Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Guardy- labirynt (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73248)

Mattati 16-04-2006 19:57

Guardy- labirynt

Jaki minium trzeba miec lvl i ile dista zeby bezpiecznie expic na labiryncie.
Jakie runy ze soba zabrac i w jakiej ilosci zeby uniesc jak najwiecej boltow
Pozdrawiam

Bjoern Shu 16-04-2006 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mattati
Jaki minium trzeba miec lvl i ile dista zeby bezpiecznie expic na labiryncie.
Jakie runy ze soba zabrac i w jakiej ilosci zeby uniesc jak najwiecej boltow
Pozdrawiam

labirynt nie jest dla palków :p

Qrys 16-04-2006 21:59

No też mi o to chodzi ja chciałbym palkiem pujść. Dopisałem sie tutaj by było bardziej widoczne prosze o odpowiedź

WielkiSorc 16-04-2006 22:15

Ja sobie poszedłem na 15 lvl'u 55 dista. Wziąłem jakieś 5 uh, wszystkie złużyłem. 500 bolt starczyło mi na jakąś godzine. Luzem można tam huntować palladinem, fajna miejscówa. Polecam, zwłaszcza, że masz 35 lvl to starczą same bolty.

Qrys 16-04-2006 22:22

Dzięki za odpowiedź. :)

Dragu 16-04-2006 22:24

no jak knightem to tak normalnie jak na guardy tylko pare gfb wziasc jak bedzie goraco
a pallem to kolega wyzej niewspomnial ze jak zajda cie od tylu to ... wiec zawsze trza miec runy hmm gfb
sorc to luzem od 27 (monki) bo wtedy jest najbezpieczniej oczywiscie GFB wziasc

Mattati 17-04-2006 10:10

wezme na poczatku
Bp gfb / Bp uh / Bp hmm / lina, lopata itd / reszta bolty
Pojde sproboje i pozniej ew. bede bral czegos wiecej/mniej zeby wiecej boltow uniesc.

Vanzi 17-04-2006 10:23

Powiem tak, expiłem 65 knightem ostatnio pare godzin i najgorsze jest zmienianie poziomu z dolnego na górny, czasem nawet 6-8 guardów potrafi wyskoczyć, dlatego GFB wypada mieć, shield obowiązkowo (czasem może uratować życie :P), nawet z 2-3 Fbomb dla bezpieczeństwa (jakby wyskoczyło ci za dużo to FB w siebie i będziesz z xbowem blokował jednego naraz).... UHy raczej niepotrzebne, lepsza Vita/Gran i manasy. Ogólnie lepiej spróbuj się wbić do Dhell, dużo bardziej przyjazna dla palka kopa :P

Mimo-vader 17-04-2006 11:11

@WielkiSorc
Jak ty 15 palkiem wyrabiałeś się na labiryncie z 5 uhami to ja ci gratuluje :).
Na labiryncie da się expić palkiem, dla bezpieczeństwa ze 40 lv no i 70+ dist. Uhy zawsze trzeba mieć, hmm to waste, gfb z 5 runek. No i ktoś podsunął wyżej dobry pomysł z manasami, tylko że czasem może nie być czasu na picie ich :p. A tak wogóle to palkiem lepiej wbić się dwarf hell, bo na kratce respy są tak poustawiane że biegając blokujesz sobie respa.
A tak btw. to weź ty lootuj bolty a nie na siebie. Starczy ci na godzine huntu i co będziesz wracał ? ;)

unnament 17-04-2006 13:50

Sorry ze pytam ale gdzie jest ten labirynt z guardami? gdzies w kopalniach dwarfow?

Mimo-vader 17-04-2006 14:42

Tak, jest to 4 kopalnia od góry.

Vanzi 17-04-2006 18:30

Konkretnie to labirynt to poziomy -5 i -6 TEJ kopalni :)

Qbaloz 17-04-2006 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bjoern Shu

z tym ze labirynt nie jest dla palkow sie nie zgadzam bo sam mam pala i czasami tam expie (ja mam 66lvl wiec dla mnie juz sie troche nie oplaca tam chodzic bo nie za szybki exp ale jak trzeba kasy to dobra miejscowka) proponuje ci zabrac bp uh, z 5 runek gfb, jakis life ring jakbys potrzebowal many i na maxa boltow. Bijesz 2 poziomy i jest gut, rob lootbaga i jak uda ci sie go dotargac do dp i sprzedasz to sie napewno zwroci;)

lukaszby 19-04-2006 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bjoern Shu

Dlaczego? Palkiem na 45+ i skile 75+ chodzilem tam na luzie i jeszcze robilem hmmy na expa na tombach. Czyściłem obydwa poziomy labiryntu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:20.