Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Groźba od Tutora (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73280)

Guzur Fira 16-04-2006 23:20

Groźba od Tutora

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć co należy robić w przypadku, gdy Tutor mnie "hunci" i każe płacić 50k, za podejrzenia mnie o używanie bota.
Grozi mi on, że jeśli nie zapłace to bedzie mnie "huncił" i na dodatek zgłosi GM'owi, to że używam bota (chociaż tego tak naprawde nie robie), i że dostane bana, a jeżeli mu zapłace to on nic GM'owi nie powie i niebedzie mnie "huncił";(

Bardzo proszę o odpowiedź, bo niewiem co mam robić ;/

PS.(Od kilku osób już słyszałem,że płacili mu za to ale nikt niepodją się próby zaprzestania niepoprawnej działalności tego Tutora)

MasterInvictus 16-04-2006 23:37

1. Przestań mu płacic
2. Zgłoś do innego tutora jego zachowanie oraz opisz dokladnie całą sytuacje
3. Jak masz znajomych to zbierzcie się i... chyba nie musze konczyc ;)

Krzesław 16-04-2006 23:37

No to ty napisz do GM'a. W czym problem? Boisz sie? Ten "Tutor" pewnie bana dostanie i będzie miał nauczkę.

rasti 16-04-2006 23:40

Pierwszy razz sie z takim czymś spotkałem.... Kto by pomyslał

borekziom 16-04-2006 23:41

Krzesław dobrze mówi opisz dla GM całą sytuacje , i jeśli GM będzie miał troche rozumu to dla Tutora sie dostanie a jak niebędzie miał to ci

Guzur Fira 16-04-2006 23:47

A jak mam napisać do GM'a ?

Z angielskim u mnie lipa ;/

Jakby mi ktoś pomógł napisać do GM to byłbym bardzo wdzięczny

borekziom 17-04-2006 00:03

U mnie z ang. też kiepsko ale od czego są słowniki internetowe?? Może gramatyczne to niebędzie ale zawsze będzie. A jak grasz w tibie i chcesz napisać do gm to kliknij Ctr+R . :)

Slyth 17-04-2006 00:14

Apr 16 2006, 21:08:29 CET Killed at Level 52 by Satamo

to ten ? :>

Guzur Fira 17-04-2006 00:18

Tak Satamo jest tutorem i mnie zabil ;/(za te podejrzenia i ze niechcialem płacićX( )

emilok 17-04-2006 01:07

Tak to jest jak idioci na Allegro kupuj zestawy pytań tutorowe......

Nevir 17-04-2006 01:53

Zbierz ekipe i zabij go :) Mimo ze jest turtorem to niech sie tak nie wozi bo ktos moze mu przymknac buzie :baby: a tak wogole to pierwszy raz spotykam sie z taka sytuacjia jka dla mniw dziwna sprawa i wogle ale po 1 to nie plac i sprubuj to jakos wytlumaczyc czy cos a jak sie nie da to powiedz dla gma i na dokladke zabij go ( o ile masz qmpli, a zapewne on ma wiec szczerze mowiac to ja bym go nie zabijal....... no chyba ze masz takie plecy jak ja na chimerze :p:p:p:p to mozesz go zabic)

pawepek 17-04-2006 11:44

Masz problemy z angieskim - klikasz tu i juz ich nie masz...

Zami 17-04-2006 12:52

Bueh, a co to za roznica czy on jest tutorem czy nie? To sie nazywa power abusing i nie jest zakazane.

emilok 17-04-2006 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zami
Bueh, a co to za roznica czy on jest tutorem czy nie? To sie nazywa power abusing i nie jest zakazane.

Bueh, ale nie wiem czy zauważyłeś, ale ten Tutor używa swojej pozycji (Tutor) dla własnych celów i korzyści. A to jest zdeczka niedozwolone.

Zami 17-04-2006 13:25

Huhm? Jak uzywa tej pozycji? Powiedz mi.

Slyth 17-04-2006 13:32

Cytuj:

Huhm? Jak uzywa tej pozycji? Powiedz mi.

Straszenie tym że poskarży się Gamemasterem że koleś używa botów jak nie zapłaci no niewiem czy to PA

Zami 17-04-2006 13:52

A czy tylko tutor moze raportowac zlamanie zasad do GMow?

Nazywaj to jak chcesz ale nie naduzywaniem pozycji tutora.

Prostyy 17-04-2006 13:52

8o nigdy się niespotkałem ale do rzeczy :
1. Wyślij wiadomość do gma ale nie wiem czy to poskutkuje bo nigdy nie opdowiadają ani się nie pokazują :P I napisz o zaistniałej sytuacji
2. Napisz do CipSoftu przez maila czy coś.
3. Napisz polskiemu gm'owi (to chyba najlepszy pomysł mi sie wydaję)

emilok 17-04-2006 14:47

Cytuj:

A czy tylko tutor moze raportowac zlamanie zasad do GMow?
Nazywaj to jak chcesz ale nie naduzywaniem pozycji tutora.

Ehh widze że ignorant na horyzoncie,
idzie policjant do meliny i mówi : dawać mi tu 10% zysków albo pójdziecie za kratki.
Czy policjant może wsadzić kogoś za kratki??
Nie.
A czy nazużywa swojej pozycji??
Tak.

Mów co chcesz, ale wychodzi nato że masz skrzywione spojżenie uczciwości.
-------------
plus tutorzy powinni:
Kod:

h) Be a Model Tibia Player
Remember that even though tutors are still regular Tibia players, players will pay attention to the way they behave in the game. You should try to set an example for your fellow Tibians. Play fair and make sure to follow the rules at any point of time. If you violate the rules, you will lose your position on top of any regular punishment the gamemasters might impose on you.

Guzur Fira 17-04-2006 15:47

Wiecie czy jest moze gdzies spis tutorów? Którym by mozna to zgłosić bo GM nieodpisuje ;/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:22.