2006 12:32

Mi osobiście pomysł 50/50 , pvp/non-pvp przypadł do gustu ;)

skryhull 13-04-2006 15:27

a dla mnie to mogli by zrobić coś typu "wyspa pkerów" że tam idziesz i nie ma skuli i możesz sie lać jak na infernie albo wyspa non pvp (wyspa pacyfistów ^^) że nie możesz sie bić z innymi ludzmi to by rozwiązało problemy z serwerami pvp i zakładaniem postaci "żeby sie wyrzyć na pvp enforced"
wtedy można by pujść swoim głównym charem (tak jak na test serwerze niekturzy)

Alanus Lutinum 14-04-2006 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skryhull
a dla mnie to mogli by zrobić coś typu "wyspa pkerów" że tam idziesz i nie ma skuli i możesz sie lać jak na infernie albo wyspa non pvp (wyspa pacyfistów ^^) że nie możesz sie bić z innymi ludzmi to by rozwiązało problemy z serwerami pvp i zakładaniem postaci "żeby sie wyrzyć na pvp enforced"
wtedy można by pujść swoim głównym charem (tak jak na test serwerze niekturzy)

A nie pomyślałes, że takie wyspy powinny być na KAŻDYM serwerze ?

Wald_Kerius 14-04-2006 10:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kostooch
A od czego sa test servery?

Czlowieku a ile trzeba czekac zeby wprowadzono taki test serwer. 8o Nie mowiac o tym jakie wtedy sa ogromne kolejki. Test serwery sa z max z 2 razy na rok wiec dziekuje za takie cos :cygaro:

rasti 14-04-2006 10:37

Takie trochę dziwne ale kto wie ….

Evan Pall 14-04-2006 23:26

Heh to by byl bezsens zdeka... Fajnie by bylo gdyby byl swiat non-pvp a na party moglbys sie zabijac wtedy pallek i knight nie mial by problemu ze skillami a newbie nie musialy by sie bac ze ktos ich zabije.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:19.